Zen Mod Napisano Decembar 8, 2010 #23 Napisano Decembar 8, 2010 elem:"The Essex Echo : Malcolm Hawksford looks at Maxwellian theory & interconnect memories "
Zvu Napisano Decembar 8, 2010 #24 Napisano Decembar 8, 2010 @ Zen... Slažem se potpuno. Ja se i ne svađam već pokušavam razgovarati, ali jok on... Zao mi je Zvucniak ali nisam dovoljno strucan da mogu da razgovaram na Vasem nivou.To sto sam ja slusao te kablove i sto sam izneo kako se ponasaju a Vi i dalje trazite da neko iznese slusna iskustva navodi da me ne smatrate za nikoga i bilo sta da kazem cete poklopiti. Svaka dalja diskusija mislim da je uzaludna.Najlakše pobeći kad nedostaju argumenti. Nismo deca i ne postavljam ti ja nikakav nivo. Ako ti se tako nešto i učinilo... strašljive oči vide svašta... Želim da pričamo o ovome ali da ne pravimo neku mistifikaciju oko kablova. Mislio sam na neke realne parametre kao što je kapacitivnost koju si pomenuo. Skin efekat u slučaju o kom pričamo nema veze... Bez obzira to šta Zen napiše
Zen Mod Napisano Decembar 8, 2010 #25 Napisano Decembar 8, 2010 Allen Wright's Super Cables Cook Book :
Zen Mod Napisano Decembar 8, 2010 #26 Napisano Decembar 8, 2010 kapactitivnost ima veze , ali skin fekat ima jos vise veze , i sve sto proistice iz toga imam pomenutu knjigu ; trebalo mi je 5 dana citanja i kontanja da rascitam 6 strana gde je objasnjena Hawksfordova logika teorije polja u provodnicima ; onda sam procitao ostatak knjige - gde je narodskim jezikom objasnjeno sta je H. hteo da kaze i gde su ddati neki recepti posle - sta god sam probao - donelo je rezultate u pozitivnom smislu ; ja sam inace od onih koji ne cuju razlike izmedju kablova ( ne racunajuci one pijacarske - kad krenu da prekidaju ) ........ i ovo je prvi put da samcuo razliku i to pozitivnu ne nemam elektronski oblik knjige - platio sam je , i postujem autora . edit: zakljucak - sve sto je flat kabel a ima vecu debljinu od 0,1mm je fenseraj ; kapacitivnost ( zbog sirine provodnika ) vec odavno igra ulogu , a skin efekat nije ni poceo da se smanjuje
Zvu Napisano Decembar 8, 2010 #27 Napisano Decembar 8, 2010 Allen Wright's Super Cables Cook Book :Vratih se kući sa posla... Eto koliko mi treba Sad pričamo. Na ovoj drugoj slici pretpostavljam da ovo "d.mm" predstavlja "diameter mm". Dakle govori se o okruglom preseku ? Dalje, ako signal pri 20000 KHz ide do 0,5mm dubine, o kakvim "smetnjama jednog te istog signala samom sebi" se može govoriti, a o čemu je Impuls pisao. kapactitivnost ima veze , ali skin fekat ima jos vise veze , i sve sto proistice iz toga imam pomenutu knjigu ; trebalo mi je 5 dana citanja i kontanja da rascitam 6 strana gde je objasnjena Hawksfordova logika teorije polja u provodnicima ; onda sam procitao ostatak knjige - gde je narodskim jezikom objasnjeno sta je H. hteo da kaze i gde su ddati neki recepti Hajde onda pojasni i demistifikuj. Sve vrvi od audiofilske priče o kablovima, a niko ne zna da objasni šta i zašto. ne nemam elektronski oblik knjige - platio sam je , i postujem autora .Ne, ne treba mi elektronski oblik knjige Plaćaj i poštuj... zakljucak - sve sto je flat kabel a ima vecu debljinu od 0,1mm je fenseraj ; kapacitivnost ( zbog sirine provodnika ) vec odavno igra ulogu , a skin efekat nije ni poceo da se smanjujeEDIT: pogrešno formulisano...Dakle bitna je kvadratura flet kabla ???
