Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Pravim neke zvucnike pa rekoh da otvorim topic da upoznam kolege forumaše sa projektom.

X0U2qN7.jpg

U pitanju je dvosistemac, TL, sa navedenim Seas 6" midbass-em i Vifa visokotoncem. Drajveri su mi bili "višak" pa reko da ih upotrebim da napravim nešto :)

Napred, gore dole i pozadi je MDF farban uljanom mat farbom sunđerastim valjkom, 93% crno 7% belo da probam da pogodim tacnu nijansu drajvera da bi se "utopili" u prednju masku. Dva sloja osnovne boje i 2-3 sloja farbe. Sa strane je iverica, isti dezen koji imam u sobi na komodi koju sam pravio pre 2 godine.

Sklopio sam jednu kutiju, za drugu je sve spremno i ofarbano. Sklapano je različitim vrstama šrafova, negde ugaonicima itd, u svakom slučaju nije lepljeno, može da se rasklopi. A moraće da se rasklopi jer unutra treba staviti skretnicu, a nisam još ni počeo da merim drajvere i da projektujem skretnicu.

Evo kako izgleda taj TL, da bude malo jasnije:

xaRVhBw.png

Treba dodati još dve horizontalne prečage da kabinet bude čvršći. I staviti nešto koflina, naravno.Inače, hteo sam trosistemac sa 8" basom u TL ali je previše bass-a.

Evo još par slika sa izrade:

rK7cHBV.jpg

lT8GzpA.jpg

2PwXwvf.jpg

• Odgovora 6
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Napisano

Lepo ti ovo izgleda. Filc (beli za jastuke, jorgane, jakne...) imaš u maloj Piramidi onaj deo ka Savi na spratu. Ko ti je radio rupe za drajvere?

Napisano

Hvala :)

Prednja maska je MDF 19mm + 6mm pa spojeno i zalepljeno. Rupe sam nacrtao šestarom, sekao ubodnom i na kraju turpijao i šmirglao dok ne bude kružno. Pri farbanju sam još malo zagitovao gde zjapi pa šmirglao git. Sledeći put nosim negde na CNC :) Ne bih znao kako da uradim to glodalicom lepo kao Nešić.

Flic već imam kući par kila u rezervi :) ali hvala na informaciji :)

Napisano

a šta kad promeniš nameštaj? :)

šalim se, lepo izgleda

Napisano

Hvala :)

Prednja maska je MDF 19mm + 6mm pa spojeno i zalepljeno. Rupe sam nacrtao šestarom, sekao ubodnom i na kraju turpijao i šmirglao dok ne bude kružno. Pri farbanju sam još malo zagitovao gde zjapi pa šmirglao git. Sledeći put nosim negde na CNC :) Ne bih znao kako da uradim to glodalicom lepo kao Nešić.

Flic već imam kući par kila u rezervi :) ali hvala na informaciji :)

Pa to je vrlo jednostavo. Ja sam sada prvi put radio glodalicom i ispalo je super, normalo malo zavisi i od glodalice, ali boj ne bije svetlo oruzje vec ....

Pozdrav Misa

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...