Jump to content

Hiraga ili Musical Fidelity a1


Shoba

Preporučeni Komentari

Kao sto kaze tema Hiraga ili M fidelitya1. Hiraga Super A class 20w je kod mene kuci i testiram je, zvuk je fenomenalan malo meksi nego sto sam navikao ali izuzetno dinamican prodoran i prirodan. M fidelity a1 nikada nisam slusao tako da mi treba savet koja je razlika?.Kao drugo, ako bi se odlucio za Hiragu nasao sa dve seme jedna je original 20w a druga je 30w malo se razlikuju par elemenata i u naponu prva je 24v a druga 34v.koju praviti?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 18
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Ja sam nedavno zavrsio Hiragu 20W. Moze komotno da se koristi za dogrevanje manje prostorije u zimskom periodu. Za varijantu 30W tek treba ozbiljno hladjenje. U takvu avanturu se ne bih upustao. Za normalno slusanje 20W je sasvim dovoljno.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pošteno napravljena Hiraga (20W), po meni, uvek je bolja od fabričkog A1.Nisam imao prilike da čujem A1 sa adekvatnim napajanjem. Hiraga sa višim naponom i većom snagom, upitna je opravdanost rasipanja resursa jer je 20W dovoljno za svakodnevno kućno slušanje u našim sobama od prosečnih 15-20 kvadrata. Nju ne bih dalje razmatrao. Ako sam dobro shvatio, želiš da praviš jedno od ta dva?Obzirom da rade sa istim naponom; kvalitetan ispravljač, hladnjaci i neka fina kutija im je "zajednički imenitelj" i ujedno stavke koje u ceni materijala povlače oko 80% - napravi A1 i uporedi ga sa Hiragom koja ti je dostupna. Koji amp pobedi ostaje ... ja bih tako okončao tu dilemi. :bad_boys_20:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

MF a1 Je kupovna varijanta dok Hiragu pravim hladnjaci nisu problem nabavicemo , samo me interesuje po vama koje je kvalitetnijeg zvuka i koje kako ja to volim da kazem nabaci osmeh i upotpuni. :)) I naravno da li Hiraga 20w ili 30wA sto se tice grejanja na to sam navikao, pojacalo koje sad imam ima 8 fetova irf630 u izlazu i izrazito ostar zvuk.Mada vise bih voleo da napravim nego da kupim ali pitanje je kvaliteta zvuka!

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

kupovni A1 je sprdacinada ga kupis za 100 ojra i stavis u kufinju da svira i drzi kafu podgrejanom - to da , ali nikako da se poredi sa bilo cime sto je posteno napravljenobeen there , done that ; platio obol zalu za mlados'

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

... nasao sa dve seme jedna je original 20w a druga je 30w malo se razlikuju par elemenata i u naponu prva je 24v a druga 34v.koju praviti?

Koliko se ja sećam kada sam pravio Hiragu, bila je originalna šema sa napajanjem od +/-19V i druga super varijanta sa napajanjem od +/- 24V. Ne sećam se da je bila i varijanta sa +/-34 (ili je to ona sa FET-ovima u izlazu snage 50W po kanalu). Ako je to ta verzija biće veoma teško da se ohladi. Ja sam radio verziju sa +/-24V i mirnom strijom od 1.4A pa hladnjaci visoki 17cm dužine 40cm i finovi od 5cm, jedva se izbore u letnje vreme.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

hint :88 ima mi ~33kako , bez stetnog smanjenja energije signala , to svesti na pojacanje adekvatno predmetnom ampu ?

И ти свашта питаш,си чуо за разделник напона :taz2:ја би рецимо са 6с19 можда евентуално 6н6 или чак 6v6
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pa da li ima neko seme ili napravljeno lampasko predpojacalo?

Видим ја да се овде слабо ради домаћи и да се не воли читати :angry27:али ајде да скратимо причу ово сам ја радио и то се увек може послушати а топло препоручујем,http://www.diyaudio....dpost__p__15244http://www.diyaudio....dpost__p__39755У оба случаја појачање преампа не прелази 10(пута),једноставно за направити,али од кључног значаја су спрежни кондензатори на путу сигнала!Да не би било забуне у 2. шеми је употребљена 6п1п из фамилије 6AQ5,тј.6V6.Преамп са 6н6 се успешно снашао испред бабела,мада ако гледамо у ситне длаке у директном сукобу са ТВЦ-ом браће Лазар је заостајао у дубини сцене,али је зато био неприкосновен у средњем спектру где су се чули тонови који код поменутог ТВЦ-а нису постојали.Поменух спрежне кондове,јер сам имао храбрости да за ту намену користим руски ПИО 1 микро,који је прампу мало замутио доњи спектар.Заменом кондензатора дошло је до побољшања у том спектру.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...