Mihajlovic'89 Napisano Oktobar 3, 2015 #1 Napisano Oktobar 3, 2015 Ima li neko podatke o ovim skretnicama, da li su za zvucnike od 4 ili 8 oma? Crossover je izmedju 700 i 4000 Hz, kondenzatori unicon 40µF, 25µF, 8µF, 5µF, vrednosti prigusnica ne znam.
Zen Mod Napisano Oktobar 3, 2015 #2 Napisano Oktobar 3, 2015 ako das dobre slike prednje i zadnje strane pcb , moze da se protolmaci mada ..... kategorija mirko-slavko , tako da ne znam cemu tumacenje
sir Oliver Napisano Oktobar 3, 2015 #3 Napisano Oktobar 3, 2015 Googlanje kaze 700 Hz 4000Hz. Za "omazu" nista ne kazu. Mada mi cudno kako napravise tropojasnu skretnicu sa samo 2 kalema. PS EDIT mada se to vidi i sa slike
Mihajlovic'89 Napisano Oktobar 3, 2015 Autor #4 Napisano Oktobar 3, 2015 ako das dobre slike prednje i zadnje strane pcb , moze da se protolmaci mada ..... kategorija mirko-slavko , tako da ne znam cemu tumacenje ako das dobre slike prednje i zadnje strane pcb , moze da se protolmaci mada ..... kategorija mirko-slavko , tako da ne znam cemu tumacenje Sta znaci kategrija Mirko-Slavko? Nemam slike zadnje strane plocice. Ove skretnicu gledam na KP, da uzmem za moje zvucnike, jer su mi bas i visoki isto peerless, pa zbog toga njih gledam. Imas predlog za neke druge skretnice, ili predlog kako napraviti skretnice? Zvucnici su mi peerless bas 12", 4 oma, 100W, visokotonac peerless 4oma, 80W, srednji mi je trenutno ei nis, 4oma, 10W, ali planiram i njega da promenim.
Koja Napisano Oktobar 3, 2015 #5 Napisano Oktobar 3, 2015 Ako sa tim skretinicama planiraš da praviš onaj trosistemac, to neće da ispadne dobro, nikako...
Mihajlovic'89 Napisano Oktobar 3, 2015 Autor #6 Napisano Oktobar 3, 2015 Googlanje kaze 700 Hz 4000Hz. Za "omazu" nista ne kazu. Mada mi cudno kako napravise tropojasnu skretnicu sa samo 2 kalema. PS EDIT mada se to vidi i sa slike Komsija, sto se mene tice treci kalem im i ne treba, sta ce ti kalem na visokotoncu, da samo zatupi visoke tonove..
Mihajlovic'89 Napisano Oktobar 3, 2015 Autor #7 Napisano Oktobar 3, 2015 Ako sa tim skretinicama planiraš da praviš onaj trosistemac, to neće da ispadne dobro, nikako... Na koji trosistemac mislis? Imas predlog za druge skretnice? Ja se i ne razumem toliko u skretnice, zato i pitam, ali i znam da ove koje trenutno imam nisu dobre
Mikorist Napisano Oktobar 3, 2015 #8 Napisano Oktobar 3, 2015 Ovde (na forumu) se uglavnom prave skretnice i kutije tako sto ljudi prvo "premere" odziv zvucnika. Posle ovoga sledi "omiljeno" pitanje, kako se meri odziv zvucnika. "Golema nauka." "Digo sam ruke odavno sam da se bapcem . "
чика-Брка Napisano Oktobar 3, 2015 #9 Napisano Oktobar 3, 2015 ove Peerless skretnice su dobre. ALI su 6/6/6 dB po oktavi. tako da tebi NE ODGOVARAJU. tebi trebaju skretnice 12/6/12 dB ili 12/12/12 dB po oktavi. ono sto si rekao - sta ce kalem na visokotoncu - neophodan je. bez njega, na samo 6 dB po oktavi visokotonac ce da umre. toliko, za sad.
Mihajlovic'89 Napisano Oktobar 4, 2015 Autor #10 Napisano Oktobar 4, 2015 ove Peerless skretnice su dobre. ALI su 6/6/6 dB po oktavi. tako da tebi NE ODGOVARAJU. tebi trebaju skretnice 12/6/12 dB ili 12/12/12 dB po oktavi. ono sto si rekao - sta ce kalem na visokotoncu - neophodan je. bez njega, na samo 6 dB po oktavi visokotonac ce da umre. toliko, za sad. Hvala
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah