Ikaro Napisano Maj 5 #1035 Napisano Maj 5 Pretpostavljam da si premerio sve otpore, zamena svih tranzistora jedino rešenje, neki pod opterećenjem baguje....
donis92 Napisano Maj 5 #1036 Napisano Maj 5 16 minutes ago, Ikaro said: Pretpostavljam da si premerio sve otpore, zamena svih tranzistora jedino rešenje, neki pod opterećenjem baguje.... sutra kje da bude to , ili preksutra menjam sve tranzistore porucujem danas , pa videcemo sta ce da bude, i ja sumljam na neki tranzistor da izagje iz kontrole nemogu da nagjem zamjenu po prodanvnice za bc286/287
donis92 Napisano Maj 5 #1038 Napisano Maj 5 10 minutes ago, драган said: mozes uzeti bd135, bd136 imam takve , probacu dal kje da promjene nesto
vbraca Napisano Maj 6 #1039 Napisano Maj 6 (izmenjeno) Kod mog primerka, problem je bio sa T1, T3. Termicki su napregnuti, a nemaju hladnjake na sebi. Merili su se kao ispravni, ali u kolu pod visim naponom i strujama su ludeli. Pojacalo moze da radi bez T4, T5, BC286/287, jer oni su u kolu kontrole struje izlaznih tranzistora, u slucaju prekoracenja. Izmenjeno Maj 6 od vbraca
donis92 Napisano Maj 6 #1040 Napisano Maj 6 4 hours ago, vbraca said: Kod mog primerka, problem je bio sa T1, T3. Termicki su napregnuti, a nemaju hladnjake na sebi. Merili su se kao ispravni, ali u kolu pod visim naponom i strujama su ludeli. Pojacalo moze da radi bez T4, T5, BC286/287, jer oni su u kolu kontrole struje izlaznih tranzistora, u slucaju prekoracenja. i kod tebe je bio slican problem ?
vbraca Napisano Maj 7 #1041 Napisano Maj 7 Dosao mi je na servis, jer se na izlazu pojavljivao DC napon. Potragom dosao sam do T1, T3. Oni moraju na sebi da imaju hladnjake. Nisam prikljucivao probni zvucnik, tako da ne znam kako se to culo. Tako je bilo kod tog primerka.
donis92 Napisano Maj 19 #1042 Napisano Maj 19 kako ste prespoili famozni konektor za slusalice ? moze neko da objasni
Zen Mod Napisano Maj 19 #1043 Napisano Maj 19 output hot wires koje idu sa pcb - svejedno su vrljave i tanke, pa se jednostavno odleme i odseku kod headphone jack isto se uradi sa zicama koje su zalemljene na izlazne terminale nove zice onda idu direktno sa izlaza na pcb - leme se direktno na terminale
donis92 Napisano Maj 22 #1044 Napisano Maj 22 On 5/19/2025 at 10:32 PM, Zen Mod said: output hot wires koje idu sa pcb - svejedno su vrljave i tanke, pa se jednostavno odleme i odseku kod headphone jack isto se uradi sa zicama koje su zalemljene na izlazne terminale nove zice onda idu direktno sa izlaza na pcb - leme se direktno na terminale sada mi ne rade led vu - metre
donis92 Napisano Maj 22 #1046 Napisano Maj 22 3 hours ago, Zen Mod said: umes li procitati semu? u pocetku sam , sad pocinjem da zaplivujem u ove vode
Zen Mod Napisano Maj 22 #1047 Napisano Maj 22 proucavaj semu, probaj da skontas koje 2 zice treba da prevacis, slikaj i objasni, pa ce ti potvrdimo da li si u pravu ionako bez slike ne vredi da gatam, kako da ti objasnim
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah