Jump to content

Srle

Član
 • Broj sadržaja

  34
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

Informacije Profila

 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nažalost ne. Nisam igrao tenis i ne mogu da ocenim Noletovu spremnost za AO na osnovu udaraca, servisa, kretanja, returna. Ali o fizičkom opterećenju i naporima u sportu znam dosta. Takođe i o povredama. Ako jeste ruptura mišića neće moći da igra pod injekcijama. Dokazano je da se povrede u sportu mnogo češće dešavaju kod fizički nespremnih sportista. Fizička spremnost se ne može proceniti gledajući na TV-u. To se meri (aerobni kapacitet) i dozira trening prema postignutim rezultatima. Kao i odnos aerobnog i anaerobnog treninga (vežbe snage, teretana). Bojim se da Nole nije dovoljno treni
 2. Misliš na prekidač u kutiji na slici ? A da li može da se prosto stavi "Y" ili "T" adapter na samom pojačalu (na svaki chinch po jedan) i da se naravno ne puštaju oba gramofona istovremeno ? Samo mislim da se onda sabiraju kapacitivnosti oba interkonekta na svakom kanalu, jer je to onda paralelna veza ?
 3. Misliš na Phono 1 i Phono 2 ulaze koji se biraju na Input selectoru pojačala. Pa nemam to, da imam ne bih ni tražio drugo rešenje.
 4. Hteo bih da na integralac priključim dva gramofona, jer sam pored mog postojećeg dobio na poklon još jedan od drugara koji je napustio vinyl vode. Pojačavač ima samo jedan phono ulaz i MM/MC preklopnik. Negde, možda i ovde, našao sam DIY rešenje, kao na priloženim slikama. Sada više ne mogu da nađem gde je to bilo. Da li ovakvo rešenje povećava ukupnu kapacitativnost, ako su u paraleli sabiraju interkonekti oba gramofona ? Da li se se žice za uzemljenje oba gramofona vezuju na GND na ovoj kutijici pa odatle na GND za phono na pojačalu, ili se nezavisno vode do uzemljenja na poja
 5. Srle

  Gramofonska tema

  Suština je da mekši materijal (vinil, zid brazde) ne može da ošteti tvrđi (vrh igle). Suprotno, naravno, može tj. da istrošena igla sa abrazivnim vrhom koji više nije ispoliran oštećuje zid brazde. Pucketanja u prvom slučaju smetaju prilikom reprodukcije ali ne oštećuju iglu.
 6. Srle

  Gramofonska tema

  Ovo Google prvo izbaci: https://forums.stevehoffman.tv/threads/will-old-records-hurt-my-needle.150898/ "The stylus doesn't care if the groove is old or new, it won't make any difference. What it does care about is if the groove is dirty or clean. Microscopic dust acts as an abrasive to wear the stylus down much faster than it would wear down playing clean grooves. If you're going to collect used records, a record cleaning machine is essential!"
 7. Srle

  Gramofonska tema

  Ovo mi nije baš sasvim jasno pa rekoh da pitam iskusnije gramofondžije. Opšte je poznato da potrošena igla može nepovratno oštetiti nove ploče. Međutim, nije mi jasno da li važi i obratno. To jest da li oštećena i izraubovana ploča može da ošteti novu iglu ? Ako može, molim za objašnjenje, kojim mehanizmom takva ploča oštećuje novu gramofonsku iglu. Pitanje je teorijsko ali ima praktični značaj u tome da li svakavu ploču puštati na gramofonu sa novom iglom ?
 8. Srle

  Efektivna masa ručke

  Ima, ali sam pitao načelno da znam da li proizvođači ručica to računaju na gornji način ili nekako mere, ako je to uopšte moguće ?
 9. Mislio sam prvo da postavim pitanje u "gramofonskoj temi" ali mislim da je bolje da bude odvojeno jer je više teoretsko, i nije vezano za određene modele i proizvođače gramofona. Dakle, pitanja su o efektivnoj masi ručke. 1. Da li je proizvođači mere ili izračunavaju ? Ako je mere, kako se to radi ? 2. Ako se izračunava, po kojoj formuli se računa i šta sve ulazi u račun ? 3. Ako postoji formula da li na internetu postoje kalkulatori za to ? Nešto poput kalkulatora za rezonantnu frekvenciju ručke i zvučnice. Pokušao sam da nađem na netu način računanja, ali izgleda da
 10. Stalna promena brzine od +/- 6 % znači promenu intonacije od jednog polutona. To školovani muzičari čuju, a kompozicije će trajati kraće ili duže. Pusti snimak solo klavira. Mnogo je gori wow i flutter.
 11. Polomljen je deo antenskog ulaza na TV kartci pa ispada kabl. Nabavio sam neispravnu (sličnu) karticu koja ima isti takav antenski konektor ali ceo. Da li je moguće odlemiti polomljeni konektor, a sa ove druge uzeti isti takav i zalemiti ga na mesto izvađenog. Ne znam kakva je štampa i vrsta lemljenja. Slike obe kartice su u prilogu. Ja nemam veštinu da zalemim ovo, pa ako bi neko vičan hteo da mi pomogne, ima od mene kakvo hoće pivo
 12. Zasto japanski uredjaji i kad koriste dvopinski kabl imaju posebnu zeleno-zutu zicicu sa papucicom za uzemlenje na strani utikaca koji ide u zidnu uticnicu ?
 13. Ma znam da se to povezuje sa masom gramofona. Samo mislio sam da kad se povezu mase gramofona i kuciste (masa) pojacala da to sve onda ide na uzemljenje suko konektora. A nije mi ni sasvim jasno ni u samom gramofonu da li se zajedno vezuju masa motora i rucke ?
 14. To sam i pitao. Ovo je pravi odgovor, kratak i jasan. Fabricki strujni kabl je dvopinski. Jedino mi nije onda jasno, koja je uloga uzemljenja za phono, ako sasija uredjaja na koju se ta masa gramofona spaja "pliva" i nije povezana sa uzemljenjem preko suko strujnog kabla.
×
×
 • Kreiraj novo...