Sipi Napisano Oktobar 21, 2009 #25 Napisano Oktobar 21, 2009 a kako drugacije ......... Znas ti kako drugacije ;)Jel' i CeeVee to pravio za PCM1794 chip ?
Zen Mod Napisano Oktobar 21, 2009 #26 Napisano Oktobar 21, 2009 a ne mogu da se setim koji je u shanlingu ...... vrni se malo kroz thread , na prvu stranu pa vidi .....disclaimer : ja sam ponekad bio s mozgom u minusu , a CeeVee i cesce , tako da je potrajalo ....... al' mislim da se isplatilo ......edit ..... eve - ipak je 1738http://www.diyaudio.com/forums/digital-source/130568-upgrade-output-shanling-cd-s100-mkii.html
pile Napisano Oktobar 21, 2009 #27 Napisano Oktobar 21, 2009 edit ..... eve - ipak je 1738http://www.diyaudio.com/forums/digital-source/130568-upgrade-output-shanling-cd-s100-mkii.htmlMož to valjda da radi i sa strujnim dac-ovima. Ti naponski i tako nisu ni za ... Samo pravi muškarci troše strujne dac-ove Ajde, kad će premijera, recenzija, pločice, kuvar
pile Napisano Oktobar 21, 2009 #29 Napisano Oktobar 21, 2009 to i jeste strujan dacaŠta zna dete šta je dvjes kila, a i potresao sam se zbog prezentacije akustičkih pomagala A jel može Iveta da podnese malo žešći dac (14-15mA), ili samo anemične (1-2mA)
Impuls Napisano Oktobar 21, 2009 #30 Napisano Oktobar 21, 2009 Treba napraviti IV sa najmanje 25mA struhe u ulaznom stepenu. Za vikend cu to da smislim. Cucemo se telefonom, imam jednu ideju.
Zen Mod Napisano Oktobar 21, 2009 #31 Napisano Oktobar 21, 2009 sto se mene tice - ako mi zatreba nesto sa jos vise mooda - ili cu rekalkulisati otpore na Yvette i uraditi je sa BD243/244 , ili cu uraditi I/V sa Pumpkinom
bregar Napisano Oktobar 22, 2009 Autor #32 Napisano Oktobar 22, 2009 Treba napraviti IV sa najmanje 25mA struhe u ulaznom stepenu. Za vikend cu to da smislim. Cucemo se telefonom, imam jednu ideju.Da ti postujem i moj telefon ? Ne bih li i ja saznao odgovor na moje pitanje .
pile Napisano Oktobar 22, 2009 #33 Napisano Oktobar 22, 2009 sto se mene tice - ako mi zatreba nesto sa jos vise mooda - ili cu rekalkulisati otpore na Yvette i uraditi je sa BD243/244 , ili cu uraditi I/V sa PumpkinomPa tema je PCM1794 Može li Ivetica da se uskladi sa gore pomenutim dac-om ? PCM1794 mono Outputs peak to peak 15.6mA Single DAC output [Vrms] 0.480
bregar Napisano Oktobar 22, 2009 Autor #34 Napisano Oktobar 22, 2009 Ovo sve vishe lici na stihove Desanke Maksimovic : `ocu izdaleka ....
bregar Napisano Oktobar 22, 2009 Autor #35 Napisano Oktobar 22, 2009 .....a, i vec sam narucio 10kom ovih buba-kiborga ne bih li ista saznao , jos mi `fali ALAN CHUMAK pa mozda nesto i napravim .
Impuls Napisano Oktobar 22, 2009 #36 Napisano Oktobar 22, 2009 Odlucio sam da uvedem sebi novo pravilo: dok nesto radim ne visim na forumu. Kad zavrsim napisem. Rezultat: posao zavrsen, tema se ne razvlaci uz miniranje i svi dobiju konacno resenje. ne mora da se pregleda 750 strana postova da bi se ustanovilo da nema resenja u toj temi. Mislim da su takve teme korisne za nekog ko hoce da procita. Dobacivanja i sale na privatne racune mnogima nisu interesantne jer ih ne razumeju a mi koji se znamo mozemo i telefonom da se salimo.Sto se tice sazetosti tema mislim da teme o modifikaciji Denon cd plejera sve objasnjavaju: prethodno stanje, uradjeno, napredak u toku radova i naravno slusni utisak vlasnika cd-a. za nekog ko bi hteo nesto da sazna u jednoj strani bi dobio sve potrebne informacije. Prema tome kada Pile i ja budemo imali konkretno resenje sa slusnim utiscima, podelicemo ih sa vama sa sve semom.
