Jump to content

2xF5 = F10?


fdlsys

Preporučeni Komentari

  • Odgovora 13
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Interesantan rad, lepa rešenja oko mehanike kućišta, svaka čast!Imam primedbu na povezivanje mase na filterskim kondovima, predlažem da izbaciš sve one poprečne pločice, ostaviš samo jednu i to na poslednjem paru elektrolita i da na njoj formiraš CTM.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Zahvaljujem;Nego, Zoki & Zene, obzirom da su oba prakticno necujna sa 0 input-om na mojim 96db zvucnicima, da li bas moram da prepovezujem, ili da batalim za'ebanciju?Naravno, slusno testirano sve zakaceno i ukljuceno. Preamp je SRPP sema sa ECC88. Bukvalno moram da gurnem uvo u hornu od compression driver-a ne bih li - i to tek posle zesce zen-koncetracije - tek naslutio blagi "ssss".Uzgred, termalno razdvajanje Grec-ova od svega ostalog (kutije i glavnih hladnjaka) je konacno zavrsilo posao.Obe sprave su izbazdarene na 0.51V (tako se potrefilo) za DC na izlazu uglavnom ispod 1mV, zivota mi.Elem, bakarna letva (6mm) ispod FET-ova, smanjen BIAS i GRECovi na sopstvenom hladnjaku je smanjilo temperaturu na glavnim hladnjacima toliko da nisam mogao da poverujem. A da radi, radiiiiii k'o bo'bona.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

...da li bas moram da prepovezujem...

Svaka takva poprecna letva gradi ground loop sto generalno treba izbegavati. Medjutim, posto loop napravljen sa tako debelim i kratkim letvama ima tako malu otpornost da je napon u loop-u na nivou mikro-volta ili manje, naravno da se nista ne cuje u zvucniku.Dakle, sve je OK, ne diraj nista, al' kad budes takvo nesto napravio tanjim zicama, bice veselo... ;)
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

@Zm & Sipi - hvala, sve jasno. Doduse, apsolutno svaka 0-volt zica je usrafljena na isto mesto tako da je tajna uspeha sigurno u tome.Sledeci put, centralna bakarna plocica, taman ce da mi resi i montazu kondenzatora na dno od kutije.@Zvu: Uuuhhh.. svasta.U svakodnevnoj muzickoj upotrebiAcoustat "3" ESL (+- '83). Ljubimci, kod mene u man-cave.SoundLab "2" ESL (+- '85). U fazi preslusavanja (vec 1/2 godine). U donjem delu kuce za javnu upotrebu...Danas sam poceo da preslusavam Bose 901/V. Natrcao slucajno - nisam mogao da odbijem, obzirom da su u k'o novom stanju. Cudo nevidjeno, ni jedan jedini od 18 zvucnika nije poceo da trosi sundjer!?U garazi, tj. radionici:2-pojasni omni-directional (moj dizajn, od a do sh) 100% simetricno savijeni QWP sa mnogo vecim precnikom nego uobicajeni Voigt. Srazmera povrsine usta prema povrsini bass-mid membrane je 1.86. Komponente: Spanski DAS 12G bass-mid + DAS M50 CD. Skretnica: Eksperimentalna, od krsa (ferit induktori, tanka zica). Ne smeta im to bas nesto, obzirom da im je cak i onaj "Prvi Watt" previse - obracunata efikasnost je 96db. E, jos kad bih nasao vremena taj projekat da zavrsim...U garazi; ceka svoj red na restauraciju kabineta ili nove TL kabinete - KEF Concerto 100% originalni i ispravni.Kucno-bioskopski zvucnici:Kod mene i dole - KEF, izuzetno retki modeli Uni-Q serije is ranih 90-ih (Q90 i Q50).

Dakle, sve je OK, ne diraj nista, ...

Sipi, velemajstore, tvoj tj. Gagijev bivsi mnogostrukim Toshibama napunjeni F5 je sledeci na radu da se okuci. Usput mu pravim brata da ne bude sam. Ista namena - ESL bi-amp.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sprague comp-grade Powerlytics (isti ovi plavi) OK? Ako uopste nadjem odgovarajucu velicinu...

(nesto sumnjam da cu se razocarati i ovako!)

Nego, stalno zaboravljam da pitam - koliki trafo i koji napon na sekundarima ide u Sipi-F5x8?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...