Jump to content

CCDA - constant-current draw amplifier


Nesic

Preporučeni Komentari

  • Odgovora 11
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

zavisi s cim poredis ?konstrukcija generalno topla voda - kao i 98% konstrukcija sa cevima .veoma zgodna ako imas bas takvu potrebu - za gain stage-om ispracenim sa katod foloverom , gde je problematican i gain i taj kond preko katodnog otpora .sto se mene tice - s obzirom da bas nesto i ne koristim katodne otpore ( kad god mogu da ih izbegnem) a nesto i ne koristim CF u toj formi .....u svakom slucaju - hvale vredna topologija - pod uslovom da ti treba

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

probao bih kao line stepen umesto Blue Velvet-a. nije teško prepakovati par otprnika za probu, zadržao bih napajanje. samo da vidim koje vrednosti R idu za 6sn7, psu je trenutno 200V.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pa setih se ja da mi ovo poznato od nekud...http://www.tubeaudio.8m.com/Rpa/linestage.gif:confused1:

jeste - ( inace - 8m ne dozvoljava remote linkimng , pa se ne vidi slika ) Aco je i pominjao taj princip u threadu o phono preampu s druge strane - da se slucajno ne nastavljamo u pravcu sta je cije i ko je bio prvi - treba pomalo pregledati i knjige starostavne , kao i service manuale za pro tehniku od pre 30++ godina - iznenadio bi se koliko stvari ima tamo , a danas se otkrivaju .......
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pravio ja line preamp sa ECC82 i 6SN7 (iliti isti đavo, drugi balon) po ovoj shemi sa konstantnom strujom. Nije mi se dojmio zvuk pri dužem slušanju- bio je nekako beživotan. Mada ga je lako napraviti: uzmeš trafo iz EI Niš radija, narihtaš nakon EZ80 cLCLC filtar, 22k na anodu, 470R na katodu prve cevi, grid stopper 270R na rešetku 2. cevi, 22k na katodu 2. cevi prema zemlji, sprežni kondenzator (bilo šta između 0.47 i 2.2uF) na izlaz.Sa druge strane slušao sam blue velvet u Zadru kod drugara, potpisujem da velvet sonično bliže stoji mom ukusu glede zvučne (pre)amplifikacije.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

6SN7 zna da prosvira u line , pod uslovom da joj naprzis struju ihaj ...... ali - kao sto si rekao - not my cup of teasto smo se druzili (ECC82 i varijeteti i ja ), druzili smo se ....... :confused1:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

neko moje iskustvo:Napajanje je kljucno...ti naponi od 200V-250Vsu malimoze za ECC82 ali anodnog napona a ne Vb-a :confused1:za 6SN7 je to oko 400V da nije greska...i nizi opteretni otporipotrebna su manja pojacanja a ne maksimalna koja cev moze dati?Rl za ecc82 oko 12-15K a ne 22Kstruja oko8mA takodje i za 6SN7...da ne duzim, osnovno je prvo obezbediti dobro napajanjevisok napon, i dobre kondenzatore, prigusnice takodje,deblja zica manji DC otpor, manji unutrasnji otpor napajanja...probe sa prirucnim napajanjem a uglavnom iz radija...daju izrazito krivu sliku o uredjaju i mogucnostimaza ECC82 pot max 47K za 6SN7 25K ako se koristi u paraleli duplo manji... :blackeye:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...