bregar Napisano Oktobar 22, 2009 Autor #37 Napisano Oktobar 22, 2009 Odlucio sam da uvedem sebi novo pravilo: dok nesto radim ne visim na forumu. Kad zavrsim napisem. Rezultat: posao zavrsen, tema se ne razvlaci uz miniranje i svi dobiju konacno resenje. ne mora da se pregleda 750 strana postova da bi se ustanovilo da nema resenja u toj temi. Mislim da su takve teme korisne za nekog ko hoce da procita. Dobacivanja i sale na privatne racune mnogima nisu interesantne jer ih ne razumeju a mi koji se znamo mozemo i telefonom da se salimo.Sto se tice sazetosti tema mislim da teme o modifikaciji Denon cd plejera sve objasnjavaju: prethodno stanje, uradjeno, napredak u toku radova i naravno slusni utisak vlasnika cd-a. za nekog ko bi hteo nesto da sazna u jednoj strani bi dobio sve potrebne informacije. Prema tome kada Pile i ja budemo imali konkretno resenje sa slusnim utiscima, podelicemo ih sa vama sa sve semom.Impulse Nema ljutish vazi ?
Impuls Napisano Oktobar 22, 2009 #38 Napisano Oktobar 22, 2009 Ne ljutim se uopste, samo sam sebe krivim sto provodim previse vremena na forumu. Mnogo se bolje osecam kad sednem i nesto uradim. Nije problem ni da svako vece dopisem na cemu sam radio i kakvi su utisci i da se ukljuce ljudi u temu ali dok se ne cuje ono sto se naumi napraviti ne moze se reci da li svira dobro ili ne. ja sam to iskusio sa modifikacijama: jedan deo znaci mnogo u zvuku a vise pogresnih moze da uvede u situaciju iz koje se tesko vraca. ZBotic stalno napominje da ono sto se radi treba ispostovati do detalja i rezultat nece izostati. Sve je vec izmisljeno, treba samo to da primenimo i da se poigramo sa izborom delova prema licnom ukusu.Ne ljutim se stvarno. Postavicu za vikend (jer danas i sutra imam posla koji treba zavrsiti) izmenjenu varijantu postojecih sema za I/V pa je treba probati a i komentari dobro dodju ako se zapne da usmere u pravu stranu.
Beli Napisano Oktobar 22, 2009 #39 Napisano Oktobar 22, 2009 Kolega impuls, ti bi mogao i tekstove koje pišeš da razmenjuješ putem telefona, ako će ti svi biti kao onaj o tweak-ovanju Denon DCD-920 plejera; onaj (ceo jedan) pasus u kom opisuješ šta si radio na njemu je taman prava mera za jedan SMS . A ako će ti tekstovi biti k'o onaj o modifikaciji Philips CD 931, onda je i SMS za to previše ... osim ako ne misliš slati prazan SMS Izgleda da su ti od svih tekstova najopširniji oni u kojima deliš (moralne)packe forumašima i razvrstavaš ih na konstruktivne i one druge (koji "miniraju" teme) ... da ne kažem smarače ... ponekad se zaista ponašaš k'o nova mlada Eto, ja (opet) rekoh što imadoh ... no hard feelings !
Mentok Napisano Oktobar 30, 2009 #41 Napisano Oktobar 30, 2009 edit : eve ti kako je CeeVee zavrsio sa pretecom Yvette - u sonovi je napravljeno na bazi Rudolf Broejtrers simple IV stage-a , ali je "pomalo" optimizovan .......http://www.diyaudio.com/forums/digital-source/130568-upgrade-output-shanling-cd-s100-mkii-11.htmlA može li se ovo rešenje upotrebiti za nebalansirani DAC i sa nebalansiranim izlazom i kako ?Da li se pravi cela šema pa koristi samo jedan ulaz i izlaz ili... ?
Sipi Napisano Oktobar 30, 2009 #42 Napisano Oktobar 30, 2009 A može li se ovo rešenje upotrebiti za nebalansirani DAC i sa nebalansiranim izlazom i kako ?Da li se pravi cela šema pa koristi samo jedan ulaz i izlaz ili... ? Koji nebalansirani DAC (ima raznih) ?Generalno moze, ovako :
Mentok Napisano Oktobar 30, 2009 #43 Napisano Oktobar 30, 2009 Lepo, lepo, mislim da imam sve te delove, hvala Radi se o TDA1541, gledao sam šeme za razne I/V stepene, no su mi ipak prekomplikovani.Pošto se kratko bavim elektronikom, naučio sam dosta toga o lampama, ali sam sa solid state-om još uvek na Vi, pa mi treba nešto jednostavno za početak, taman da usput i skontam kako funkcioniše.
Zen Mod Napisano Oktobar 30, 2009 #44 Napisano Oktobar 30, 2009 A može li se ovo rešenje upotrebiti za nebalansirani DAC i sa nebalansiranim izlazom i kako ?Da li se pravi cela šema pa koristi samo jedan ulaz i izlaz ili... ? pusti sipija - prolupao to sto je na semi - koristi se za mono balansirano ILI za stereo nebalansirano ;nema veze sto je bias string zajednicki ........ odnosno ima veze - bas je elegantno
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah