Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Bejah opravdano odsutan... Što se tiče GOTO i ALE - bolje i ne misliti o njima, ovde je cena ipak nepremostiva prepreka.Bolje obratite pažnju na:http://stageaccompany.com/en/index2.phphttp://www.alconsaudio.com/site/index.phphttp://www.nczon.com/t.j. na sisteme sa ribbon drajverima koji sviraju od 1-30 kHz bez izobličenja

• Odgovora 190
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Napisano

Što se tiče boxless zvuka. Po meni i horna i bas-reflex i kompresiona kutija su u stanju da pruže odličan rezultat u tom pogledu, ako su kvalitetno urađene. Najveći problem kod basa jeste akustička obrada sobe...

Napisano

ne treba preterivati Postavljena slika

kome trebaju riboni bilo koje vrste - jos narocito ako money is no object ( bar donekle) - dovoljno je da poseti RAAL ; kao prvo - nije daleko ...... a kao drugo - nema drugo :rofl:

Aca je Guru za ribone .

pogledati ovo - ako ne zbog stavova i vokabulara osebujnog Macka Rommy-ja , ono bar zbog dobrih fotki - http://www.goodsoundclub.com/GetPost.aspx?PostID=3766

problematika je inace malo slozenija - group delay , brzina narodski receno - tj. razlika koja se javlja u odzivu i k-ci drivera koji su nadovezani na ribbon drivere ; to je ono sto treba imati na umu ,pored ostalog .

uostalom - bar deo Ultimate Home Theater Whatever Sistema se moze upratiti u AR2-ovoj temi - gde on koristi kolumnu od Eternity-ja i stavlja "svoj" bas kabinet .

Napisano

nisam mislio na delay - fazu , nego na inherentnu brzinu drivera

Napisano

pa - ne znam sta da ti kazem - stvar je u tome da ribbon ima strasno brz odziv (nazovimo to impulsni odziv) , te je problem spariti s njim driver koji u podrucju presecne frekvencije ima dovoljno brz odziv da bi upratio ribbon .

samo htedoh reci - u Srbiji nije problem naci vrhunske ribone ( Aca ce morati poceti placati reklamuovde , cim nas bude citalo vise od 13 ljudi na internetu :rofl: ) , al je veci problem naci drivere dostojne sparivanja sa njima .

striktno govoreci u domenu zadate teme - Pro driveri , 15" dole , pa gore po ukusu i volji .......

u stvari - kad malo bolje razmislim - nije nista problem naci - kad se jemaju soldi Postavljena slika

Postavljena slika

Napisano

Sve se meni čini da ti baš ne ljubiš ribbon drajvere :rofl: ...

pogledaj desno gore - na vrhu kutije - iznad 15"

post-2-012538100 1274221456_thumb.jpg

Napisano

pogledaj desno gore - na vrhu kutije - iznad 15"

Je li to Raal?A ono dole je neki stari Victor 15", jel tako?OK, i?
Napisano

A meni se sve čini da to i nije 15" već 12"... Naravno, moguće da nisam u pravu.

Ма били су ал их је колега прао па су се  скупили, а лепо сам говорио да их не дира!Свашта.
Napisano

dole je 15" coax - RCA LC1B - u TQWT cabinetu , rad by ZZZgore nije RAAL , nego najjeftiniji Fountek .za moje usi za funkciju supertweet RAAL ne bi predstavljao nikakvu prednost , jer i ovaj Fountek maltene nista ne radi ;secen je na nekih 18-20KHZ 6db/oct

Napisano

Хеклани подметач за столицу :rofl:!

:rofl::rofl::rofl:

:ok:

to spremljeno za Sipijev amp - tol'ko je hladan u radu da sam se bojao da se ne pre'ladi Postavljena slika
Napisano

dole je 15" coax - RCA LC1B - u TQWT cabinetu , rad by ZZZgore nije RAAL , nego najjeftiniji Fountek .za moje usi za funkciju supertweet RAAL ne bi predstavljao nikakvu prednost , jer i ovaj Fountek maltene nista ne radi ;secen je na nekih 18-20KHZ 6db/oct

A šta će taj Fountek tu, kad ništa ne radi? U stvari, čemu uopšte služe s-tviteri, koji u sistemu sviraju od 20 kHz?

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...