Aleks Napisano Decembar 27, 2013 #1 Napisano Decembar 27, 2013 Od Alepha 5 sam odustao, jer mi ne treba 60W po kanalu za stan pa je nakon dana proučavanja šema i iskustava izbor pao na ova dva. E sad se zaista jako mnogo dvoumim. A3 je svi znaju šta - ne bih mnogo pisao osim da napišem nedostatak koji me najviše muči, a to je uparivanje fetova. Nije da ne mogu da se potrudim, ali kupovina gomile trandži je ipak i dodatni finansijski trenutak. Calor za to ima 2 pota kojima se podese mirna struja i 0V pa uparivanja nema sem bipolaraca koje mogu uvek... Sa druge strane, nema mnogo napravljenih Calora u svetu, pa nisam uspeo da mnogo izguglam o impresijama o ovom pojačivaču, sem tek par, pozitivnih naravno. Kakvo je vaše mišljenje, vredi li dati šansu Caloru? (princip - "pravimo domaće" )
shonne Napisano Decembar 27, 2013 #2 Napisano Decembar 27, 2013 15 komada fet sam kupio u Kelco, i uspeo sam sve da uparim. Uzput sam i pregoreo oba dva kanala i zamenio sa drugim, iz iste serije koje sam uparivao. mislim da 15 komada nije puno.
Zen Mod Napisano Decembar 27, 2013 #3 Napisano Decembar 27, 2013 nedostatak koji me najviše muči, a to je uparivanje fetovao izguglam o impresijama o ovom pojačivaču, sem tek par, pozitivnih naravno.Kakvo je vaše mišljenje, vredi li dati šansu Caloru? (princip - "pravimo domaće" ) razmisli ponovo - treba li ih uparivati kod Calora ili ne ? ako je to toliko mrsko - pravi Babelfish J ili pravi bilo koji svoj amp - a umesto dva IRFP240 uzmes jedan IRFP150
Aleks Napisano Decembar 27, 2013 Autor #4 Napisano Decembar 27, 2013 Bora mi je rekao da ih ne treba uparivati, što mi je odmah u startu bilo malo nelogično . . . Koliko W gura Babel na 8/4 ohma? Ne nađoh nigde za njega nešto detaljnije sem šeme pa sam od njega odustao....
fixxxer Napisano Decembar 27, 2013 #5 Napisano Decembar 27, 2013 Bar nekoliko tema samo na ovom forumu...
shonne Napisano Decembar 27, 2013 #6 Napisano Decembar 27, 2013 Bora mi je rekao da ih ne treba uparivati, što mi je odmah u startu bilo malo nelogično . . . Koliko W gura Babel na 8/4 ohma? Ne nađoh nigde za njega nešto detaljnije sem šeme pa sam od njega odustao.... isto kao A3 samo jfet ulazi...
stein Napisano Decembar 27, 2013 #7 Napisano Decembar 27, 2013 OffT: a što ne npr cirklotron? Nema neke potrebe da se nešto uparuje a opseg tj koliko A klase želiš možeš da nameštaš u veoma velikom rasponu, od svega nekoliko (cca 5?) pa do ihaj... Naravno - onda se mora uzimati trafo sa 4 nezavisna sekundara... OnT: Babelfish je tu možda po meni zgodnije rešenje - kreator tj Zen je na forumu - podrška u procesu gradnje je neograničena - osim možda povremenim ispadima istog zarad spavanja...
Aleks Napisano Decembar 27, 2013 Autor #8 Napisano Decembar 27, 2013 Ali znači Calor nikako? Jedino me buni kod njega taj integralac,,,, čemu to.... p.s. izlistah forum i nikako da nađem detalje za babel sem gomile slika i jedne šeme.... Druže Stein, nije da mi je cirklotron komplikovan, možda i to nekad probam, ali zasad ne.... (prvi put pravim clean A class amp )
Zen Mod Napisano Decembar 27, 2013 #9 Napisano Decembar 27, 2013 niko ti nije rekao da ne pravis Calor ja ti rekoh kako da izbegnes matching a sto se tice Babela , imas na mom starom sajtu http://www.zenmod.in.rs/oldsite/ nesto informacija , a na Big DiyA imas svasta nesto cak i pdf za pcb
stein Napisano Decembar 27, 2013 #10 Napisano Decembar 27, 2013 Ja sam cirklotron odabrao iz nekoliko razloga a da skratim, veoma fina sinergija između potrebe da se ima dovoljno rada u A klasi i sposobnost da se po potrebi pređe u AB režim kada se krene u "divljanje"... To ne znači da je to najbolji izbor za svakoga. Što reče Zen - niko ne reče da ne gradiš Calor-a Sve se na kraju svodi na lični odabir - bilo bi idealno ako bi neko od potencijalnih kandidata mogao da "dovedeš" kući, u svoj sistem i poslušaš - pa onda odlučiš...
