Jump to content

LDR Jfet Buffer


bata bane

Preporučeni Komentari

  • Odgovora 177
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

BBna zalost - SE nema sta da trazi kod tebe , jer treba napojiti signalom LDR...

Znas sta mi pade na pamet - casc. SE buffer sa LU1014 (DAO, EUVL) sa jedno 200ma=Iq ?Ja sam ga pravio kao headamp (BJT kao kaskode, na +/-12V PSU) - nije ni disipacija strasna - znas da BB voli oversized projekte... :Viannen_loungelizard:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Znas sta mi pade na pamet - casc. SE buffer sa LU1014 (DAO, EUVL) sa jedno 200ma=Iq ? Ja sam ga pravio kao headamp (BJT kao kaskode, na +/-12V PSU) - nije ni disipacija strasna - znas da BB voli oversized projekte... :Viannen_loungelizard:

Di nabaviti taj LU1014? Nesto situjacija ko s 74kama... Gledio ja taj headamp, al ovi fetsi nema nigde u blizinu.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kad smo nabavili trista cuda do sada, naci ce se i to - ovaj ih ima krsh za 7$/par (a prima i Western Union)...

Edit: sad vidim - u pitanju je ferdsaudio (proveren lik, prodavao i na DIYaudio.com)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sipijev mali shunt, namikeren na 19,5V izlaznog napona i struju CCS-a cirka 60-65mA. Izlazni tranzistori disipiraju oko 35mA * 19,5V = 0,7W cirka svaki. Po Peđi Rogići i njegovom uputstvu za AYA 2, za tranzistore u TO-126 kućištu 0,3W je već negde granica montaže hladnjaka (nisam proveravao, ušrafim komad lima i ne mislim) pa bi potonje trebalo hladiti. PCB je zamišljen sa montažom običnog komada aluminijuma 50x35mm (35mm je najčešća visina elektrolita 2200uF/35V pa da bude jednako) na koji se montiraju izlazni tranzistori. Trebalo bi dobro da ga ugreje...Evo fajleti...

post-53-0-46171900-1307386670_thumb.png

post-53-0-06746900-1307386679_thumb.png

Sipi shunt +-V TO-92x2 full CRC.zip

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pedja svaka cast! :rolleyes: Trpanje!!! :crazyrocker: Cim zavrsim sa plocicama izvestavam o daljem napredovanju. Nabavio sam male trafoe 2x21V, 18VA kolio sam shvatio na mestu izmedju dva ulazna konda moze da se stavi 4R7 npr. i to bi bilo onda to.Proba zasebno svih komponenti , a onda na kraju lemljnene ulaznih tranzistora bafera...da ih slucajno ne zagorim :sarcastic_hand: U medjuvremenu sam nabavio iz jednog mog prethodnog projekta kompletnu plocicu sa selektorom,kontrolom daljinskog, displejom i samostalnim napajnjem i relejom za visoki napon za ukljucivanje celog uredjaja daljinskom kontrolom. :Viannen_loungelizard: A za taj LU projekat... cek da napravim prvo srce sto mi je Machinori poslao...pa onda :tongue10:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Na mestu između dva ulazna konda šteluješ otpor prema naponu na prvom kondu i struji šanta.Tranzistori u CCS-u na <200mW po komadu kod mene se mlogo lepo zgreju. Ja sam štelovao da mi pad napona na CCS-u bude taki da tranzistori imaju otprilike toliko ili manje disipacije (copyleft kolezi Viktor). Ti imaš 2x30mA kroz tranzistore, neka ti je pad napona na CCS-u npr. 5V. Znači da otpornik između kondenzatora računaš tako da na ulazu šanta (drugom ulaznom kondenzatoru) imaš 19,5V + 5V, cca 24,5V. Kad merneš napon na prvom kondenzatoru, otpornik izračunaš tako da sa padom napona na njemu za zadatu struju CCS-a dobiješ potreban napon na drugom kondenzatoru da ne zagoriš CCS. Potreban otpornik računaš kao R=dU/Iccs (dU je potreban pad napona).Moraš da meriš napone na licu mesta, jer se razlikuju naponi zavisno od snage transformatora za zadatu struju. Npr napon praznog hoda za 18VA trafo je obično oko 15-20% veći od nominalnog, tj. bez opterećenja na sekundaru imaš oko 25V AC, a 21V AC imaš za nominalno opterećen trafo, u tvom slučaju oko 430mA. Nisi ni blizu. Verovatno ćeš na prvom kondenzatoru imati preko 30V (verovatnije 32-33V). Javlja mi se da će taj R u tvom slučaju da bude bliže 100 Ohm.EDIT: Kondenzatori su ti 35V, samo tu malko pripazi, nemoj baš da pališ mašinu bez opterećenja, tj. bez bar nekakvog R u CRC. Vidi koliki je napon, ako je blizu 35V možda nije zgoreg metnuti 50V kondenzator, ima mesta za fi18mm kond na tom mestu.  

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nema razloga da bude vise od 3V, samo se nepotrebno povecava toplotna disipacija...

:pioneer: Ja štelam 4V na celom CCS-u, na samom tranzistoru imam 3V.Jel OK 2V Uce tranzistoru za rad u ovom CCS-u, da se ne razbacivamo za ubuduće?
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

E pa drugari, pusteni shuntici u rad, rade, ali ima jedan mali probljem... :to_become_senile: Naime na prvom kondu je 32 na drugom kondu je 22,4, a na izlazu je 18Vmenjanjem otpornika u CRC sa 120 u 100R ..povecava se napon na 24v na drugom kondu...ali izlaz njetonda sm promenio na diodi431 umesto 6k8 stavio sam 8k4...i jopet na izlazu malko vise od 18V..posto je verovatnoo do mene, ja vas umoljavam da mi ukazete na gresku :blush:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Problem je resen, hvala na savetima :crazyrocker: HACCP- pristupom uradjena je analiza kriticnih kontrolnih tacaka te je ustanovljeno da je marveni doktor opteretio CCS vise nego sto on sam moze da da. :Viannen_loungelizard: Na taj nacin doslo je do pada napona koji je rezultirao time da ne moze regajue na bilo kakve korekcij jer jednostavno ...ne-me-re :to_become_senile: Sve u svemu umesto 6K8 je 7K4 cime na izlazu dobijam 20.8V :sporty095_2: a u CRC filtraciji je 100R cime na drugom kondu dobijam 24V :scratch_head: Razlika je oko 3V...nada se da je to OKShunt radi jedno pola sata i hladnjak je oko 50ak stepeni :rolleyes:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

....a u CRC filtraciji je 100R cime na drugom kondu dobijam 24V :scratch_head: Razlika je oko 3V...nada se da je to OK......

padne napon u mrezi nza 10% i nestala tvoja mila razlikasmanji taj 100R u CRC da imas pokrice od 1V5 i kad je napon u mrezi 90%
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

smanji taj 100R u CRC da imas pokrice od 1V5 i kad je napon u mrezi 90%

Samo pazi da po snazi ne opteretiš bjt koji guraju struju (njihova struja x pad napona na njima).

Razumem! :pioneer: ....i nije mi tesko :to_become_senile:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...