Jump to content

Interesantan gitarski poweramp za sobu


bancika

Preporučeni Komentari

Rekoh da se predstavim nekim od svojih radova. Inace vodim sajt diy-fever.com i mlatim se gitarskom elektronikom, posto to sto obicno hocu za sebe ili kosta puno ili ne postoji. Trebao mi je lampas manje snage koji mogu da odvrnem bez da oljusti malter sa zida. Dizajniran je od nule nekim interesantnijim i egzoticnijim delovima i idejama. Par bitnih stavki:

[*]PP 6AK6 izlaz, cathode bias, ali je bias uradjen LED diodama pa je u sustini vise kao fixed bias jer diode ne "saguju" pod jacim signalom kao otpornik

[*]6021 submini lampica, jedna trioda kao gain stage, druga kao concentrina PI

[*]dva ulaza, jedan direktno u 6021, drugi u LND150 solid state clean boost (za slucaj da direktno povezem gitaru u power amp, nesto treba da tera izlaz jace). Bez boosta je cist sve vreme, a sa boostom i sa mojom gitarom (LP i jedna shred gitara) negde na 50% snage pocinje da dodaje blagi overdrive.

[*]nema ni jednog jedinog elektrolita u pojacalu, samo poly kondenzatori (bolje zvuce, neuporedivo trajniji). Na slici se ne vide jer su montirani sa druge strane ploce.

[*]prigusnica koja hvata celo pojacalo (obicno se za gitaru stavi od screens pa nadalje da bi se ustedelo na velicini prigusnice)

Evo par fotki i sema, komentari dobrodosli :) Vise detalja o pojacalu na http://diy-fever.com...tube-power-amp/

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 29
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Hvala. Spoljasnji izgled mi u ovom slucaju manje bitan od kvaliteta izrade i zvuka jer nije neki hi-fi uredjaj koji stoji na polici u dnevnoj, nego je zatvoren daleko od ociju.

Postavljena slika

Plocica je 1/8" debeli fiber-board (ne secam se tacno ime, negde zovu "red swirl"), nesto kao ovo ispod. Jedino sam koristio one eyelets umesto turrets, vise ih volim za rad i jeftinije su jedno 20 puta. Ta kombinacija mi je odlicna jer je relativno laka za izradu, ne kosta previse, trajna je i lako se posle moze eksperimentisati zamenom komponente ako zatreba.

Postavljena slika

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Vidi to samo kako si ti to lepo skockao u ormancic...sa sve pedalama i mikrofonom ispred zvucnika...SuperA to sa mikrofonom, ako ti padne na pamet neka ideja za komponovanje A?.dobra plocica, a znaci sam si je napravio

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pa da, ovo ormarce ima vise namena. Jedna ocigledna je sto ne brinem o prasini i da mi neko ugazi u pedale :)Druga je sto sam oblozio ovu srednju "komoru" azmafonom pa donekle izoluje zvuk. Tako mogu da zatvorim vrata ormarica i povezem Tascam portabilni studio na mikrofon i/ili na palmer PDI-09 dibox (ona sprava sto stoji na powerampu). Tako mogu da monitorujem preko slusalica sta se snima bez buke za komsije, ako je kasno uvece (a cesto sam zbog obaveze primoran da sviram u 11-12 uvece).Tako mogu samo da sviram ili da snimam ako hocu i to sa oba izvora u isto vreme. I palmer i mic zvuce dobro, svaki na svoj nacin, pa nije lose imati oba signala. :L3000:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 10 months later...

jok, i stubići i ušice su manjeg fija. ide staking tool , jednostavan da se napravi a mož se upazari od mauzera npr

http://eu.mouser.com/catalogviewer.aspx?page=1682&highlight=534-1540-4&catalogculture=en-GB&catalog=102

 

ima i kod banzaija

 

http://www.banzaimusic.com/image.php?id=4324&type=Dhttp://www.banzaimusic.com/image.php?id=18894&type=D

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...