Zen Mod Napisano Decembar 8, 2010 #28 Napisano Decembar 8, 2010 elem - to je ono sto tu i tamo napomenem u zadnje vreme , a vala i zakukah za info gde ima ( al' sam batalio vijajuci pokojecega drugoga) :20K nije gornja granica koju treba da prenese audio sistem bez devijacija bilo kakve vrste ; zarad toga - granica za koju se racuna skin effect , time smear itd - se pomera daleko vise , pa magicna cifra za maks devljinu provodnika ispada od 0,1 do 0,15mmkvadratura je naravno bitna - zato se ide u drugu dimenziju - dok ne dobijes kvadraturu koja je neophodna( recimo flat cable 0,1x35mm za 3,5 kvadrata ) , dok je treca dimnzija naravno sama duzinakapacitivnost izmedju dva provodnika je posledica ako se dva voda drze/formiraju u neposrednoj blizini ; ako ti postavka zivota , sprava i WAF omogucuju - vodi svaki vod slobodno - sto dalje jedan od drugog , pa i neces imati kapacitivnosti , kao ni time smear efekat koji se javlja izmedju njihako moras da ih priblizis - samo gledaj da nemas fino elektronski engleski amp ( u slucaju zv. kablova) jerbo ce da zacvili i progura DC kroz najnovejse kable ako imas kulturan amp - to malo kapacitivnosti nece zasmetatibio - probao - cuo razliku ; meni igra igru - drugome i ne mora ........ jerbo je to igra sos kabli
machinori Napisano Decembar 8, 2010 Autor #29 Napisano Decembar 8, 2010 Super se krljate, no niko mi nije odgovorio na pitanje...http://www.diyaudio.rs/topic/2917-flat-zvucnicki-kablovi/page__view__findpost__p__59264http://www.diyaudio.rs/topic/2917-flat-zvucnicki-kablovi/page__view__findpost__p__59276
Zen Mod Napisano Decembar 8, 2010 #30 Napisano Decembar 8, 2010 najo vise folija - pojedinacni vodovi imaju uticaja jedan na drugi - svaki pojedinacno ima svoj nazovimo ga electron cloud ........ medju kojima dolazi do interferencija .......a sd - dal' je cujno ..... zavisi od tvojih ITT tebi je dosta i 2,5 kvadrata - efikasni su i ne traze puno strujeja moje od ~92db/W/m sam spojio sa 0,15mm zicom ( posrebreni Cu - telefonski multicabel) dakle - jedan vod za + i jedan za - to je ono sto Sipi zove paucinom kod mene
zika Napisano Decembar 8, 2010 #31 Napisano Decembar 8, 2010 Ništa ja Vas ne razumem. Kako se, onda, ponaša NAUK-ova licna: http://www.novkabel.com/artikal/151_en.pdf ...?
Zen Mod Napisano Decembar 8, 2010 #32 Napisano Decembar 8, 2010 pa bambaraju jedna o drugu i jedna protiv druge
zika Napisano Decembar 8, 2010 #33 Napisano Decembar 8, 2010 pa bambaraju jedna o drugu i jedna protiv druge Njih 1568...
Zvu Napisano Decembar 8, 2010 #34 Napisano Decembar 8, 2010 Ništa ja Vas ne razumem. Kako se, onda, ponaša NAUK-ova licna: http://www.novkabel.com/artikal/151_en.pdf ...?Ona se ne ponasa
zika Napisano Decembar 8, 2010 #35 Napisano Decembar 8, 2010 Pa, ima dobru debljinu, sudeći po Vašim merilima...? 1568 njih, da budem precizan... Apodizing...
