Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Nisam nazalost mogao da odolim ovom retro dizajnu pa sam pazario ove Iskra monoblokove.

Radi se o modelu Iskra EK-0209 sa pojacalima EK-2308.

Stanje je veoma dobro, barem vizuelno :)

Par slika:

post-72-0-79942600-1386972161_thumb.jpg

post-72-0-51572500-1386972171_thumb.jpg

post-72-0-50054900-1386972184_thumb.jpg

• Odgovora 37
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Napisano

Na zalost nemam nikakvu dokumentaciju ( Zen pomagaaaaaj) tako da nisam siguran ni gde mu je ulaz ni izlaz  :unbelieveble: , a sto je najgore ne znam ni kako se pali  :msn-rofl:

Sa prednje strane svako pojacalo ima ove kontrole:

post-72-0-97367900-1386972326_thumb.jpg

post-72-0-59690900-1386972335_thumb.jpg

Napisano

Jedino sto mi lici gde bih modao da udjem sa 220V je ova plocica, ali me jedino buni sto na njoj ima jos  +  i - 6V po dva puta.

Sa prednje strane je prekidac kojim se bira ukljucenje sa opcijama NORMALNO i REZERVA.

post-72-0-25632700-1386972468_thumb.jpg

post-72-0-67015800-1386972471_thumb.jpg

Napisano

Ima par izlaza za zvucnike.

Jedan par se nalazi sa svake strane, a drugi par se nalazi bocno i ima po 4 zice. Da li je to isto za zvucnike, ko zna...

Evo slika:

post-72-0-52662700-1386972629_thumb.jpg

post-72-0-54572200-1386972634_thumb.jpg

post-72-0-27288600-1386972638_thumb.jpg

Napisano

korisnicko uputstvo se odnosi na ceo rack , gde se i vidi sema vodova

moram da skeniram uputstvo za ono sto vidis na mom starom sajtu , pa ti mozda pomogne

mada ne garantujem da je identicno , ali ces dobiti generalnu sliku i lako desifrovati ako se nesto ne poklapa

svakako vazi da se cela skalamerija - po pravilnom povezivanju - mora ukljuciti preko variaca postepeno par dana , da se reformisu elektroliti mada bi ih bilo najbolje sve zameniti ( ubaciti nove u kucista starih )

vezne kondove obavezno zameniti sve

ako postoji selen u kolu biasa , takodje zameniti sa diodama

Napisano

Jedino sto mi lici gde bih modao da udjem sa 220V je ova plocica, ali me jedino buni sto na njoj ima jos  +  i - 6V po dva puta.

Sa prednje strane je prekidac kojim se bira ukljucenje sa opcijama NORMALNO i REZERVA.

u exploataciji je radio samo jedan ampp - zato imas na regleti samo jedan zv. izlaz

dakle - s leva na desno - zvucnicki izlaz , uzemljenje (cele skalamerije) , 6V za ton lampu sa jednog ampa , 6V za ton lampu sa drugog ampa , napajanje 220Vac cele skalamerije

dakle - da bi to radilo stereo , treba prevezati neke stvari

sacekaj scan manuala i shvati to kao dobar celozimski projekat

ne zuri , da ne bi bilo stete ili cak paljevine

Napisano

imas na prvoj slici - selektor

tonske foto celije +gramofon , mikrofon , magnetofon

zaboravih li reci da je to bioskopski ormar ?

Napisano

au, sad će Đenka da pušta tonski film :D

Da te bezecujem  za moje selo :oke:  :whistle2:

Napisano

Nemoj da rasturaš. Restauriraj i napravi dobar zvuk od toga. Pusti na neke matore Tanoje i uživaj :oke:

Napisano

ja sam uvek spreman za preuzimanje za muzej

srce me boli od kanibalisanja ( disclaimer - ne kazem da bi ovde bio slucaj )

Napisano

Neskor, batali muzeje nego prepravi to u nesto lepse i uzivaj. Treba proveriti koliko nisko mogu ti izlazni trafoi da prenesu. Slusao sam tako nesto ali sa tranzistorsjom preamp sekcijom (original) i nije bas moglo u bas podrucje da zadje...

Napisano

ja sam uvek spreman za preuzimanje za muzej

srce me boli od kanibalisanja ( disclaimer - ne kazem da bi ovde bio slucaj )

hocemoooo scan, hocemoooo scan  :respect:

Napisano

pa dobro, ako ugradjeni trafoi ne mogu da prenesu dubok bas, ne znam kakva bi bila smetnja da se ugrade oni koji mogu. mislim, ne znam bas da li u stanu, ali kada bi imao vikendaju, jab sluso tako nesto.

sa ovakav gramofon:

Postavljena slika

(ovo bi trebalo u tek pristiglo al neka ga ovde. fala vrednom FFL koji je to skupio za mene)

Napisano

naplasio si me sa onim selenskim diodama i starim kondovima, ne smem ni da ga ukljucim  :crying:

sa kojim naponom da krenem ( ako se usudim da ga upalim)?

Napisano

nemoj paliti

rekoh - svi vezni kondovi moraju da se menjaju , a da li ce elkovi da ozive je drugi padez

da ponovim - ne vredi verovati nijednom starom veznom kondu , bio on Iskra ili neki drugi

been there , done that

ne moras da platis skolu kako sam je ja platio ....... u stvari nisam je ja ni platio - nego popravljao kad su majstori ukljucili ......... a bio mlad i neiskusan pa mi trebalo 5 dana da otkrijem zasto su im pocrkale izlazne cevi a srecom nisu izlazni trafoi

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...