Jump to content

mocaca

Član
  • Broj sadržaja

    19
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Sve objavljeno od mocaca

  1. mocaca

    KODI TV

    Pihhhh..znaci bez jailbreak-a ne mere....rek’o da ne znate neku foru...hvala svakako
  2. mocaca

    KODI TV

    Koliko znam blokade piratskog softvera su se u 10ki prvi put pojavile. A zna li neko kako da instaliram kodi na I pad? probao sam i ne želi?
  3. Hvala na ispravci Kursum.....čitajući sve ovo nekako mi se čini da postoje generalno dva puta (svim svojim ogranicenjima): ili težiti da zvuk bude sto priblizniji originalu (šta god to znacilo kako je Mika lepo obrazlozio) ili namerno šmirglati zvuk.S obzirom da u prvom slucaju mi u stvari nastojimo da imamo sto manju gresku na prvu loptu čini mi se da je druga opcija manje zlo
  4. hmmm...da....a onda ne bi bio zvuk jer ne putuje kroz vazduh :)....skoro je nemoguće odgovoriti na ovo, čak mi izgleda i da je nemoguće smisleno postaviti pitanje... ali mislim da je Aleks super to opisao....Loudness je čini mi se najbolja analogija. A što se tiče toga šta je zvuk kakav jeste...pa hajde recimo nešto što asimptotski prilazi tom signalu u mozgu....recimo zvuk sa optimalne razdaljine, u prostoriji bez zagađenja drugom bukom itd. U svakom slučaju ovo je bilo više pitanje kakvo je čije mišljenje, ne mislim da postoji neki tačan i konačan odgovor.
  5. Odgovor kao iz udžbenika..detaljan, obrazložen....da se zna ko je stručnjak Ja sam mislio na nešto drugo,apstraktnije; ukratko: da li zvuk treba da bude "kakav jeste" ili onakav kakvim ga mi "zamišljamo".Vodio sam se analogijom iz slučaja koji sam naveo: kada su snimili dizanje u vazduh pravog mosta to je izgledalo loše, kada su digli u vazduh maketu mosta to je izgledalo kao "pravo" miniranje.U slučaju zvuka da li svi činioci sistema treba (trebalo ili ne to se svakako dešava ) da ciljaju da "menjaju" snimak tako da bi on nama zvučao "kao pravi"?
  6. sa zakašnjenjem od jedno.....7 godina :)))) jedna konstatacija, odnosno pitanje: kada su snimali film "Bitka na Sutjesci", ako se dobro sećam često brkam taj film sa jednim drugim u želji da naprave što grandioznije ostvarenje za potrebe snimanja miniran je i dignut u vazduh PRAVI most.Međutim, kada su pogledali snimak shvatili su da je jako loš, ima puno prašine i raznih drugih problema, ali najveći je što nije bio filmičan.U drugom pokušaju su napravili maketu, i rezultat je bio više nego zadovoljavajući.Odavde sledi moje pitanje: da li audio sistemi treba da prenesu dizanje u vazduh pravog mosta, ili njegove makete?Odnosno šta je to što pruža kvalitetniji ugođaj dojam i sl. Znam da je prvo pravilo "važno je šta ti se sviđa", ali ovde mislim na nešto drugo,nadam se da se nisam nejasno izrazio.
  7. mocaca

    KODI TV

    e, a jedno pitanje...da li je moguće instalirati kodi-ja na i pad ako nije jailbrake-ovan...nesto im na sajtu stoji da ne moze...a kodi koji sam nasao na app store-u ne daje opcije za gledanje tv...ili sam ja nesto krivo uklavirio...inace, koristim kodi vec par godina povremeno na PC i definitivno fenomenalna stvar, jos kad je gazda Mika otkrio ovu foru...vrhunski
  • Trenutno na sajtu   4 članova, 2 Skrivenih, 31 Gosta (Pogledaj celu listu)

  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    434.2k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2858
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    bokisa989
    Najnoviji član
    bokisa989
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...