Jump to content

Iskra EZ1606


Zen Mod

Preporučeni Komentari

dakle - zahvaljujuci dobroj volji i usluznosti DJ.Nik-a , dodjoh do para mojoj dugo jedinoj Iskri ....

u pitanju je cudan format - 14" zvucnik , koristen u bioskopskim Iskra kutijama .

svojevremeno sam imao prilike da ugostim na neko vreme ZZZ-ov prepravljani par , na kojem je on promenio centrator , surround , premotao VC , kao i ugradio phase plug . kao sto napisah vec negde - tek uz jako malu pomoc helper visokog i helmholtz rezonator u okviru boxa - neverovatan zvucnik ; nikad nisam cuo da toliki zvucnik nosi toliko visoko , a da ima tek jako mali stepen koloracije koji neki zovu i shout-om .

napomena - ljubitelji HiFi kutija vec sad mogu da napuste temu .......

za pocetak - slika (scan) originalne bioskopske Iskra zvucne kombinacije :

Postavljena slika

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 44
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

onda slika lepotinje , cekajuci negde na nekom podu - da bude transportovan u ovom pravcuedit : kako voledu da se umetnu dok Lala postuje okosnicu teme ..... :character13:

post-2-126869800453_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

moj originalni - nedirnut primerak - rastavljen ;prinova je takodje rastavljena , ali je vec skinut spider ..... i nema sta da se nesto posebno slika - sem Al formera , jer je nekad i - premotavan ....no - nije neka steta , jer oba treba premotati identicno - da bi sa sadasnjeg overhang VC imali nesto sto je na granici overhang/underhang ;dakle - slike djuture :

post-2-126869830316_thumb.jpg

post-2-126869833672_thumb.jpg

post-2-126869835832_thumb.jpg

post-2-126869838342_thumb.jpg

post-2-126869839106_thumb.jpg

post-2-126869839828_thumb.jpg

post-2-126869840563_thumb.jpg

post-2-1268698420_thumb.jpg

post-2-126869845363_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

plan je da se - posetom nekom od popravljaca zvucnika - nadje mekani platneni surround za 15" driver , te da se seckanjem u segmente ( kako je i ZZZ uradio) nakalemi na membranu .sem toga - spider sa slike ide dole , novi former ce biti od nomex-a , VC ce biti visok 8mm , napravljen od 0,01mm Al folije , medjunavojna izolacija PTFE folija od 0,005mm . sve to zalepljeno nekim dobrom motor lakom .racunam na pomoc drčnog Sipija za špecije za lemljenje Al folije i sajlica ...... a i ako ne nadje u Sport Billy podrumu sta treba, bar mi je dojavnuo sta treba da trazim .u sredini pole choke-a ce biti urezan navoj M3 - za montazu phase plug-a , na dnu plug-a ce biti montiran Al prsten , da deluje kao shorting ring ... linearizacija odziva itd ......eto toliko - nastavak , po obicaju , za koji mesec :character13:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

 napomena - ljubitelji HiFi kutija vec sad mogu da napuste temu .......

Терај даље, немам такве, нити ћу икад више унети у кућу тако нешто!Мало ми околиш са слика делује превише стерилно!?Јел то код тебе сликано или.......?дискО_Сту
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ja bih rekao da NN ima i ona mekana platnena vešanja za tannoy. Može i poliuretansko (sunđerasto) vešanje da se montira. Ono ne otežava hod membrane gotovo nimalo. Jedino ako hoćeš da zadržiš taj vintage look...PS: Duša me boli kad pogledam ovaj moj Dyn u kakvom je stanju, a kako se neko lepo brinuo o tom tvom drajveru :character13:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

nemoj tako :character13: koji se to od vas strucnjaka falio (sic!) kako je gomiletina toga pobacana kroz servis ...... ono sto se sad svecom trazi , nekad se bacalo .....inace - surround ce ici platneni .... ne zbog look-a nego zbog k-ke koju to daje zvuku ;nikad platno i guma ne daju isti zvuk .....

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Michabass se nabacao Iskra elipsi kao što je imao Chakija. Ja sam drugačiji, ne bih bacio :character13: ... Ja bih napunio podrum zvučnicima da se ja pitam :crazyrocker: . To što bi me proterali iz kuće zato, to nema veze :good2: Trenutno sam u potrazi za 4 istovetna komada Ei 8" bassa sa 25mm kalemom ili 2 kom Ei 8" bassa ali sa prečnikom kalema od 31mm. Šta pre naiđe od ta dva, kupujem :) Nisam mislio na gumu, nego na sunđerasto (poliuretansko) gornje vešanje. Lagano je i meko. Jedina mana je što ne trpi zub vremena niti duvanski dim, ali svira za medalju u pravoj konfiguraciji.EDIT: Kako to da ne možemo adminima da ocenjujemo kvalitet postova ??? :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

mislim da ti taj centrator nije okrekao bih da je mozda premekan?a i oblik koji ide na korpu nije odgovarajuci...,,,strpi se malo posto si nabavio solidne jedinice sa koliko vidim dobro ocuvanim membranama,mazda ja nabavim kalupe za to vesanje(isti oblik kao i na mojim ez1606)pa da se napavimislim da lakup ima u unutrasnjem prostoru i sentratortako da sve mose biti od istog materijala?ja sam tada davno od coveka kupio poslednja 2 vesanja i 2 centratora,ali rece da ih je on sam pravio...Pozvacu ga ovih dana. Da probam da pozajmim kalupe,,,mekoca se regulise gustinom termo premaza,,,Ako nema poruci iz speakerbitsasaljem tacan link, imaju bas takva kakva tebi odgovarajuBTWMeni su potrebna vesanja za 15in RCA LC1...isti oblik 3 manja prstena (cak i sa 2 veca prstena, kao sto je na tvom paru RCA bi odgovarala savrseno)ali to su bas ultra mekai ista ona kao i na modelu Electro Voice SP-15...narandzaste boje. :character13: Za iskru nije najbolje da budu bas jako mekanajer ce se recimo sto je sigurnoFs pomeriti ispod 35Hz sto je vec problemu originalu je oko 55Hznarano i ostali parametri ali drasticnoi onda je to nepredvidiv haos...Xmax ocekuj od 0.75 do 1mmmagnet je veoma jakduzina magnetnih linija veca nego sto je uobicajenotako da mislim da ima prostora za namotaj da ostane u relativno konstantnom magnetnompolju i vise od 1mm

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Za reper sto se tice tvrdocemoja vesanja i centratori su osetno tvdji od onih crnih na tvojim LC1a opet i osetno meksi od originalnih papitnih i orig tamnijeg veoma krutog centratoraFs tvojih rca koliko sescam je 22Hz?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

...zezajte zezajte, ja sam bacao jer nije bilo mesta za sav taj lom po kući... ne zato što nisam znao bolje... :character13: ..nego taj centrator novi.. jel to sa Pioneer auto zvučnika od 10" ? ako jeste a mislim da jeste, to je ona serija što ima dupli centrator, taj ti je centrator malo trom, treba ti nešto šuškavije... ako nije zanemari..pozz

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

to je spider sa nekih 8" Heco - na koje lice oni nasi negdasnji Niski 880 i 881i za ZZZ odgovor - nit' tvrdi nit' mekani :character13:taman ko Lalin - jeste mali ..... al' mekan ko dusha ...... :crazyrocker:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...