Jump to content

BB DAC - AK4396


bata bane

Preporučeni Komentari

BataBane jel moze fotka donje strane

Potrudicu se da sutra postujem jednu dobru fotku odozdo, samo da se dokopam nekog aparata koji moya da uradi dobru makro fotku.Sto se tice digitalnih masa Dac-a, secnu cu mala ostrvca GP-a oko nozica daca koja se vezuju za masu. Zatim cu da ih ogolim i izbusim sa micro burgijicom.Sa donje strane plasiracu zicice koji ce se direktno vezivati ya centralnu digitalnu masu na koju su umaseni i shuntovi.Dac ce imati svoj shunt, spdif takodje.NA mojoj plocici je vec montiran taj 74HC... a on ce biti napajan sa svog SMD 3,3V yajedno sa LED diodama itd.Sad se setih, SPDIF ima svoj AGnD...jel to znaci da je to anlogna masa i da ona mora da bude vezana sa anaognom masom... :icon9:

post-62-0-05206000-1338580023_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 168
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Montiran je 74hc04. Nadam se da se kod tebe nece javiti problemi. Ja sam bas testirao reset u odnosu na rad napajanja i vestacki indukovane smetenje i nije se pokazalo. To je klasicna verzija . Schmitt verzija HC14 je imunija na smetenje zbog samog principa rada - postojanja histerezisa. Ako radi ne diraj nista.

Potrudicu se da sutra postujem jednu dobru fotku odozdo, samo da se dokopam nekog aparata koji moya da uradi dobru makro fotku.Sto se tice digitalnih masa Dac-a, secnu cu mala ostrvca GP-a oko nozica daca koja se vezuju za masu. Zatim cu da ih ogolim i izbusim sa micro burgijicom.Sa donje strane plasiracu zicice koji ce se direktno vezivati ya centralnu digitalnu masu na koju su umaseni i shuntovi.Dac ce imati svoj shunt, spdif takodje.NA mojoj plocici je vec montiran taj 74HC... a on ce biti napajan sa svog SMD 3,3V yajedno sa LED diodama itd.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

.. a on ce biti napajan sa svog SMD 3,3V yajedno sa LED diodama itd.

Ako već odvajaš mase, obrati pažnju i na LED diode, i njihove mase idu na digital GND, a ne tamo di obeležeo na PCB-u...

Sad se setih, SPDIF ima svoj AGnD...jel to znaci da je to anlogna masa i da ona mora da bude vezana sa anaognom masom... :icon9:

Bem ga, sad kreće S/M sa tim masama...
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ako već odvajaš mase, obrati pažnju i na LED diode, i njihove mase idu na digital GND, a ne tamo di obeležeo na PCB-u...

Samo poslednja LED ide na analognu masu, ostale su na masi preko 74hc..,

Bem ga, sad kreće S/M sa tim masama...

znas kako kazu, bb voli, bb pati, bb ce da skrati... :buehehe:Lako je da samo stavis i da zalemis, mora malo i da spalis...ponekad, pa se onda radujes kad ti proradi :wink2:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ma to sam mu i ja rekno isprva... ...neg BB ima jako specifično iskustvo sa DAC-om koji mu trenutno svira pa otud i ideja.Istina, ja taj L1 i L2 posmatram kao odvojena napajanja, al mislim da smo se razumeli. Još eliminišem par povratnih struja kroz ground plane, što može da se reši bez testere i to je to. Ne znam koliki će biti benefit, al neće da škodi.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ja znam coveka koji je iskasapio dac kao rovokopacem

da,da, ima gradjevinsku firmu negde u gradu na S... :buehehe:Vidim ja da ce i ovaj da bude prokopan samo tako, nego cekam odobrenje projekta od strane nadleznih organa....i direkcije za gradnju :wink2:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

jesi magistar ili nisi ?da ga jebem , bar kod tebe je to dokaz o sposobnosti misljenja .a sad - mislio o hajvanima ili lepetronici , sve mu je to istoBuda is everywhere

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

jesi magistar ili nisi ?da ga jebem , bar kod tebe je to dokaz o sposobnosti misljenja .

U danasnje vreme biti magistar uopste ne povlaci za sobom i sposobnost misljenja i donosenja racionalnih odluka. Nazalost... :wink2::drinks:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

rekoh - "bar kod tebe"

Ma nisam ni milsio da si mislio, nego sam ja mislio...generalno :wink2:No idemo dalje, po svemu sudeci ce biti vadjenje crevaca nasiroko.E sad jedna stvar prilikom spajanja AGnD i DGnd ispod DAC-a, jel dobro da se spoje direktno ili preko otpornika, ili preko nekog feritcica kao sto se koristi za DIGITALNO napajanje SPDIF-a i DAC-a :oke:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

u principu imas cetiri "mase" 3 + chasis.kod receivera ono sto se naziva analog ground je ustvari ground kola za PLL koji rekonstruise master clocki mislim da to nije "prava" analogna audio masa.i te dve mase mogu ici u jednu tacku odmah ispod receivera"prava" analogna masa je samo ona od tacke u DACu.Kao sto rece Zen i one se spajaju ispod dac chipa.ALI ne moraju biti spojene.To bi trebalo pogledati u PDFu dacakolika je dozvoljena razlika potencijala Dgnd i Agndne bi trebalo da bude razlike izmedju te dve tacke.U tom slucaju mogu biti odvojenei to mozda ima smisla samo ako su i napajanja galvanski odvojenasa posebnim trafoima ili posebnim sekundarima sa odvojenim masamapogledaj u PDFu trebalo bi to da jasno piseisto kao i dozvoljena razlika izmadju Valog i Vdigital...Ako koristis L feritne prigusnice i shunttrebalo bi proveriti max struju koja je dozvoljena kroz Lzbog toga sto ces imati povecanu potrosnju za onoliko kolika je struja kroz shunt kolotakodlje ako vec modifikujes plocicu mozda nije losa ideja postaviti L (4,7mH-10mH) ispred LM regulatorakoji su bez L ispred malo "noisy".a to se moze uraditi dodavanjem male plocice ispred koja sadrzi diode umesto gretza i CL clan,pa tek onda na plocicu gde je izostavljen greatz, na + i - tacke na plocici..Ali mozda je najbolje da prvo pustis sklop u rad takav kakav jeste?da mao poslusas i prekontrolises vrednosti u pocetku,a malo kasnije da izvrsis prepravke koje si osmislio?.cheers i sretan rad Bane :wink2:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...