Jump to content

Pro-amp kao hi-fi


chakija

Preporučeni Komentari

Izlazni tranzistori koji su upotrebljeni u ovom pojačalu su najjači Hitačijevi lateralni MosFetovi koje su oni pravili, deklarisani za 200V.  Mislim da su to lateralci sa dvostrukim aktivnim elementom, praktično kao dva najjača jednostruka paralelisana i upakovana u jedno TO3 kućište. To je monstrum od pojačala.  

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 33
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Primetio sam da je trimer za podešavanje bias-a običan jednoobrtni otvorenog tipa. To nije baš idealno jer može da uđe prašina i da poremeti mirnu struju. Valjalo bi prekontrolisati da li je to kako treba. Pojačalo izgleda dosta čisto unutra, ali za svaki slučaj...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Jedino što ti stvarno ne treba je zujanje tog ventilatora dok slušaš muziku!

Problem rešen.

U pitanju je Xsilence red wing 12cm. Na 7V je tih ko grob a dovoljno ladi pojačalo da se ne čuju termostati kako se uključuju.    :wub:

IMG_0370.jpg

 

Prekontrolisaću bias čim ga sledeći put budem otvarao :D

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 3 months later...

Imam ja ovakva dva pojacala,nabavio sam od coveka koji je to doneo "preko".

Pojacala su takodje u fabrickom stanju,sve je originalno na njima,pocev od famoznih mosfet tranzistora 2sk176,2sj56,cak su to potpuno upareni tranzistori,bez otpornika u sorsu.

Slazem se,to su jako dobra pojacala sa mosfet izlazom,ali sam da bih ukombinovao konfiguraciju sa slicnim pojacalima sa bipolarcima u izlazu,nabavio sam dva Peavey CS 800,C seriju,takodje ocuvana,u fabrickom stanju,sa kompresorom,10 izlaznih tranzistora (ekvivalentnih MJ15024) po kanalu + 2 pobudna na istom hladnjaku (evivalentnih MJ13330),ukupno 24 tranzistora,zver od pojacala,Made In USA!

Sva ta pojacala su iz ere kada je se radilo bez ustede na materijalu i bez "sminke" u krakteristikama,to sto pise to je tako i tacka. :muzika:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nego kada smo vec kod bias-a valjalo bi to i kod mene prekontrolisati,nasao samo sam service manual za Citronic,ali ne znam koliko bi trebao da iznosi na ovom pojacalu,jer nigde nije navedeno na semi?

Pojedinacno se uradi tako da se izvadi osigurac u drain-u,poveze miliampermetar i ukljuci pojacalo,pa se onda steluje,to znam,ali na koji iznos?

Ako ko zna,molim za pomoc?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 months later...

Samo da prijavim da sam rešio problem napajanja ventilatora sa malim napajanjem koji sam iztrandžirao iz napajanja za mobilni tel. kojeme je kabel bio u prekidu. 5V koje daje je sasvim dovoljno da zavrti ovog xsilence-a toliko da mi se termostat na pojačalu uopšte ne pali čak i nakon dužeg i glasnijeg slušanja.

Napajanje sam zamotao izolirkom i zadenuo/pričvrstio na zgodno mesto u pojačalu.

Prethodno sam vent napajao sa nekog eksternog LM317 napajanja koje mi je stajalo u višku tako da su mi žice napajanja izlazile van kutije pojačala.

 

EDIT:

Hteo bih da nabavim i HH V800 amp. Jel neko imao prilike da ga čuje?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 7 months later...

U međuvremenu protrčalo dosta uređaja kroz stan, ali ni jedan nije ostavio dovoljan WaaaU efekat da bi zamenio vernog citronika.

Pre nedelju dana, odlučim malo da ga prčnem i da mu stavim po 1uF blokove u paralelu na ove 10000uF u napajanju. Inače, on ima samo C u napajanju...

Imam utisak da se zvuk primetno poboljšao.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 1 month later...

Negde sam već rekao da je u poslednjih par meseci prodeklamovalo štogod pojačala kroz stan i retko koji je mogo da otera citronica sa police...dok nisam pazario (i malo podesio :D ) Shobin F5. Stvarno, F5 je klasa za sebe kada je u pitanju srednjetonsko i viskotonsko područje. 

Citronic mi je dosta "brži", dinamičniji, dok je F5 ležeran a u istovreme detaljniji i sa većim zvukom, pogotovo po visini. Bass mu nijie baš kontrolisan kao kod PPX-a, ali je dublji, mekaniji... :)

Uglavnom, F5 je sad na polici kao pravi zimski amp.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...