Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Ja bi stavio magnet ispod tanjira da ga malo 'olaksa' , za rucicu se ne brinem. Konstrukcija je provjerena i ispitana vec ohohoj godina i meni radi bolje od svih koje sam imao do sada. Problem je samo sam finis izrade ali se brzo zaboravi posle prvog tona muzike ...

• Odgovora 593
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Napisano
I ja tebi. :)

PS  Ne znam šta se shebalo u prošlom postu. Ako neki zeleni ume, nek ispravi.

A ja tebi google :P a sad kucaj u google search polja "air bearing tonearm" i pogledaj slike pa će ti biti jasno ;)

Napisano
... a sad kucaj u google search polja "air bearing tonearm" i pogledaj slike pa će ti biti jasno ;)

Ma ne bih te duvaljke, kompresore, šuštanje vazduha...

nešto na magnete. Znas onu ajkulu iz McDonaldsa? Ili...

Postavljena slikaPostavljena slikaPostavljena slika

• 2 nedelje kasnije...
Napisano

Pretpostavljam da bi bilo apsurdno pitati da li znaš koja je oznaka na ležajima (obično se oznake stavljaju na štitnike od prašine koji su u ovom slučaju odstranjeni) ili makar dimenzije istih?

Napisano
Nemam pojma, probacu naci ili izmjeriti.

Dovoljno je na primer naći spoljašnji prečnik i debljinu, unutarnji prečnik će se svesti na svega jednu ili dve mogućnosti čak i kod veoma specijalnih izvedbi. Imam nešto veoma slično (vizualno) pa bi mi bilo zanimljivo usporediti do kakvih ja rezultata mogu da dođem upotrebom istih ležaja. Ako je spoljašnji obod ležaja zaobljen (ne vidi se ni sa jedne od stotina slika na internetu) onda ništa, nemoj ni meriti. 

• 2 nedelje kasnije...
Napisano

Oko 6.5-7 mm je vanjski precnik. Nije zaobljen nego cilindar, ravna povrsina sa oborenim (zaobljenim) ivicama sa svake strane.

Napisano

Ja sam, eto, već na kraju krajeva sa ovim mojim rešenjem, ali ovako ohrabren, neće mi biti teško da se poigram i na ovu temu :)

• 4 nedelje kasnije...
Napisano

Za sve je kriv "Tata" :respect: ... pa naqard :respect: ... zatim dioklecijan :respect:  :respect:  :respect: .... bez njih, ne bih bio u zivom pijesku  :whiteflag:

:Dizzy:  :guitarplayer:  :wink2:

Napisano

A i kablovi do Xono su odlezali prvo u buretu 12 godina da bi postali super-moderni-hij-tek-Hi-And i to sve na kvadrat :-) BJC LC-1 ;-)

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...