Jump to content

bax76

Član
  • Broj sadržaja

    46
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Postovi objavljeno od bax76

  1. @beli

    Ne znam kako si skapirao da se ja nesto inatim i pametujem, samo sam odgovorio na pitanje iznad? 

    Ono ne razumem bas sve sto procitam a, i znam kako radi  relej tj. na kom principu.

    Mozdsa se ovom mom jednostano zavukla prasina, on nije bio hermeticki zatvoren...

    Kapica se skinla sama od sebe dok sam ga pipkao.

     

     

     

  2. Posto ste vi ipak ljubitelji, da li je objektivno da se ta dva Kenwooda, kad su naprimer u top formi toliko razlikuju?

    Taj standardni 3020(bez SE), i ovaj Risiver 5040.

    Jer mi je bacanje para da sredjujem taj 5040, ajde mogu neki minimum tipa kondisi sa Ali Expresa,  ako je on i kao ispravan apsolutno inferioran, ond aje bolje da ponovo kupim jos jedan taj 3020 kad naleti, jer se to uzima za 50ak evra...

    Umem dobro da lemim, oprema mi je tanka, neka buvljak lemilica.

  3. Mozda sam ja bio nerealan u svojim ocekivanjima jer taj KA-3020 je nekad pobrao nagradu kao pojacalo godine od What Hi-Fi ?

    Best Stereo Amplifier

    Best stereo ampThe title 20 years ago belonged to the Kenwood KA-3020SE Integrated Amp, which boasted CD, AUX and tuner inputs, as well as two separate sets of tape record/replay sockets, which allowed for a listener to listen to one thing whilst recording another. It was praised for delivering a clear and characterful sound.

  4. Na zalost, ja sam vise na nivou da detektujem mehanicki kvar na tom pojacalu.  Tu elektro pozadinu kvara ne umam da prepoznam, obicno cak ni naslutim, nisam iz te price na zalost.

    To pojacalo je imalo los zvuk kad sam ga stavio na neke moje Quadral trosistemske 4oma zvucnike, koji mi sviraju na Kenwood KA-3020 uredjaju.

    Sad ja ne znam za bolje, ali to pojacalo pravi ociglednu pozitivnu razliku na svim zvucnicima koje imam, a imam jos i neke Mission. 

    Uzeo sam taj Risiver jer je na papiru slican kao ovo ka-3020 pojacalo.

    Medjutim utisak tokom testa je bio u najmanju ruku otuzan, sve nesto muljavo i bezveze, kao da je neka "mrena" preko tonova.

    Onda sma otpisao junaka ove teme risiver, i nakacio ga na neke male Jamo zvucnike, gde nije dolazila, do izrazaja njegva inferiornost vidjena sa  boljim zvucnicima.

    To je sviralo par nedelja, dok nisam uocio da posustaje taj kanal.

    Sad sam cak siguran da je neko i prelemljavao 20ak lemova, jer su bili smrljani, i to nije fabricki lem, znaci uredjaj mi je verovatno i dosao pokvaren, ali ja nisma odmah uocio problem.

     

    Sto ja sad sve ovo pisem, pa zbog toga sto na ovima malim bookshelf Jamo zvucnicima, meni je dovoljno da on samo svirucka kako svirucka, bez da rikne, ili prigusuje kanal, ali ako je on ustvari bolji uredjaj koji se na testu lose pokazao jer je ocigledno bio pokvaren, onda mozda ima smisla da sad krenem da ga popravljam i ulazem u njega. Mislim ti uredaji se kupuju polovni za 40-50ak evra, cisto da se stekne kontekst cele price. 

     

     

  5. Izmerio sam napone na izlazu za zvucnike. Prebacio na video, skljicnuo speaker selektor na slobodan(upraznjen) par zvicnika, volume na min,  i izmerio digitalnim unimerom

    30mV je levi, 15mV je desni. 

    Protom nadivani kond je sad na levoj strani jer sam ih rotirao prolikom dijagnostike...

    Inace je desna strana zezala...

     

  • Trenutno na sajtu   3 članova, 0 Skrivenih, 22 Gosta (Pogledaj celu listu)

  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    434.4k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2862
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    Bingo
    Najnoviji član
    Bingo
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...