Jump to content

Miki89

Član
  • Broj sadržaja

    14
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Postovi objavljeno od Miki89

  1. 5 hours ago, Koja said:

    Ako je kod zvučnika pregorelo nešto u skretnici ili je neko čeprkao, može lako da se desi da impedansa ide dosta ispod 4 oma u delu frekvencijskog domena.

    Nista nije pregorelo kod zvucnika, sve je ok, proverena omaza na terminalima a i sa kablovima pre prikljucaka na pojacalo, preko 4 oma...

  2. 3 hours ago, vladd said:

    Rifres je gotovo obavezan, posle tri decenije.

    Nego kod slicne sprave, starijeg i malo slabijeg brata, testiranog, spominju to grejanje i na trecini snage dok su pripremali merenja. Pa je to deo verovatno i namera konstrukcije. A i hladnjaci za pojacalo tipa 70W

    731441232_Testgrundiga903.thumb.jpg.aeeb119b1739178312d6adc5fbcc0d60.jpg

     

     

    Imam i to pojacalo, ekstra sprava, razvaljuje i bubne opne, prozore, vrata... Vrlo malo se greje na 4 Oma

  3. 1 hour ago, H. Simpson said:

    Тај појачабач ради само са звучницима импедансе 8 ома. Због тога се прегрева. Не би требало да се користи са звучницима мање отпорности јер на мало већим гласноћама ће црћи (не због грејања). Декларисан је на 2 х 120W/8 ома и са транцформатором од 450W ту снагу испоручује са лакоћом.

    Иначе, одлична справа. Ја бих нењао звучнике.

    Поздрав.

    Vratio sam ga na kutije od 8 Oma. Najverovatnije ću ih i ja menjati ali za par godina. 

  4. Pozdrav drugari, srećni praznici, imam jedno pitanje. Imam trosistemske Jamo kutije koje rade na 4 Omh-a. Sva tri drivera su od 4 Oma, mene zanima, da li ja to mogu nekako da povežem da bude 8 Oma ukupno? 

  5. Pozdrav svima, imam jedno pitanje, imam jedan mali problemčić sa gore navedenim pojačalom. Pojačalo izgleda kako spolja tako i iznutra kao novo, s obzirom na godine, ali ima jedan problem. Kad se kucne o sto na kojem stoji, pojačalo ostane uključeno ali jako pukne u zvučnicima. U čemu je problem?  Ako nešto nisam ispoštovao u vezi forme pisanja i u vezi foruma, prebaciću negde drugde pitanje. Hvala unapred.

×
×
  • Kreiraj novo...