Jump to content

G-Drive


stein

Preporučeni Komentari

Čisto laprdanje - šbbkbb...

 

Posao nosam i izvršavam/radim na USB stiku jer imam problem sa radom po sistemu  rada na jednom računaru, potom snimanje na stick i nošenje projekta kući - desilo mi se više puta da referencirani delovi sklopa koji se povlače "sa strane" tj ne iz foldera gde se izvršava projekat naprosto nisu prisutni iliti, mnogo slikovitije - sklapam novi dizajn bicikla i sastavim ga, snimim "sklop fajl" na stick, odem kući i otvaram "sklop" međutim, odjednom nedostaje gomila delova kao što su vijci, matice, točkovi itd - oni jesu prisutni ali na primer ne u folderu "Work" nego u folderu "WORK". Dakle, da bih mogao da seljakam posao sve ili mora biti na istom drajvu (tako da delovi sklopa zapravo uvek budu pri ruci) ili moram da imam sinhronizovane tj identične strukture i lokacije na oba računara - kako u firmi tako i kod kuće.

 

Pošto stikovi zapravo i nisu najpouzdaniji metod da se to radi (prslo mi dva stika u poslednjih nekoliko meseci - na sreću, ne i onaj na kojem nosam posao) pade mi na pamet da probam da "centralizujem" bazu podataka na Google Drajvu. 15G koliko mi je na raspolaganju je taman dovoljno da nikako ne mogu da ostanem bez dovoljno potrebnog mesta (pojedinačni projekti su reda veličine od nekoliko stotina kb do možda nekih 150Mb maksimalno za velike i kompletne projekte a kad nešto postane "obsolete" tj zastarelo, naprosto se zipuje na backup hard i ostavlja u stranu ili eventualno briše (mada, ja ništa ne brišem ako ne moram - bar što se posla tiče)

 

Naravno, ovo šljaka samo dok ima pristupa internetu ali to je praktično uvek. Backup uvek mogu da frljnem za svaki slučaj na stick, za čega je on zapravo i smišljen.

 

Dakle, radim praktično na računaru (u lokalu) a po završenom poslu fajlovi se sinhronizuju na G-Drive a kada odem kući, čeka me ista baza podataka koju sam koristio i na poslu i mogu da nastavim da radim i obrnuto.

 

Ima li tu neki ozbiljan problem koji ne vidim a koji bi me mogao sprečiti da ovo uspešno radim ovako? (osim činjenice da kada nema interneta nema sinhronizacije) ?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 9
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Jel 100% siguran ovakav način deponovanja i čuvanja vrednih dokumenata ( crteži, projekti, toolpath-ovi  i sl.). Ima li ograničenja u pogledu formata deponovanih dokumenata?

Pitam ovo jer nisam nikada koristio ovu pogodnost. 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

siguran koliko je bilo sta sigurno u Cloud-u

 

koliko znam , nema ogranicenja - sto strpas u lokalni folder (folder kao i svaki drugi) , sinhronizuje se sa folderom na serveru .......

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Jel 100% siguran ovakav način deponovanja i čuvanja vrednih dokumenata ( crteži, projekti, toolpath-ovi  i sl.). Ima li ograničenja u pogledu formata deponovanih dokumenata?

Pitam ovo jer nisam nikada koristio ovu pogodnost. 

 

Nije deponovanje primarna namena nego dostupnost. Primera radi, završene projekte uglavnom arhiviram (zip/rar) i ostavljam na stranu a za njih u radionici imam kompletiran set tehničkih crteža u fasciklama ili registratorima - tj sve ono što je potrebno da se može proizvesti (dokumentaciju za naručivanje komada koji se režu na laseru i sl.)

Projekti koji se trenutačno razvijaju i stalno trpe izmene, ponekad samo minorne a ponekad fundamentalne, potrebni su mi i kod kuće i u firmi i nemam mnogo izbora oko načina na koji mogu da te podatke procesiram a da se kopije rađene kod kuće uvek poklapaju i budu ažurirane sa onima koje radim u firmi. Do sada sam to radio tako da se projekat držao na sticku pa sam radio tako da sam sa usb-a otvara fajlove i izmene snimao na sticku (što hoće da bude bolno timewise) i to tako nosao tamo-vamo da izbegnem neke druge probleme... Na google drajvu možeš da držiš bilo kakvu vrstu fajlova koje možeš da držiš i na sticku ili bilo kojem drugom "pohranjivaču zapisa" pa ne vidim problem...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

vazno je reci - ako se u postupku editovanja ne desava da se prave veliki temp fajlovi (u origin folderu) , onda je najbolje i raditi direktno na fajlu koji je u sinhro-folderu

 

na kraju save i nema sta da razmisljas

 

kada na drugoj lokaciji upalis racunar , eto sinhronizacije i imas najnoviju iteraciju fajla na oba mesta

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ima li tu neki ozbiljan problem koji ne vidim a koji bi me mogao sprečiti da ovo uspešno radim ovako?

nestanak struje. treba ti dobar UPS na obe strane . :thumbsup:

 

 

 

kada nema interneta nema sinhronizacije?

 

i to nije problem ako napravis lokalnu wi-fi mrezu koja moze da dobaci do kuce.sinhronizujes u lokalu :thumbsup:

 

p.s.

Čisto laprdanje :buehehe:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

nestanak struje. treba ti dobar UPS na obe strane . :thumbsup:

 

 

Mislim da mi to nije problem. Struja ne sećam se kad je prsla (mada, jel... khm) a nikada ne radim preopsežne zahvate u jednom dahu, plus program po automatizmu krlja autobackup + save na svakih 20 minuta. To su mi preporučili i pokazalo se kao stvarno pametno rešenje - kad radim sa recimo 500+ delova a editujem samo jedan ili dva, onda autosave snima samo one izmene koje su nastale, ne radi overwrite kompletnog svega - radi samo presnimavanje "part" fajla koji editujem i promenu koja se zbog toga dešava u "assembly" fajlu a u sklopu koji je npr 500 delova i veličine 100MB, sam "assembly file" je reda veličine 2 do 5MB - to se lako zahvata u memoriju i sam "save" proces je brz. Svi ostali delovi koji se ne menjaju, samo su zahvaćeni u temp memoriju i ako prsne struja jedino što može da prsne je trenutačna tj poslednja izmena na part i/ili assembly fajlu koji je bio modifikovan a nije snimljen u poslednjih max 20 minuta... 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...