Jump to content

Diagoras

Babovan
  • Broj sadržaja

    10
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

O Diagoras

  • Rođendan 01/28/1986

Informacije Profila

  • Pol:
    Muško
  • Zemlja:
    Greece

Skorašnji posetioci profila

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Diagoras's Achievements

Tek došao/la

Tek došao/la (1/9)

0

Forumska reputacija

  1. Da li ijedna tema na ovom forumu može da prodje bez toga da ti započneš priču o sebi.. uglavnom potpuno van konteksta..Koga boli ćošak šta ti voziš, šta si našao na buvljaku, šta ćeš ili nećeš da lemiš.. umesto što samo pišeš o sebi bolje bi bilo pažljivo da čitaš, koliko god ovaj forum bio dno-dna još uvek ima da se nadje par pametnih i korisnih saveta.. recimo, da malo čitaš ne bi nikada postavio onako imbecilna pitanja o DAC-u..
  2. Kao što sam reče, dugo si na ovom forumu ali ne shvataš.. Nema potrebe praviti integralca onako kako ga ti zamišljaš.. to su obično preamp i izlazni stepen u jednom kućištu.. dovoljno je imati izlazno pojačalo odnosno snagaš kako ga ti zoveš, sa atenuatorom ili klasičnim potom na ulazu.. pokreće ga svaki moderan izvor zvuka, bez petljavine oko preampa..
  3. Ta dva čoveka bi sasvim lepo svirala violinu kada bi to radili brzinom koja se meri u MHz.. Odavno je poznato da je od konstrukcije izlaznog stepena mnogo bitnije na koji način se ostvaruje naponsko pojačanje ampa.. obično tu nastaju sve brljotine..
  4. Nema potrebe za integralcima, ako pod time smatraš razne šklopocije od pre čevrt veka i više.. Većini današnjih izlaznih stepena dovoljan je 1V na ulazu za punu snagu.. dakle pokreće ih svaki CD plejer, DAC i pravilno konstruisan phono.. preamp nekako tu ispada višak, osim ko hoće malo da "farba" ili ima neki prastari dek ili tjuner..
  5. Bolji ili lošiji zvuk nekada nema mnogo veze sa boljim ili lošijim rešenjem..
  6. I dalje nema odgovora na moje pitanje, pa ću ga pretpostaviti.. Diov atenuator je čini se serijski, dakle signal uglavnom prolazi kroz većinu otpornika.. Koga ne mrzi da računa i lemi, mada se može i to kupiti gotovo, teoretski je bolje imati "ladder" atenuator.. signal prolazi samo kroz par otpornika..
  7. Sličica iznad koje piše "wiring illustration".. ima označeno šta mu dodje ulaz i izlaz, prikazan je samo jedan otpornik..
  8. Baci pogled na link za atenuator, videćeš da fali jedan otpor.. DOBRI-VO-JE
  9. Atenuator bi morao biti mnogo bolje rešenje od RK27, bar teoretski.. Jedino me buni na ovom 21-položajnom to što mi fali drugi otpor..
  10. Daj neki link za atenuator.. Vidjao sam neke slične za desetak dolara, ali nisam baš imao poverenja u njih..
×
×
  • Kreiraj novo...