Jump to content

Fine Arts A-903 pomoć


Miki89

Preporučeni Komentari

Pozdrav svima, imam jedno pitanje, imam jedan mali problemčić sa gore navedenim pojačalom. Pojačalo izgleda kako spolja tako i iznutra kao novo, s obzirom na godine, ali ima jedan problem. Kad se kucne o sto na kojem stoji, pojačalo ostane uključeno ali jako pukne u zvučnicima. U čemu je problem?  Ako nešto nisam ispoštovao u vezi forme pisanja i u vezi foruma, prebaciću negde drugde pitanje. Hvala unapred.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

revitalizacija

znaci, na sto, provera svih kontakata, elektrolita, sumnjivih lemnih mesta

dakle, redovan servis logican za godine

 

koji god servis to da preuzme, dogovoriti unapred maksimalno mogucu cifru

to je od serije pojacala koja su nightmare za popravku - gomila mediokritetnih preklopnika, kilometarski zicani vodovi, konektori koji vole da oksidisu ......

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Napisano (izmenjeno)

Ima neki loš lem negde, možda kontakt neki. U svakom slučaju ovo što je Zen rekao, da ne bude kakve štete. E sad što je komplikovano napravljeno, to će da košta ako nije nešto trivijalno tipa nekoliko loših lemova ili neki kontakt. Na skikama se vidi da je izlazno pojačalo sa STK kaolima. Imao sam par slučajeva davnih dana gde je unutar STK kola nožica izgubila kontakt, isto se tako manifestovalo. Tu opravke nama, samo zamena STK ako može da se nađe, a sad dominiraju Kineska kopije, mrka kapa ako je taj slučaj.

Izmenjeno od NIXIE
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Prvo proveri lemove oko STK lupom i jakim svetlom. Zatim drvenim ili plastičnim nekim delom, štapićem. pritiskaj polako PCB uz nožice STK. Ako su lemovi dobri a puca u zvučnicima, onda je verovatno unutra popustilo.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Napisano (izmenjeno)

Što se STK tiče, vidi koji su pa proveri u Beli elektronik imaju li i pošto. Samo to uglavnom nisu originali, tako da je to obično mačka u džaku. Možda valja, možda ne. Malo mi sumnjivo da su oba otišla, obično jedan ne valja?

Izmenjeno od NIXIE
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Konstatovano je da je problem u zoni STK, pa nema potrebe više za tom vrstom probe koja ne vodi popravci. Samo dodatnu štetu može da napravi.

Osloboditi štampanu ploču na kojij se nalaze STK ili prići sa donje strane, gde su lemna mesta i proveriti lemove STK kola i stanje same štampe da nije došlo do pucanja i naprslina prigodom nekog recimo pada i rasklimavanja hladnjaka.

To kuckanje vodi više ka spaljivanju zvučnika i većoj šteti u pojačalu, pošto takvo izbijanje kompromituje i interne zaštite.

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 nedelje kasnije...

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...