Zen Mod Napisano Jun 17, 2009 #45 Napisano Jun 17, 2009 Superfiovi su riboni kod mene, a tvoji su definitivno kod impulsa , hahaha ovo ce biti dobro.Sto se tice onih bukself kutije unutra je basic od 13 cm aluminijum memb. i magnezijum korpa stvarno jako dobro radi, kutija je 9 lit.Mislim i znam da onaj Zen Modov proracun za beymu 12lw30n koji kaze da trba da bude na 75 litara dve cevi od 10cm i ko zna koje duzine nije dobar.Definitivno jedna cev od 10 cm i 19cm duzina i onda lepo radi na 33Hz, ali sve cemo to jos jednom proveriti.nije bitno ciji je proracun - bitno da radi kako treba evo ti pa uporediBeyma_for_Igor.pdf
Impuls Napisano Jun 17, 2009 #46 Napisano Jun 17, 2009 Damire, jesi li probao onu kutiju sto je bila na stolu sa hornom do Beyme i bas reflexom? Kakve su razlike u odnosu na ono sto smo slusali? I daj nam koju fotku radova.
Mikorist Napisano Jun 18, 2009 Autor #47 Napisano Jun 18, 2009 Ovde ima Bass Reflex kalkulator za kabinete: http://www.lautsprechershop.de/tools/index...ed_hoges_en.htm Mozda neko ima precizniju formulu ili nacin ??
Zen Mod Napisano Jun 18, 2009 #48 Napisano Jun 18, 2009 Ovde ima Bass Reflex kalkulator za kabinete:http://www.lautsprechershop.de/tools/index...ed_hoges_en.htmMozda neko ima precizniju formulu ili nacin ?? MJK MathCad spreadsheets .al nenabavljivo , sem ranijih free verzija .pogledaj taj pdf gore , pa ces videti cime ja radim ..... al' je u svakom slucaju simulacija manje od pola price .
DamirDj Napisano Jun 18, 2009 #49 Napisano Jun 18, 2009 Ja imam full bassBoxpro 6.0 sa sa xover pro 3.0 sa svim upregredovima i i najnovijim database fileovima.Ovo sto je covek koji je racunao u speakershopu je dobro , samo je group delay malo velik.meni bassbox pokazuje da je najbolje 1 cev, ali ZenMod je u pravu kad kaze nije bitno ciji je proracun nego kako radi.Za sync-a, ja sam sledece nedelje u Novom Sadu pa cu ti doneti jos jedan par pa uzmi koji ti se najvise svidja. Ok?
Zen Mod Napisano Jun 18, 2009 #51 Napisano Jun 18, 2009 Ja imam full bassBoxpro 6.0 sa sa xover pro 3.0 sa svim upregredovima i i najnovijim database fileovima.Ovo sto je covek koji je racunao u speakershopu je dobro , samo je group delay malo velik.meni bassbox pokazuje da je najbolje 1 cev, ali ZenMod je u pravu kad kaze nije bitno ciji je proracun nego kako radi.Za sync-a, ja sam sledece nedelje u Novom Sadu pa cu ti doneti jos jedan par pa uzmi koji ti se najvise svidja. Ok?to je ZM racunao , samo program uvek izbaci taj header
Sync Napisano Jun 18, 2009 #55 Napisano Jun 18, 2009 E jeste pozitivno bolesni!Kakva je to horna? Rece mi Igor da ste radili alu phase plug...koliko su se parametri promenuli u odnosu na fabricke tim potezom?
Impuls Napisano Jun 18, 2009 #56 Napisano Jun 18, 2009 sta bi sa phase plug-om od drveta ?Crvi pojeli. Aluminijum je vecan.Damire daj fotke H6
Ја sam sam Napisano Jun 19, 2009 #57 Napisano Jun 19, 2009 Да стварно!Која је то средњотонска хорна као и драјвер?стоН_Колд
DamirDj Napisano Jun 19, 2009 #58 Napisano Jun 19, 2009 Horna cuvena EV H8 sa pocetka 80-tih, cist aluminijum, odlicna je. Driver neki selenium, ma bilo koji sa sto vecom membranom, jer je bitan srednji , a ne visoki.Za visoki je zaduzen fountek.Bice odlicno , malo utegnuto kako kaze Impuls, ali cucemo to u ovoj kutiji, pa cemo videti da li je to to.
Ја sam sam Napisano Jun 19, 2009 #59 Napisano Jun 19, 2009 Horna cuvena EV H8 sa pocetka 80-tih, cist aluminijum, odlicna je. Driver neki selenium, ma bilo koji sa sto vecom membranom, jer je bitan srednji , a ne visoki.Za visoki je zaduzen fountek.Bice odlicno , malo utegnuto kako kaze Impuls, ali cucemo to u ovoj kutiji, pa cemo videti da li je to to.Ма то сам и мислио али ме је боја збунила јер су оригиналне биле фарбане у црно.Знам јер сам их имао, као и оригиналне драјвере 1824М.И још нешто, права ознака тих хорни је 8ХД ( 8HD ) а не Х8.Ако ти треба имам оригиналну шему ЕВ скретнице али за 1824М.Шта могу кад смо ту фирму признајем као и Алтек.Тек толико!стоН_Колд
Zen Mod Napisano Jun 19, 2009 #60 Napisano Jun 19, 2009 .......Шта могу кад смо ту фирму признајем као и Алтек........стоН_КолдAltec ne pominji
stefaca Napisano Jun 19, 2009 #61 Napisano Jun 19, 2009 ne znam da li smem da kacim ali bassbox 6pro with x-over3
Ја sam sam Napisano Jun 19, 2009 #62 Napisano Jun 19, 2009 Altec ne pominji Морам због дечурлије!Офф. Зен, шта би са феритним трансформаторима?стоН_Колд
Zen Mod Napisano Jun 19, 2009 #63 Napisano Jun 19, 2009 Морам због дечурлије!Офф. Зен, шта би са феритним трансформаторима?стоН_Колдimam furde od nekih satelitskih , ali nista ne odgovara znam da negde imam iznutricu od tunera hsr140 , al nuikako da nadjem
Zen Mod Napisano Jun 19, 2009 #64 Napisano Jun 19, 2009 za Somborske Fantome - riboncici legli - k'o saka na oko
Zen Mod Napisano Jun 19, 2009 #66 Napisano Jun 19, 2009 Znaci lose?iskreno - veoma dobro ;ne znam da li je istina , mozda bi valjalo direktno uporediti - ali mi se cini da su se uklopili bolje od Slobinih 3.5 kad sam ih probao u istoj konfiguraciji .i to ih cak nisam ni isekao na 20K ( po obicaju ) nego i vise - samo sam ih spojio na 2x0u47 VQ , a posto su 5 oma , ispada da je rez negde na 33K dakle - prilaze na 16~17K sa -9db
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah