Mikorist, za 05 May 2010 - 08:26, kaže:
mislis rade muziku na 6-10 i vise kanala ....
ja kad sam pravio muziku obicno sam to radio kroz Fasttracker:
fasttracker.png
sad da bi radilo na novijim racunarima treba emulator
http://www.dosbox.com/
i kroz to radjeno je ispadalo nista manje dobro nego ovo sto radi sad AP ... nego trebaju ideje i vreme
da se pravi - trebalo mi je i po 2-3 nedelje da napravim nesto bolesno dobro....
a da ne govorim da omladina ima sad novije programe Ableton, FL Studio,
Reason
i da svaki drugi zaludjenik ima mali studio... No malo njih je videlo leba od ovoga ....
Nisam mislio na 6-10 kanala mixovano(to je bilo pre 50 god),mislio sam na 6-10 zvucnih nivoa,ako pazljivo odslusas AP rade sinhrono 6-10melodija(poruka)nivoa odjedamput,sve to voze na extra dobroj drum&bas liniji(140-153bpm),kao kolaz koji stalno menja formu,e sad kombinacije izmedju tih melodija(poruka)pa smenjivanja plus efecti,plus sakrivene fore(infrazvucne&ultrazvucne),jbg-to je umetnost,zato nikad nije dosadno slusati ih,pogotovu uzivo gde rade `vibe` gledajuci sta se desava ispred njih publiku(onda iste numere rade u drugacijim formama od studijskih,obicno mnogo duze traju),zaista su fenomenalno pre mesec i kusur radili performans u SKC(malo krace,par sati i nesto),kada su predstavili novi album-Open Soceity.Kazu da je fora Psy-Tranca da odslusas numeru a ne mozes da se setis nicega odmah posle slusanja(zeza vuglu!).Na uredjajima za kucno slusanje male rezolucije bolje i ne slusati jer to zvuci `Tuc-Tuc`,uredjaji moraju da budu zaista Top klasa,jer je i AP top klasa.Electric Universe su isto moj favorit,pa Son Kite,Engleska skola -Halucinogen,Space Tribe,Cosmosis,Brazil-The First Stone,Grcka-Astrix, da ne nabrajam ima ih puno sa svih strana i svi su 100% OK.to je Full Onn pravac gde je samo Darkpsy pa Progresiv pa ...(u stvari ima oko 20 raznih stilova ili pravaca koji stalno evoluiraju u nesto Novo). Ps- radio sam neke setove(oko 20 sati) prosle zime u kucnoj radinosti na primitivnoj opremi(progamima,Virtual DJ, Tractor,..)nekima se to dopalo nekima ne, meni je Ok(ubio sam dosadu)Poz