Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano
6 minutes ago, Kuja said:

Zaboravih,

3 x TD-126 ...i 3 x SME, uvo do uveta, tri različite generacije! :) 

Vidi sad' @Kuja,

ovo sto si upravo napisao,a u ova "lomna" vremena,:rofl:, moze nas daleko dovesti. Provokacija, a ? :)

Sada mozemo o motorima u MK I modelu vs. MK II vs. MK III ( ovaj moj komad, a koji vazi da je kao ono pakovanje mini pastete i da je najgori, ne valja ), pa da ode na 20 strana sto neka tamo napisa da je otislo sa onim nesretnim gajtanima.

No, razumni smo mi ljudi, msm, nas tri, upravo i zato imamo po x 2 gramofona, a neki ovde imaju i po x 4, x 5, i onda nema frke. 

Napisano
1 hour ago, Doktor said:

Vidi sad' @Kuja,

ovo sto si upravo napisao,a u ova "lomna" vremena,:rofl:, moze nas daleko dovesti. Provokacija, a ? :)

Sada mozemo o motorima u MK I modelu vs. MK II vs. MK III ( ovaj moj komad, a koji vazi da je kao ono pakovanje mini pastete i da je najgori, ne valja ), pa da ode na 20 strana sto neka tamo napisa da je otislo sa onim nesretnim gajtanima.

No, razumni smo mi ljudi, msm, nas tri, upravo i zato imamo po x 2 gramofona, a neki ovde imaju i po x 4, x 5, i onda nema frke. 

Jes' da je moj TD-126 MkI (ono, čisto da se zna! ;)), ali ja sam mislio na tri generacije SME ručica. :)

Nekako mi je lepo da se vide jedna za drugom. :)

Napisano
44 minutes ago, Kuja said:

Jes' da je moj TD-126 MkI (ono, čisto da se zna! ;)), ali ja sam mislio na tri generacije SME ručica. :)

Nekako mi je lepo da se vide jedna za drugom. :)

Znaci, ipak je bila provokacija. :)

Neka, nema problema.

A za SME, tj. ove nase modele ( btw, imao ih prva dva/atm i ovaj novi, treci ) bi se tek moglo sporiti, slagati/ne slagati. :)

Generalno, veoma je tu bitno u kakvom su stanju bile te Thorens TD 126 baze kada su uzimane ?

Ova moja je recimo stigla od @paja959, pa preko @Woland, do mene . . . . pazi koja dva "igraca" . . . koji diskofili/audiofili  . . .  i zato ova baza ( ma koji motor da ima u sebi ) je kao da je izasla iz vremenske kapsule. Hvala im na tome, obojici. :worship:

SME - ovo je bio moj prvi susret sa novom serijom M2. 

@Kuja, veruj mi, moj prvi susret je bio isti kao i kada sam nekada imao SME Series III/2 sto ima @paja959. Isti stimung, lakoca, sigurnost . . . 

Meni ovaj kombo radi za medaju.

A VPI . . . . bice objave, stoga stayed tunes. :)

Napisano

Nije bila majke mi! :)

Nisam ni imao pojma koji je tvoj TD-126. :)

Ovi moji TD-126 i SME su u mom posedu od 1985-e, znači 33 godine, kupljeni su od prvog vlasnika sa svom pratećom dokumentacijom.

Proizvedeni su 1976. Samo sam nekoliko puta stavio novi kaiš i promenio ulje u osovini, i sve radi kao i prvog dana.

Dođu mi kao porodica, ne bih ih menjao ni za šta. :)

Napisano

^

Ceo post = :worship:

Respect !

* ( a ono  . . . provokacija . . . cisto da znas . . .  mala sala . . .  taj rad . . .  nista zlonamerno . . . nikako hejterski, a sto je uobicajeno ovih dana  . . . :) )

* * ( znam za tu tvoju hronologiju , msm, tih 30+ godina i cestitam )

Napisano

Nego, da "pojacam pricu" . . .  evo fresh slika + LP koji trenutno slusam . . .  samo kantri danas . . . takva faza obzirom na jucerasnja "sr.nja" . . ., sve leci country. 

A da, da ne zaboravim @Kuja, ni ovaj kombo vise nigde ne ide.

Ostaje ovde, rame uz rame sa VPI HW-19 MK III  ( za gramofonsku rucicu je konkurs jos uvek otvoren . . , trenutni kandidati : SME M2-9R i Ortofon TA- 110 9" ) . . .  i o tome cemo kada se VPI baza kompletira za cisto 10. :wub:

th1.jpg

th2.jpg

th3.jpg

th4.jpg

th5.jpg

Napisano
1 minute ago, Miloš 1210 said:

Navijači . . . 