Zen Mod Napisano Decembar 8, 2010 #36 Napisano Decembar 8, 2010 imao ja to , pa prodao cak neraspakovano manjeg finolicnastog brata koristim za kabliranje ampova - energetske vodove
BANAT Napisano Decembar 8, 2010 #37 Napisano Decembar 8, 2010 Skin efekat postoji.i on se odnosi na efekat elektromagnetnog zracenje provodnika kroz koji protice Naizmenicna(AC) struja,ponekad je taj efekat los a ponekad koristan,sve zavisi od toga gde se i kakav se provodnik koristi i kolika je povrsina provodnika kao i ukupna duzina istog.Sto je Frekvencija naizmenicne struje veca to je i Skin efekat veci, ali se povecava i otpor zracenju.Postavljanjem takvih izolovanih Zvucnickih flet kablova jednog preko drugog(ili vise flet kablova u `sendvich`) kao rezultat imali bi smo- Kondenzator- koji je spojen paralelno sa izlazom pojacala tj Zvucnikom.Zvucno bi takav flat kabel(kondenzator) imao itekakav Negativan uticaj na krajnju Zvucnu sliku jer bi pre svega`gusio`spektar visokih tonova a,i nesto malo manje sredje tonove.`Velicina(kapacitet)tog paralelnog(parazitnog) kondenzatora kojeg bi cinio takav flet kabl zavisio bi od ukupne zajednicke povrsine izmedju dva takva flet-a,razmaka izmedju takva dva flet-a i ukupne duzine takvog kabla.Po mom misljenju bilo da se radi o okruglim ili pljosnatim Bakarnim Zvucnickim kablovima treba voditi racuna pre svega o debljini kablova (ukupnom poprecnom preseku).i kvalitetu i cistoci samog Bakra od kojeg su kablovi napravljeni,ovo zadnje se odnosi na specifican elektricni otpor Bakra u zavisnosti od specificne Hemijske cistoce Bakra.Sve ovo navedeno se ipak odnosi na ukupne Elektricne gubitke koje Zvucnicki kabel unosi kada je prikjlucen izmedju AC Generatora(pojacala) i potrosaca(zvucnika).Isto tako treba voditi racuna jer ima zanacajnog uticaja da specifican kapacitet Zvucnickog kabla(pf / m) bude sto manji.Poz Svima
stein Napisano Decembar 8, 2010 #38 Napisano Decembar 8, 2010 Ne znam kako vi, al' kod mene se odomaćio Jamov Silver od 1.5mm2 pa sve puta upleteno na 3x2 provodnika i nisam od kako sam ga skockao, ni razmišljao da probam sa nekim drugim kabelom. Za subwoofere u pričuvi čeka onaj NAUK, al' to tek kada pošteno završim ploču na kojoj su drajveri, pa zamenim tanke idi-mi-dođi-mi transparentne 0.5mm2 koju sam uzeo, tek zarad jednostavnosti rezanja i blankovanja...
Zen Mod Napisano Decembar 8, 2010 #39 Napisano Decembar 8, 2010 kako sad ono ide - u pravom maniru rasprava o kablovima :POJMA TI NEMAS NI STA SU KABLOVI NI STA JE ZVUK !!!!
Zen Mod Napisano Decembar 8, 2010 #41 Napisano Decembar 8, 2010 STA SE TI JAVLJAS , ANTENDZIJO NIJEDAN !!!
Zvu Napisano Decembar 8, 2010 #43 Napisano Decembar 8, 2010 A kako bi se ponašao flet kabl ako bi se uzela tri komada i uplela kao kika od pipike... ?? Jel bi to valjalo išta ili...??? Kako se to manifestuje na kapacitivnost, a kako na skin efekat ?
Zen Mod Napisano Decembar 8, 2010 #44 Napisano Decembar 8, 2010 najzad nadjoh izgubljeni info za nabavku folije kontaktirao sam ljude i stao na pola stvari eve vam pa zpvite http://suveniriks.com/kontakt.html tnx to Boki !!
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah