Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Да, да, тако уместо тачкастог, имаш линијски извор звука, па немаш фазни померај по вертикали, а и звучни притисак је исти - стајао, седео, лежао или дубио на глави.

Napisano

Elektrostatik je 80 000 puta bolje rešenje od bacanja tolikih drajvera za džabe. Ja bih voleo jednom da si priuštim iste čak i ako ne dubim na glavi dok slušam muziku... Možda neko dubi, ko zna ???Ka tačkastom izvoru se treba težiti...

Napisano

Na hi-files mi je neko, nedavno, u poruci, napisao kako se u jargon-u nazivaju te kutije sa puno river-a... Al' mator sam, isuviše...

Napisano

Na hi-files mi je neko, nedavno, u poruci, napisao kako se u jargon-u nazivaju te kutije sa punod river-a... Al' mator sam, isuviše...

Boom box ??? :buehehe:
Napisano

To o čemu vi pričate se odnosilo na kutije Japanske proizvodnje sa 5 ili više drajvera... Sećam se i ja teme gde je to pomenuto ali ne mogu da se setim izraza...

Napisano

To o čemu vi pričate se odnosilo na kutije Japanske proizvodnje sa 5 ili više drajvera... Sećam se i ja teme gde je to pomenuto ali ne mogu da se setim izraza...

je je , nesto na w...
Napisano

Сећам се и Ја да их неко има  :Viannen_loungelizard:.

Ko je taj i što se ne javlja sunce li mu njegovo :buehehe:
Napisano

kabuki speakers... naš'o sam...Nek se javlja ko 'će...

Napisano

Prvi hit na guglu:http://www.audiokarma.org/forums/showpost.php?p=1309720&postcount=33Ime dobili po tunjavom, piskutavom i bledom zvuku karakteristicnom za kabuki pozoriste...

Napisano

Ja ne znam kako vi, ali em imam elektrostatike visine emitirajuće ploče od 1500mm, em imam OB subwoofere sa 8 dinamičkih jedinica od 6.5"... Zbirno je jeftinije od sklopa istih gabarita a sklopljene od sve dinamičkih drajvera. Elektrostatici nose čisto već od nekih 60Hz-a pa to podrazumeva barem dvo-stazni sistem sa mnogo visokotonaca. Ako je prosek oko 100-110mm prečnika po komadu a okvirna cena komada oko 25€, 24 komada bi bila oko 600 i još bar 16 komada mid-basova po recimo nekih 35€ po komadu (minimum) 560€ već je na 1160, potom adekvatna kutija ne bi prošla ispod 100€ za komad, na to bilo kakva skretnica... Brat-bratu, ništa ispod 1200-1300€ za par u najosnovnijem materijalu budžet klase...Samo mi nije jasno kako smo od digitalnih izvora stigli do zvučnika... :rofl:

Napisano

Ja ne znam kako vi, ali .........

Zato rekoh da su elektrostatici 80000 puta bolje rešenje od dinamičkih zvučnika. Da ne govorimo o skretnici koja urniše jednu takvu kutiju koja ima 24 visokotonca :connie_nutzo: po kutiji i ne znam ti ni ja koliko srednjetonaca.
Napisano

... Da ne govorimo o skretnici...

Tako je, elektrostatic ima samo prilagodni trafo koji treba da digne napon iz amp-a na par KiloVolti... :character13:
Napisano

Tako je, elektrostatic ima samo prilagodni trafo koji treba da digne napon iz amp-a na par KiloVolti... :character13:

Mislio sam više na problem faznog usklađivanja višestažne skretnice i količine drajvera koji su prikačeni na nju kao i obojenost zvuka koja nastaje kao proizvod skretnice, pre nego na tehnologiju korištenu da bi se dobio zvuk. Skoro da nema rezonancije, a takođe i masa membrane jednog elektrostatika visine 1m je manja od mase membrane samo jednog srednjetonca ili visokotonca koji bio upotrebljen u onakvoj kutiji dok je površina zračenja neuporedivo veća. Superiorniji dizajn u svakom pogledu od line array-a koji se sastoji od gomile visokotonaca i srednjetonaca.
Napisano

Sa fazom se zna sta se radi - pa kol'ko je ko spreman daleko da ide.Jeste masa membrane manja ali je polje koje pokrece membranu jos mnogo manje - velika povrsina ga jedva dovuce u normalu (ako stigne do 90dB/1W/1m ihaaj)Line array ne bih potcenjivao, al' kao i sve drugo - ima za sta je to dobro, a za sta nijeNa kraju, nesto ide lakse, nesto teze, nesto moze jeftinije, nesto ne moze - svako ide tamo gde je trava zelenija - al' mnogo cesto ispadne da je zelenija samo izdaleka gledano... ;)

Napisano

Naravno da line array nije za potcenjivanje, ali u kućnoj hifi IMHO nema šta da traži.Line array je neprevaziđen kao public adress sistem i tu sve njegove dobre strane dolaze do izražaja :good2:

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...