Koji je ovo cevni uredjaj sto se vidi na slici levo, ispod LP omota ovih "letaca u nebo" ?

Pisao si . . . a ja nisam vid'o . . . nesto sam propustio . . . ili nisam  . . . ?

Napisano
15 minutes ago, Doktor said:

Koji je ovo cevni uredjaj sto se vidi na slici levo, ispod LP omota ovih "letaca u nebo" ?

Pisao si . . . a ja nisam vid'o . . . nesto sam propustio . . . ili nisam  . . . ?

To pojačalo je davno počelo kao kineski kit sa šesticama. Šasija je odlična, komotna, zgodna za petljanje, pa je u međuvremenu nebrojeno puta prežičeno, menjane cevi, od kineskih preko crnih Silvanija do ruskih. Project in progress!

Napisano
45 minutes ago, Miloš 1210 said:

Navijači Crvene zvezde* lete u nebo :) First press, Мелодиа 1976. Jebeš štuke, jebeš majke, op-op-op!

* politički korektno rečeno

otkud tebe na Severu :)

Napisano

Ma kolika bila neka vasa kolekcija, kao i ova moja vinila, uvek ima nekoliko naslova koje "jurite", trazite mesecima, godinama . . .

Evo, stiglo mi danas - Cowboy Junkies, album The Caution Horses , IMHO najbolji njihov studijski album (The Trinity Session je snimljen zivo u crkvi, smiruje me to sto je izaslo reizdanje na 180 gr. vinilu, pa x 2, sto znaci da ce se to puno lakse nabaviti od ovog koje nije rezidavano, znaci izdanje 1990 g. Nemac, sto mi dodatno drago :wub:).

Potraga je trajala 10+ godina intenzivno za mint primerak.  Gotovo. 

Otvorio . . . slikao . . . siao pice . . . pustio . . . :dance2:

cj2.jpg

cj3.jpg

cj4.jpg

Napisano
3 hours ago, Doktor said:

Ma kolika bila neka vasa kolekcija, kao i ova moja vinila, uvek ima nekoliko naslova koje "jurite", trazite mesecima, godinama . . .

Evo, stiglo mi danas - Cowboy Junkies, album The Caution Horses , IMHO najbolji njihov studijski album (The Trinity Session je snimljen zivo u crkvi, smiruje me to sto je izaslo reizdanje na 180 gr. vinilu, pa x 2, sto znaci da ce se to puno lakse nabaviti od ovog koje nije rezidavano, znaci izdanje 1990 g. Nemac, sto mi dodatno drago :wub:).

Potraga je trajala 10+ godina intenzivno za mint primerak.  Gotovo. 

Otvorio . . . slikao . . . siao pice . . . pustio . . . :dance2:

ma Trinty-ja ima,no frks za to :D

trinity.jpg

trinity 2.jpg

Napisano
2 minutes ago, paja959 said:

ma Trinty-ja ima,no frks za to :D

. . . 

Thnx na podsci, ali i sam sam se uverio pre dve nedelje u DOB-u na berzi.

Bilo to 2 x 180 gr. luxuzno izdanje Music On Vinyl. Odma' mi laknulo. :)

Btw, ovo je bilo malo "koska" za naci u ovakvom stanju. Par komada na koje sam nailazio su bili daleko losiji od ovog, pa sam pass-ovao i dalje cekao.

Eto, isplatilo se. :)

Napisano
4 minutes ago, Doktor said:

Thnx na podsci, ali i sam sam se uverio pre dve nedelje u DOB-u na berzi.

Bilo to 2 x 180 gr. luxuzno izdanje Music On Vinyl. Odma' mi laknulo. :)

Btw, ovo je bilo malo "koska" za naci u ovakvom stanju. Par komada na koje sam nailazio su bili daleko losiji od ovog, pa sam pass-ovao i dalje cekao.

Eto, isplatilo se. :)

to je nedavno izdato..

Catalog # : MOVLP1070
Napisano
10 minutes ago, Miloš 1210 said:

Ja jurim grupu KIM sa Kire Mitrovskim i Frku Zdenke Kovačiček, ne gubim nadu

Koji album KIM ?

"Ne, zaista zurim" ili "Za kim zvone zvona " ?

Ovaj drugi imam, a moze se naci u relativno pristojnom stanju povremeno.

Na zalost, ovaj prvi je bas redak (nemam, jbga, i ja to trazim ) i kada se pojavi krecu nebulozne cene od secikesa i raznih lihvara. To odma' ja pass i savetujem im da i dalje cuvaju u podrumu.

Btw, nije Mitrovski, vec Mitrev. :)

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...