Aleks Napisano Decembar 27, 2013 Autor #11 Napisano Decembar 27, 2013 Drug Zen, jel ovo dobra pločka za Babel: http://www.diyaudio.com/forums/attachments/pass-labs/60032d1141601420-babbelfish-j-pcbs-babbelfish-j.pdf ? (videh na threadu na bigdiy da je tada još bila u test fazi, pa.. pitam...) Mislim da sam izbor sada sveo na Babel ili A3 Jbg, jednostavnost konstrukcije je presudila. A ako već moram da uparujem fetove, onda ću znači da moram da uparujem fetove..... Jel može Babel da sviri na 4 oma? Kolko W pruža tada? 50?
Zen Mod Napisano Decembar 27, 2013 #12 Napisano Decembar 27, 2013 http://www.firstwatt.com/alephj.html tamo stoji podatak da J ima 13W na 4 oma ali mizlim da je ipak blize standardnom aleph 30 , po tom pitanju , sto ce reci tek malo veca snaga na 4 oma , u odnosu na 8 omsku cifru merio jesam , ali treba iskopati beleske , a nije se zadrzalo u glavi pcb je ok
Aleks Napisano Decembar 27, 2013 Autor #13 Napisano Decembar 27, 2013 A30: SPECIFICATIONSGain 20 dB balanced, 26 dB single endedFreq. Response - 0.5 dB @ 2 Hz, -1.5 dB @ 100 KHzPower Output 30 watts/ch @ 8 ohms, 40 watts @ 4 ohmsMaximum Output 25 volts, 5 ampsDistortion (1KHz) 0.2% @ 30 watts, 8 ohmsInput Impedance 47 Kohm single-ended, 52 Kohm differentialDamping factor 100Crosstalk > -80 dB 20-20 KHzBalanced Input Rejection -50 dB typical CMRROutput Noise < 500 uV unweightedRandom noise floor 5 uV typicalDC offset < 100 mvPower Consumption 200 wattsTemperature 25 degrees C. above ambientDimensions 17 " W x 15.5" D x 5.5" HShipping Weight 45 lb. Jel ovako i za Babel?
Zen Mod Napisano Decembar 27, 2013 #14 Napisano Decembar 27, 2013 nije sinko , nego kao tamo sto ti dadoh linak osim da racunas da je snaga Alepha J priblizno ista na 4 i 8 oma (oko 25W) , a ne kako je NP napisao da ima 13W/4R
Aleks Napisano Decembar 27, 2013 Autor #15 Napisano Decembar 27, 2013 Izgleda da će od Alepha i Calora da ispadne Babelfish Hvala svima na savetima! Krećem polako u popunjavanje listinga
Ubledeli Napisano Decembar 28, 2013 #16 Napisano Decembar 28, 2013 jel ima neko ulazne jfete za babela? da li je neophodno uparivati izlazne (irfp150) @Zen: imas li plocice/ulazne/kombo?
Zen Mod Napisano Decembar 28, 2013 #17 Napisano Decembar 28, 2013 1. mozda , treba proveriti * 2.homework , kiddoe , homework 3. * mozda da se navuce za kombo , ali nije jeftino - em zbog Jfeta em zbog pojedinacne izrade pcbs - ne trebaju mi vise za vece serije , odavno
Ubledeli Napisano Decembar 28, 2013 #18 Napisano Decembar 28, 2013 ima da padne A3 sa irfp150 u izlazu samo nznm kad... za godinu dve
2a3 Napisano Decembar 28, 2013 #19 Napisano Decembar 28, 2013 ima da padne A3 sa irfp150 u izlazu samo nznm kad... za godinu dve Za godinu dve moze i da ubledi pa ce nestane
Aleks Napisano Decembar 28, 2013 Autor #20 Napisano Decembar 28, 2013 http://tinyurl.com/p2xcwzr Jel dobro ovo?
Aleks Napisano Decembar 28, 2013 Autor #22 Napisano Decembar 28, 2013 Hvala Znači bez izlećanja sa PRC fetovima. Neki englez nudi http://tinyurl.com/pvpgl6o ali cena je
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah