Jump to content

mihailo_206

Član
  • Broj sadržaja

    3
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Postovi objavljeno od mihailo_206

  1. On 3. 10. 2023. at 0:36, Koja reče

    Ja sam u više navrata hteo da kupim Ei drajvere da pravim trosistemsku kutiju, čekao neke 12", ali sve po oglasima nije bilo baš u nekom stanju. Umeo bih da napravim odličnu skretnicu i taj zvučnik bi zahvaljujući skretnici sigurno zvučao veoma dobro. Ali, svaki put sam odustajao. Na kraju uvek pomislim, stvarno nije vredno truda drndati se sa tim. Sećam se i šta mi je pričao drug iz Svrljiga čija je majka radila u fabrici...kaže, izađu dva ista drajvera jedan za drugim iz proizvodnje, parametri potpuno različiti...

    Ako neko hoće da se igra sa vintidž drajverima, bolje uzmite one stare osmougaone philipse, od toga isto može nešto da se sklepa, a konzistentniji su.  Ili, puni su oglasi starih Grundig drajvera koji su i dobri, verovatno se kod nas uglavnom dovozi iz Nemačke pa rastura...

    Takođe, sećam se pre par god kad je kolega Zvule bio do mene, pokazujem mu neke drajvere SB acoustic jeftina PFC serija što sam naručio malo za probu da premerim. Gleda on one drajvere, jednostavni a kvalitetni, papirne membrane, i kaže, jbt e ovako nešto bi danas trebalo da se proizvodi kod nas, nemoguće je da ovo ne možemo da proizvedemo.
    Tako da eto, ko hoće da se igra sa novim, jeftina PFC serija, i neki ili njihov jefitniji visokotonac ili Dayton ND25FW itd.

     

    Gde mogu nabaviti SB Acoustics drajvere? 

  2. pre 3 časa, NIXIE reče

    To su drajveri iz 70tih, liče na one iz HSR48, oni nisu ni onda valjali ne valjaju ni sad. Za te pare koje bi potrošio na srednjotonce, visokotonce, skretnicu, ožičenje i kutiju, kupi neke fabričke pristojne zvučnike stranog porekla, zameni ožičenje, konektore i kondenzatore u skretnici i imaćeš par dobrih zvučnika.

    Ja bih naravno uzeo neke zvucnike za stalno slusanje a ove samo da se zanimam.

  3. Pozdrav. Skoro sam video na oglasima 4 Ei AZ 0800/BGO-15 bas drajvera koji su 25w 16ohm svaki, da li se isplati napraviti od toga nesto? Cena je 4500din/oko 40eur za sva 4. Naravno napravio bih trosistemsku kutiju, inace znam da su se slicni zvucnici ugradjivali u Ei Zk40 samo sto su bili 4ohm, tako da znam otprilike i zapreminu kutije kolika treba da bude. 

×
×
  • Kreiraj novo...