Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Tako je, elektrostatic ima samo prilagodni trafo koji treba da digne napon iz amp-a na par KiloVolti... :character13:

Da, ali ga ima u sklopu cene. :Viannen_loungelizard:
Napisano

Ih cena... Ja bi' doplatio kad bi moglo bez trafoa ;)

Da, ti si taj što bi... Bah...:buehehe:Ti bi ga sam napravio skalpelom kada bi hteo da ga imaš... :rofl:
Napisano

Ih cena... Ja bi' doplatio kad bi moglo bez trafoa ;)

moze ...... al su novci danas ckupi

Postavljena slika

Napisano

moze ...... al su novci danas ckupi

Postavljena slika

Jes', sg' je oskudacija! :D

Ma manje-vise za lovu - kilo para kucu ne obara... Nego sto mi ni to nije bas-bas (doduse, slusao sam samo QUAD-ove statike, a od ravnih, velikih jos i Magnaplanare).

Obrni-okreni, opet stari dinamicki zvucnik mi najvise pasuje - gore moze ribbon (slusao sam andrics-ov veliki ribon, na 200Hz secen, i to mi se bas dopalo, al' jope' mora dinamicki bas...)

Stici ce uskoro i nesto od Soltanusa u Bgd da moze da se cuje u pristojnim uslovima (tako rece drugar na Audioberzi u nedelju) pa da se ima neki posten uvid u to - jedino mi nije jasno zasto mu impedansa silazi jako nisko - nisam video krivu impedanse, al' drugar kaze da je u delovima apektra skoro na 1 Ohm, a i Stein kaze da mu je F5 slab da ih potera, natera F5 do klipinga i nije dovoljno... :scratch_head:

Napisano

ja se ne bih bunio da u jednoj sobi imam SMG ( ajd nisu statici , ali su planari ) , vozene sa solidnih 3Wtako smo ih svojevremeno slusali - mali ceve SE od 3W ........ krenulo iz zeze , pa posle nismo ni spajali velike ampove - bas nam se dopalo ....... tek posle nedelju dana gazda spojio neki veci amp

Napisano

Pa kako ste ih slusali sa 3W - skroz nearfield ?Kol'ko se secam oni su jedva nesto oko 80-ak dB/1W/1m, odn. deklarisali su ih nesto vise ali sa 2,83V a oni su 4 oma, jel' tako?

Napisano

ebala te fizika vise mi verujes da smo slusali muziku tako ?nije tu bilo dinamike sa 3 pentodna wata, ali je bilo vrazje muzike .poenta je u tome sto su SMG ruler flat na 4 oma db/W su malo nevazniji deo price to su zvucnici sa kojima mozes da sednes u fotelju i ceo dan slusas muziku isto tako mozes da radis nesto i ceo dan da sviraju isto tako mozes da spavas a da nista ne gasis, nego samo smanjis .naravna stvar da sa 50-ak zdravih vati ( jerbo i ne trpe bas mnogo vise ) stvar drugacije i vividnije zvuci , ali je poenta u tome da se njihovi kvaliteti ispoljavaju i sa daleko manjom cifrom , unatoc brojkamanasuprot mnogim izvikanim zvucnicima koji prorade tek kad ih zapapris , i/ili kad imas 20-ak A rezerve

Napisano

Unison Research CD player od 2000 funti a unutra ASUS CD ROM ( 15 Evra end user cena, nabavna verovatno 5Evra)

Postavljena slika

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...