Jump to content

Treba mi neki EQ / KEF 107 / KUBE


SHAVIJA

Preporučeni Komentari

  • Odgovora 48
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

5 hours ago, SHAVIJA said:

Hvala na misljenjima, vec duze vreme jurim bas ove kutije tako da ih necu prodavati. Sto se tice pravilne izvedbe rekao sam da ih je doradio AcaRibon . Cela sustina izbora istih je KEF zvuk koji mi se svidja koji je modernizovan sa Raalom i ima resenje kutije koje nema problema sa smestanjem u coskove sto je bio najveci problem u izboru zvucnika u mom slucaju. Promenio sam dosta toga sto je moglo da radi u vecim prostorijama i sto je kostalo x puta vise i fabricko i DIY. 

Sto se tice toga "daj to nekom da odradi ko to zna"postujem ja nasu DIY scenu ali isto toliko znam koliko samouverenih likova ima cak i onih sa razradjenim Audio biznisima tako da ima puno slepih ulica a koja ce biti prava nemam vremena da se kockam.

Svakako cu meriti akustiku sobe i pozabaviti se akustickim tretmanima, sto je, sad znam bio najveci propust u pravljenju mojih prethodnih sistema.

B110 SP1029  + Raal 70-10D

B250 SP1215 x 2

 

Kad si već angažovao Acu zbog čega niste to do kraja odradili? Pogotovo ako će da stoje u ćoškovima, to bez merenja teško da može da se ugodi. Sa zadatim kabinetima mislim da će morati da se primeni DSP korekcija. Da se radi custom moglo bi i bez DSP.  Koliko sam upratio ti ih još uvek nisi slušao kod sebe? Ako jesi, opiši malo šta misliš da treba korigovati.

 

 

Izmenjeno od prophet
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ako budu u ćoškovima, room gain će verovatno biti dovoljan, tu ide lepo pojačanje basa, jer praktično nema baffle step-a, a to je teoretski +6dB u odnosu na livadu kad su uz sam zid, a u ćošku kad su još i više. Ali pojaviće se novi problemi, recimo ravna zvučna slika bez dubine, gde zaokretanje osa malo pomaže, no o tom potom.

Izmenjeno od NIXIE
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 1 month later...
On 3/4/2022 at 10:26 AM, neskor said:

da, odavno, jedino ako se nadje negde polovan po oglasima

Evo ga u oglasima:

WWW.HI-FILES.COM

Mini DSP nano Digi je aktivna skretnica, koja funkcioniše u digitalnom domenu. I ulazni i izlazni signal su digitalni, te se u potpunosti izbegava upotreba analogno digitalnih i jeftinih digitalno analognih konvertera. Shodno tome, nema degradiranja audio signala i omogućena je upotreba značajn...

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...