Ја sam sam Napisano Mart 6, 2010 #1 Napisano Mart 6, 2010 Налетох на ову шему! Изгледа просто, једноструко напајање, мали број делова! Све то за два канала планирам на плочици са Алпс потенциометром од 10 К Лог. Да би што мање било. Питање: Јел мора баш тај транзистор с обзиром да ми је мрско да проводим време тражећи га по радњама. Поседујем неколико комада 2СК150 и УПА68К ( двоструки у једном кућишту ) и још ко зна колико неких других једноструких. Свака препорука добро дошла! дискО_Сту
Impuls Napisano Mart 6, 2010 #2 Napisano Mart 6, 2010 Stone pc je pogresno pitanje i na pogresnom mestu. Od jednostavnog preampa kada se ukljuce Sipi i Zen doci ce do sad do CCS-a, povecanog napona pa SE emiter folovera sa irf610, pa shunty i bar jos dve tri modikacije. Ili B1 bagera pre pota pa onda pojacavacki stepen posle pota.
Ја sam sam Napisano Mart 6, 2010 Autor #3 Napisano Mart 6, 2010 Stone pc je pogresno pitanje i na pogresnom mestu. Od jednostavnog preampa kada se ukljuce Sipi i Zen doci ce do sad do CCS-a, povecanog napona pa SE emiter folovera sa irf610, pa shunty i bar jos dve tri modikacije. Ili B1 bagera pre pota pa onda pojacavacki stepen posle pota.Колега нисам баш схватио, јел може мало јасније!Шта је ПЦ?дискО_Сту
Zen Mod Napisano Mart 6, 2010 #4 Napisano Mart 6, 2010 evo - ja cu da cutim i ne kazem nista ; sem da mi se malopre vratio fotoaparat iz pechalbe .
hifish Napisano Mart 6, 2010 #5 Napisano Mart 6, 2010 Pa zar da nam, zbog tvog cutanja, Impuls ne bude u pravu?!?!Stvarno surovo!
Sipi Napisano Mart 6, 2010 #6 Napisano Mart 6, 2010 Stone pc je pogresno pitanje i na pogresnom mestu. Od jednostavnog preampa kada se ukljuce Sipi i Zen doci ce do sad do CCS-a, povecanog napona pa SE emiter folovera sa irf610, pa shunty i bar jos dve tri modikacije. Ili B1 bagera pre pota pa onda pojacavacki stepen posle pota.Impulse, pogledaj malo semu i vidi koliki je otpor u Drain-u. Neko ko zna bilo sta o bilo cemu ne bi tu semu ni postovao
Impuls Napisano Mart 6, 2010 #8 Napisano Mart 6, 2010 Impulse, pogledaj malo semu i vidi koliki je otpor u Drain-u. Neko ko zna bilo sta o bilo cemu ne bi tu semu ni postovao Nisam uopste pogledao vrednosti. Samo sam video pojacavac sa jednim fetom sa zajednickim sorsom i dalje nista jer nije interesantna.
Sipi Napisano Mart 6, 2010 #10 Napisano Mart 6, 2010 Nisam uopste pogledao vrednosti. Samo sam video pojacavac sa jednim fetom sa zajednickim sorsom i dalje nista jer nije interesantna.To ti kazem...
Zen Mod Napisano Mart 6, 2010 #11 Napisano Mart 6, 2010 @impuls:koliko se onaj svedski/danski preamp razlikuje ?CCS u drainu , buffer na izlazu .sve je to isti drek - kako god ga radio - vazniji je PSU nego gain stage ; i opet na kraju ne dobijas univerzalni preamp ...... mada po svoj prilici bolje zvuceci od 90% komercijalnih slinocurećih izazivača po fifi forumima
Sipi Napisano Mart 6, 2010 #12 Napisano Mart 6, 2010 ...... al' nemoj preterivati ...Vazi, necu. Samo mi kazi koliko swinga na izlazu mozes da ocekujes sa recimo Id=4ma na Rd=75R (tu mora da ide GR jer je napajanje 40V - znam i odakle je sema i ko je autor, pa znam i koji napon napajanja je predvidjen) ?Da ne mucim citaoce, na izlazu tog "preampa" moze se ocekivati 150mV upotrebljivog signala (sa 5-6 mV ulaznog)... What is it good for? Absolutely nothing
Zen Mod Napisano Mart 6, 2010 #13 Napisano Mart 6, 2010 ma ne pricam o ovoj semi - nije ni za razmatranje ni kao koncept sa svim nakrkanim kerefekama , a o vrednostima da ne raspravljam ; pricam o tzv. jfet-BOZ konceptu - prostom jednostepenom Jfet pojacivacu edit: a ja rekoh da cu cutati ...... dobro - cutacu o tome kako napraviti to da radi kako treba .....
Sipi Napisano Mart 6, 2010 #14 Napisano Mart 6, 2010 ... pricam o tzv. jfet-BOZ konceptu - prostom jednostepenom Jfet pojacivacu I to smo prezvakali, ali da se podsetimo, za 2sk170 sa Idss oko 7,5mA i zeljenim pojacanjem oko 3 puta, da bi bilo upotrebljivo, izgledalo bi ovako (s tim sto je zbog velike Zout neophodan buffer na izlazu): I kad na kraju stavimo u klin-corbu sve sto treba, dobije se ovo: http://www.diyaudio.rs/topic/176-preamp-sa-bf862/
Zen Mod Napisano Mart 6, 2010 #15 Napisano Mart 6, 2010 ja nista ne znam ..... i ne mesam se :confused1:i to ti je neki degenericni preamp - vid' kol'ko degeneracije ima
Sipi Napisano Mart 6, 2010 #16 Napisano Mart 6, 2010 ... vid' kol'ko degeneracije ima Ma jok, to je local-feedback
Ја sam sam Napisano Mart 6, 2010 Autor #17 Napisano Mart 6, 2010 Налетох на ову шему! Изгледа просто, једноструко напајање, мали број делова! Све то за два канала планирам на плочици са Алпс потенциометром од 10 К Лог. Да би што мање било. Питање: Јел мора баш тај транзистор с обзиром да ми је мрско да проводим време тражећи га по радњама. Поседујем неколико комада 2СК150 и УПА68К ( двоструки у једном кућишту ) и још ко зна колико неких других једноструких. Свака препорука добро дошла! дискО_Сту Ево опет да освежим причу, јер изгледа да нико није прочитао питање, а почели сте као данашњи политичари. Јел треба да поновим питање? дискО_Сту
Daudio Napisano Mart 6, 2010 #18 Napisano Mart 6, 2010 Ево опет да освежим причу, јер изгледа да нико није прочитао питање, а почели сте као данашњи политичари.Јел треба да поновим питање?дискО_СтуМа јок,него колико видим овде мисле да се шетањем до радње анулира дејство вијагре
BlueSky Napisano Mart 6, 2010 #19 Napisano Mart 6, 2010 Vazi, necu. Samo mi kazi koliko swinga na izlazu mozes da ocekujes sa recimo Id=4ma na Rd=75R (tu mora da ide GR jer je napajanje 40V - znam i odakle je sema i ko je autor, pa znam i koji napon napajanja je predvidjen) ?Da ne mucim citaoce, na izlazu tog "preampa" moze se ocekivati 150mV upotrebljivog signala (sa 5-6 mV ulaznog)... What is it good for? Absolutely nothing I? ....ko je autor?
Sipi Napisano Mart 6, 2010 #20 Napisano Mart 6, 2010 I? ....ko je autor? Kopaj malo po Nuuk-ovom sajtu i naci ces, tzv. preamp nosi naziv "Uno".
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah