чика-Брка Napisano Avgust 21, 2015 #23 Napisano Avgust 21, 2015 http://postimg.org/image/4uy326fon/ Ovo su prepravljene skretnice iz ovih kutija, bile su jedno vreme na oglasima na KP. Jel znate mozda koji su ovo kondenzatori upotrebljeni? Philips polikarbonat. 1uF/100V. ima u Silken-u u Beogradu. 6 din. komad kad se kupuje na 100 kom. pakovanje. inace je 9 din. komad ps: oni plavi kondovi da se zamene obavezno.
Mihajlovic'89 Napisano Avgust 21, 2015 Autor #24 Napisano Avgust 21, 2015 Philips polikarbonat. 1uF/100V. ima u Silken-u u Beogradu. 6 din. komad kad se kupuje na 100 kom. pakovanje. inace je 9 din. komad ps: oni plavi kondovi da se zamene obavezno. Jesu dobri oni za skretnice? Mislite na kondenzatore od 47mikro na mojoj skretnici?
чика-Брка Napisano Avgust 21, 2015 #25 Napisano Avgust 21, 2015 pa ne znam da li su svi 47uF. dobri su Philips-i, ali bi ti trebalo 50 komada da stavis paralelno stavi F&T crne bipolarce, mislim da su bas ti oni crni kod tebe. ne znam da li imaju od 47uF, ako nemaju stavi 2 od 22uF. ja ih inace koristim, ekstra su kvalitetni. pristojne tolerancije.
Mihajlovic'89 Napisano Avgust 21, 2015 Autor #26 Napisano Avgust 21, 2015 pa ne znam da li su svi 47uF. dobri su Philips-i, ali bi ti trebalo 50 komada da stavis paralelno stavi F&T crne bipolarce, mislim da su bas ti oni crni kod tebe. ne znam da li imaju od 47uF, ako nemaju stavi 2 od 22uF. ja ih inace koristim, ekstra su kvalitetni. pristojne tolerancije. Da, ti kod mene su F&T
чика-Брка Napisano Avgust 21, 2015 #27 Napisano Avgust 21, 2015 http://www.ftcap.de/index.php/electrolytic-capacitors.html ja ih obozavam. nekad ih paralelisem sa blokom, nekad ne. za negde gde mora koristim F&T, a za drekove pravim od 2 kondenzatora kakav treba. za manje vrednosti koristim Philips polikarbonat, jeftini a dobri.
Gosha Napisano Avgust 22, 2015 #28 Napisano Avgust 22, 2015 Da li je to originalni srednjotonac 4oma/10W, nisam siguran za tu prvu seriju, ali kasnije je isao od 40W i sa zatvorenom korpom. Taj mi lici da je od nekog HSR-a 70. ta kutija treba da je oko 80W a srednjitonac od 10W je premali.
Mihajlovic'89 Napisano Avgust 22, 2015 Autor #29 Napisano Avgust 22, 2015 Da li je to originalni srednjotonac 4oma/10W, nisam siguran za tu prvu seriju, ali kasnije je isao od 40W i sa zatvorenom korpom. Taj mi lici da je od nekog HSR-a 70. ta kutija treba da je oko 80W a srednjitonac od 10W je premali. Da, to je originalni, u toj prvoj seriji stavljani su ti sirokopojasni zvucnici, proizvedeni u Svrljigu, oni su bez korpe, u kutiji su odvojeni posebnom kutijom. Inace kutije su 120/100W. Inace kutije od hsr70 cini mi se da su imali elipse, ako se ne varam.
Mihajlovic'89 Napisano Septembar 7, 2015 Autor #30 Napisano Septembar 7, 2015 Pozdrav svima, treba mi jedan savet, da li menjati ove niške kutije za jedne od sledećih (i koje): 1. Kenwood kl 444-s, 2. Pioneer cs-701 (ne onaj vintage model, sa 12" basom, i hornom, to su valjda cs-701a), 3. Pioneer cs-970 ? Imam ponudu da ih menjam, i u zameni jedne od ovih tri da uzmem. E sad posto nemam iskustva s nekim od ovoh kutija, i generalno nemam iskustva sa pioneer i kenwood kutijama, treba mi savet da li vredi to, i da li da ih menjam?
zerowaf Napisano Septembar 7, 2015 #31 Napisano Septembar 7, 2015 Nisam čuo ni vidio ni jednu od njih. Ako možeš dovući sve tri kući, pa napraviti slušnu seansu u trajanju od nekoliko dana sa sve četiri (i svoju kutiju isto uključi!) onda ćeš ti nama moći reći više nego mi tebi.
Mikorist Napisano Septembar 7, 2015 #32 Napisano Septembar 7, 2015 nemam iskustva Najbolje je mesec dana (nekoliko meseci) da ides po oglasima za zvucnike i samo slusas sve redom . Pravis se da si dobar kupac, pricas i razmenjujes iskustva. Upoznas sve preprodavce u gradu .Vremenom ces da ovladas istom terminologijom kao i oni i da ulazis u dubiozu (pronalazis skrivene mane i prevare) . Poneses omiljenu muziku (ja sam nosio i pojacalo i kablove svojevremeno) i slusas je na raznim modelima zvucnika. Zapisujes na papir modele i dajes im ocene brojcane.Ja sam ocenjivao i preprodavce u tefteru Koji ti se zvucnik pokaze najboljim u tvojim usima , e to je taj.
vbraca Napisano Septembar 13, 2015 #33 Napisano Septembar 13, 2015 Da li je komora srednjotonca dampirana? Ako nije,to obavezno uraditi.
Mihajlovic'89 Napisano Septembar 13, 2015 Autor #34 Napisano Septembar 13, 2015 Da li je komora srednjotonca dampirana? Ako nije,to obavezno uraditi. Izvini, ali reci mi sta znaci dampirana? Ima sundjera u njoj, ako to to znaci Generalni problem kod ovih kutija i jesu srednjotonci, jer mnogo kreste, i druga stvar su visokotonci koji se slabije cuju. Ako neko ima za prodaju srednjotonce Ei DZ 0500-BFP-1 neka se javi, uzeo bih njih, da zamenim ove originalne na kutijama.
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah