Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano (izmenjeno)

Rifres je gotovo obavezan, posle tri decenije.

Nego kod slicne sprave, starijeg i malo slabijeg brata, testiranog, spominju to grejanje i na trecini snage dok su pripremali merenja. Pa je to deo verovatno i namera konstrukcije. A i hladnjaci za pojacalo tipa 70W

731441232_Testgrundiga903.thumb.jpg.aeeb119b1739178312d6adc5fbcc0d60.jpg

Izmenjeno od vladd
Napisano

Ako je kod zvučnika pregorelo nešto u skretnici ili je neko čeprkao, može lako da se desi da impedansa ide dosta ispod 4 oma u delu frekvencijskog domena.

Napisano
pre 1 sat, vladd reče

A i hladnjaci za pojacalo tipa 70W

Rekoh ja da su skromni ladnjaci. Mislim vidi se iz :Flying:

Napisano

Nije to nista... Vidjao sam ljude koji su spajali zvucnike od 4 ohma, u paraleli, (dakle 2 oma) pa se cudili zasto pojacalo naprasno crklo :risitas:

Napisano
3 hours ago, vladd said:

Rifres je gotovo obavezan, posle tri decenije.

Nego kod slicne sprave, starijeg i malo slabijeg brata, testiranog, spominju to grejanje i na trecini snage dok su pripremali merenja. Pa je to deo verovatno i namera konstrukcije. A i hladnjaci za pojacalo tipa 70W

731441232_Testgrundiga903.thumb.jpg.aeeb119b1739178312d6adc5fbcc0d60.jpg

Imam i to pojacalo, ekstra sprava, razvaljuje i bubne opne, prozore, vrata... Vrlo malo se greje na 4 Oma

Napisano

Onda pregled, dovoljno je pogledati sa donje strane da li je bilo nekih zahvata ili akcija...

Eventualno skinuti poklopac, pa nakon nekog vremena rada, ugasiti i pipnuti hladnjake

Tada je moguce i vizuelno pregledati kondove...

Napisano
5 hours ago, Koja said:

Ako je kod zvučnika pregorelo nešto u skretnici ili je neko čeprkao, može lako da se desi da impedansa ide dosta ispod 4 oma u delu frekvencijskog domena.

Nista nije pregorelo kod zvucnika, sve je ok, proverena omaza na terminalima a i sa kablovima pre prikljucaka na pojacalo, preko 4 oma...

• 2 nedelje kasnije...
Napisano

Dobar potez. Ne verujem da je to bio uzrok tolikog grejanja, verovatno je bilo još nešto, recimo mirna struja prevelika. No bitan je rezultat. Kontroliši povremeno koliko se greje.

Napisano

Da moglo je biti i oscilovanja. Mada nije baš osveženo, samo su zamenjeni glavni filterski elektroliti. To mu dođe više kao popravka.

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...