Jump to content

fdlsys

Član
  • Broj sadržaja

    12
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Sve objavljeno od fdlsys

  1. fdlsys

    2sk170

    Ovdi (.za) jos uvek ima K170BL kod jedne firme (mantech.co.za). Otprilike 1GBP po komadu. Ako je kome bas zapelo, javljajte. Osigurano slanje u pismu ne bi trebalo da kosta nesto znacajno.<br />Originali - koristim ih za ... svasta <br /><br />Tapatalk2 Samsung droid<br /><br />
  2. fdlsys

    evo i moga

    Ne bas. Izlaz sa pojacala ide kroz step-up trafo(e) red velicine 1:16 ili vise da digne napon dovoljno da bi se generisao staticki electricitet na resetkama.<br /><br />Bilo je varijanti u proslosti - Acoustat je (vrlo kratko doduse) pravio i cevna i FET pojacala koja su generisala nekih 110v na izlazu ali se to pokazalo nedopostivo rizicno za tadasnju consumer publiku pa su digli ruke i preorijentisali se na step-up trafoe i nazalost pasivnu skretnicu jerbo je i dan danas prakticno nemoguce napraviti jedan trafo u rasponu od 10-30000Hz, u snazi ogromnog izlaznog trf, a bez ozbiljnih mana i za pare koje publika moze da zamisli da plati...<br /><br />Tapatalk2 Samsung droid<br /><br />
  3. fdlsys

    evo i moga

    Ja sam vrlo zadovoljan sa 2x stereo F5 na istim Model 3. SPL vise nego sto mogu da podnesem. <br /><br />Soba je 4x6.5m (x4.2m plafon) sa "L" produzetkom od 4x3m.<br /><br />Standardnu paralelnu skretnicu na Acoustat-u sam razdvojio na Low i Mid-High tako da jedan kanal od F5 tera LF a drugi HF i tako isto na drugom zvucniku. Jedan zvucnik, jedan stereo F5.<br /><br />Preamp je isto DIY, SRPP+ topologija, prilicno zasluzan za ukupan SPL.<br /><br />Trenutno u izgradnji - mono blokovi F5 (duplo napanje u istoj kutiji), 68v rail-to-rail, kaskodiran po Zenovom receptu, dva para IRFP240/9140 po Sipijevom predlogu.<br /><br />Dva takva ce biti kraj bilo koje price o zvucnicima
  4. Sprague comp-grade Powerlytics (isti ovi plavi) OK? Ako uopste nadjem odgovarajucu velicinu... (nesto sumnjam da cu se razocarati i ovako!) Nego, stalno zaboravljam da pitam - koliki trafo i koji napon na sekundarima ide u Sipi-F5x8?
  5. @Zm & Sipi - hvala, sve jasno. Doduse, apsolutno svaka 0-volt zica je usrafljena na isto mesto tako da je tajna uspeha sigurno u tome.Sledeci put, centralna bakarna plocica, taman ce da mi resi i montazu kondenzatora na dno od kutije.@Zvu: Uuuhhh.. svasta.U svakodnevnoj muzickoj upotrebiAcoustat "3" ESL (+- '83). Ljubimci, kod mene u man-cave.SoundLab "2" ESL (+- '85). U fazi preslusavanja (vec 1/2 godine). U donjem delu kuce za javnu upotrebu...Danas sam poceo da preslusavam Bose 901/V. Natrcao slucajno - nisam mogao da odbijem, obzirom da su u k'o novom stanju. Cudo nevidjeno, ni jedan jedini od 18 zvucnika nije poceo da trosi sundjer!?U garazi, tj. radionici:2-pojasni omni-directional (moj dizajn, od a do sh) 100% simetricno savijeni QWP sa mnogo vecim precnikom nego uobicajeni Voigt. Srazmera povrsine usta prema povrsini bass-mid membrane je 1.86. Komponente: Spanski DAS 12G bass-mid + DAS M50 CD. Skretnica: Eksperimentalna, od krsa (ferit induktori, tanka zica). Ne smeta im to bas nesto, obzirom da im je cak i onaj "Prvi Watt" previse - obracunata efikasnost je 96db. E, jos kad bih nasao vremena taj projekat da zavrsim...U garazi; ceka svoj red na restauraciju kabineta ili nove TL kabinete - KEF Concerto 100% originalni i ispravni.Kucno-bioskopski zvucnici:Kod mene i dole - KEF, izuzetno retki modeli Uni-Q serije is ranih 90-ih (Q90 i Q50). Sipi, velemajstore, tvoj tj. Gagijev bivsi mnogostrukim Toshibama napunjeni F5 je sledeci na radu da se okuci. Usput mu pravim brata da ne bude sam. Ista namena - ESL bi-amp.
  6. Zahvaljujem;Nego, Zoki & Zene, obzirom da su oba prakticno necujna sa 0 input-om na mojim 96db zvucnicima, da li bas moram da prepovezujem, ili da batalim za'ebanciju?Naravno, slusno testirano sve zakaceno i ukljuceno. Preamp je SRPP sema sa ECC88. Bukvalno moram da gurnem uvo u hornu od compression driver-a ne bih li - i to tek posle zesce zen-koncetracije - tek naslutio blagi "ssss".Uzgred, termalno razdvajanje Grec-ova od svega ostalog (kutije i glavnih hladnjaka) je konacno zavrsilo posao.Obe sprave su izbazdarene na 0.51V (tako se potrefilo) za DC na izlazu uglavnom ispod 1mV, zivota mi.Elem, bakarna letva (6mm) ispod FET-ova, smanjen BIAS i GRECovi na sopstvenom hladnjaku je smanjilo temperaturu na glavnim hladnjacima toliko da nisam mogao da poverujem. A da radi, radiiiiii k'o bo'bona.
  7. Otpoceto ovde: http://www.avforums....php/topic,10096 2x standardni F5 (1 par IRFP 9240/240 po kanalu). Konacno su spremni za preseljenje iz garaze u kucu. Konacna destinacija - bi-amping par SoundLab "2" ESL.
  8. I mi ajvar za trku imamo... i to dooobarrr... Proudly made by Dana & Mica, Randburg, JAR.
  9. fdlsys

    Dvokanalni subwoofer

    Sve sam se ustezao od prve poste na forumu, ali eto... prilika. Prosto pitanje? Daaa.... Koloko sam ja shvatio; 2 komada Dual-coil (2x 4oma) najverovatnije automobilski zvucnici 1 komad Stereo NAD 2400 snagas Zaboravi na bridzovanje NAD-a, nista time ne dobijas osim komplikacija i rizika. Vezi kalemove u seriju ali samo po jednom zvucniku. Znaci, {-}:{+-}:{+} Ako nekim slucajem nemas obelezeno + i -, testiraj koristeci 1.5AA bateriju. Membrana ce ili da "gura" ili da "vuce" zavisno od polariteta. Rezulatat: 2 komada 8oma zvucnici sa neokrnjenim BL (Motor Strength) 1 Zvucnik po NAD kanalu, gotova prica.
×
×
  • Kreiraj novo...