Jump to content

Ei Radio akustika SPS-200 Restauracija/Laki remont

Preporučeni Komentari

Napisano

Pretpostavljam da si premerio sve otpore, zamena svih tranzistora jedino rešenje, neki pod opterećenjem baguje....

Napisano
16 minutes ago, Ikaro said:

Pretpostavljam da si premerio sve otpore, zamena svih tranzistora jedino rešenje, neki pod opterećenjem baguje....

sutra kje da bude to , ili preksutra menjam sve tranzistore porucujem danas , pa videcemo sta ce da bude, i ja sumljam na neki tranzistor da izagje iz kontrole

nemogu da nagjem zamjenu po prodanvnice za bc286/287

Napisano (izmenjeno)

Kod mog primerka, problem je bio sa T1, T3. Termicki su napregnuti, a nemaju hladnjake na sebi. Merili su se kao ispravni, ali u kolu pod visim naponom i strujama su ludeli. Pojacalo moze da radi bez T4, T5, BC286/287, jer oni su u kolu kontrole struje izlaznih tranzistora, u slucaju prekoracenja.

Izmenjeno od vbraca
Napisano
4 hours ago, vbraca said:

Kod mog primerka, problem je bio sa T1, T3. Termicki su napregnuti, a nemaju hladnjake na sebi. Merili su se kao ispravni, ali u kolu pod visim naponom i strujama su ludeli. Pojacalo moze da radi bez T4, T5, BC286/287, jer oni su u kolu kontrole struje izlaznih tranzistora, u slucaju prekoracenja.

i kod tebe je bio slican problem ?

Napisano

Dosao mi je na servis, jer se na izlazu pojavljivao DC napon. Potragom dosao sam do T1, T3. Oni moraju na sebi da imaju hladnjake. Nisam prikljucivao probni zvucnik, tako da ne znam kako se to culo. Tako je bilo kod tog primerka.

• 2 nedelje kasnije...
Napisano

output hot wires koje idu sa pcb - svejedno su vrljave i tanke, pa se jednostavno odleme i odseku kod headphone jack

isto se uradi sa zicama koje su zalemljene na izlazne terminale

nove zice onda idu direktno sa izlaza na pcb  - leme se direktno na terminale 

Napisano
On 5/19/2025 at 10:32 PM, Zen Mod said:

output hot wires koje idu sa pcb - svejedno su vrljave i tanke, pa se jednostavno odleme i odseku kod headphone jack

isto se uradi sa zicama koje su zalemljene na izlazne terminale

nove zice onda idu direktno sa izlaza na pcb  - leme se direktno na terminale 

sada mi ne rade led vu - metre

Napisano

proucavaj semu, probaj da skontas koje 2 zice treba da prevacis, slikaj i objasni, pa ce ti potvrdimo da li si u pravu

ionako bez slike ne vredi da gatam, kako da ti objasnim 

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...