Zen Mod Napisano Novembar 28, 2024 #23 Napisano Novembar 28, 2024 4 hours ago, драган said: Jel na tosci kristalna zvucnica. na oba modela je MM; jeftinoca ADC low mass na Turandot i cini mi se BSR mehanizam; na Tosca 50 je Unitra mehanizam i glava msm, granafori su dno dna, ali ipak za klasu iznad BSR mehanizama koji su bili na Toscama 5,10,15,20,21 navedene su sve bukvalno unistavale ploce, dok ova dva modela su vec daleko manje kriticna po tom pitanju
драган Napisano Novembar 29, 2024 #24 Napisano Novembar 29, 2024 kako se pokazao njegov riaa korektor.
Zen Mod Napisano Novembar 29, 2024 #25 Napisano Novembar 29, 2024 ne trosi vreme razmisljajuci o tome
Bogdan08 Napisano Mart 10 #26 Napisano Mart 10 Dobar dan, ima li neko shemu za turandot 40 sa bsr sasijom i s rucicom(malo drugacija od 41). Uputstvo servisno bilo sta. I da li sto se tice elektronike odgovara shema od tosce 50 posto ovaj turandot nema pitch kontrolu kao 41
Bogdan08 Napisano Mart 10 #28 Napisano Mart 10 1 minute ago, Zen Mod said: imas na forumu, search nema, ima samo ova tema, a neko je okacio semu za turandot 41 ali je obrisana
Bogdan08 Napisano Mart 10 #30 Napisano Mart 10 4 minutes ago, Zen Mod said: pogledaj post 15 i 16 edit - proverih, fajlovi su ok sad je htelo da se skine, tosca je mogla i pre ali turandot nije htelo, hvala Vam puno na ovome, ako naleti sta od papira mehanike automatike okacite.
Zen Mod Napisano Mart 10 #31 Napisano Mart 10 38 minutes ago, Bogdan08 said: od papira mehanike to tesko, sumnjam da i postoji
Bogdan08 Napisano Mart 10 #32 Napisano Mart 10 42 minutes ago, Zen Mod said: to tesko, sumnjam da i postoji Ima BSR dokukentacija prodaje neki iz amerike 20 dolara po komadu ali pdf nema nigde
Zen Mod Napisano Mart 10 #33 Napisano Mart 10 trivijalna je mehanika em malo delova em nema sta da se setuje ako sam dobro shvatio, nije sasija kao na Tosca 50, tu je elektronika plac majke bozije
Bogdan08 Napisano Maj 1 #34 Napisano Maj 1 Dobro vece svima. Treba mi pomoc, imam vec pomenutog turandota 40 sa integralnim kolom u pojacalu, desni kanal je poceo da zuji i VU metri ne rade, levi svira u redu samo bez Vu metra. Desni zuji, da li mi neko moze reci o cemu se radi
Zen Mod Napisano Maj 1 #35 Napisano Maj 1 otvori i slikaj, postuj slike ovde nisam nikad imao otvoren primerak sa IC u izlazu, pa ne znam kako je organizovano unutra
Bogdan08 Napisano Maj 1 #37 Napisano Maj 1 malo je raskupusano jer je rastavljeno da dodjem do donje strane pretpojacala i potenciometara
Bogdan08 Napisano Maj 1 #39 Napisano Maj 1 2 minutes ago, LightMatic said: Majko mila, koliko verzija Turandot-a ima.... Ma strasno, a ako je kolo ovde njega nema nigde naci. Meni zao da ga bacim tek tako dao sam 10 hiljada za glavu sa iglom jer je namotaj pokidan na staroj i jos pare za zvucnike steta da ga tek tako bacim LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Zen Mod Napisano Maj 1 #40 Napisano Maj 1 semu imas, proveri napone na IC, proveri/uporedi oba kanala. ako je isto, da bi ustanovio da li je zujanje od izlaza ili preampa, mozes da zamenis kanale na ulazu izlaznog stepena ako se zujanje preseli, do preampa je ako ostane na istom kanalu, do izlaza je LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Bogdan08 Napisano Maj 1 #41 Napisano Maj 1 Nisam do sad nikad merio napone na kolu, okrenucu te kanale ali se bojim da se nesto dalje ne pokvari, ovde kod mene u okolini nigfe majstofa nema koji to zna pa sve moram sam i uz vas sa foruma
Zen Mod Napisano Maj 1 #42 Napisano Maj 1 ako nemas minimalno potrebno iskustvo, prvo da ne pogines od mreznog napona, drugo da ne pokvaris nesto jos vise pokusavajuci (bilo sta), onda je bolje da se pritrpis dok ne obezbedis majstora
Bogdan08 Napisano Maj 1 #43 Napisano Maj 1 Znam osnovno pogotovo za mrezni napon znam ovako jos necega oko ispitivanja, sto se lemljenja tice to znam isto i imam temp regulisanu lemilicu, nego za ovo merenje napona ne znam ni koje su vrednosti
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah