Jump to content

Subwoofer problem


djolodjolo

Preporučeni Komentari

Ko za baksuz prestao da mi radi subwoofer, ne znam sto. Prefarbao sam ga pre neki dan, izolovao da ne ulazi boja naravno, i malopre pustam muziku i vidim nema bass-a, pogledam iza ona lampica power ne svetli. Ne znam da li je mozda nekim cudom riknuo onaj osigurac ili sta je, to cu sutra da probam. Mene zanima da li je mogla farba nekako da pokvari nesto iako je radio 2 dana nakon farbanja i samo odjedanput ga nema ili sta bi moglo da bude posto znam da imate vise iskustva od mene.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 14
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

1. Da li je kraj strujnog kabela uključen u struju?

2. Da li prekidač stavljen u on poziciju?

3. Da li je doveden signal sa izvora?

4. Da li sa izlaza izvora ima signala preko drugog uređaja koji je funkcionalan?

5. Da li je osigurač ispravan?

6. Da li je dimilo, varničilo?

 

To je otprilike redosled kojim se čekiraju stvari. Pošto se u konkretnom slučaju ne pali lampica za indikaciju uključenosti treba da se provere stavke 1,2 i 5. Problem može biti tu negde.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Izvadio sam osigurac i u njemu ima dva komada. Jedan rezervni i jedan koji se koristi. Taj koji se koristi je bio siv tj. riknuo je pa sam ubacio taj rezervni koji je naizlged bio ispravan, upalio sam vufer culo su puf ono kao kad se pali standardno ali opet nema zvuka. Izvadim opet osigurac i vidim da je i ovaj riknuo. Jedino mi je ostalo da sutra kupim jos par u nadi da je osigurac bio los a ako to ne uspe ide na servis.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Čim je stradao i drugi i čim je bilo „puff“ ja ne bih stavljao treći... Svako „puff“ ga vuče sve dublje i sve više belog dima se troši a znamo da je on neophodan za rad uređaja...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Jesi li napravio kakav kurcšlus dok si ga prevrtao i farbao? Ili dok si ponovo spajao? Ne vrijedi ti mijenjati osigurače dok se ne ustanovi zašto izbijaju.Ono što ti je Žika rekao je mala interna šala u vezi elektronike - "Svi uređaji rade na bijeli dim. Kad bijeli dim izađe van onda uređaj više ne radi"

 

Rekao ti je da zapravo sa svakim uključivanjem povečavaš šansu da se ošteti još nešto prije nego što osigurač prekine dotok struje.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

daleko biloi drugi forum i ston cold

Molim te oprosti, bio sam ubedjen da je isti covek u pitanju. Nista licno :respect:

Jesi li napravio kakav kurcšlus dok si ga prevrtao i farbao? Ili dok si ponovo spajao? Ne vrijedi ti mijenjati osigurače dok se ne ustanovi zašto izbijaju.Ono što ti je Žika rekao je mala interna šala u vezi elektronike - "Svi uređaji rade na bijeli dim. Kad bijeli dim izađe van onda uređaj više ne radi"Rekao ti je da zapravo sa svakim uključivanjem povečavaš šansu da se ošteti još nešto prije nego što osigurač prekine dotok struje.

Nisam ga rasklapao skroz, samo sam skinuo drajver i zatvorio sve otvore, kao i izolovao zadnji panel. Ne znam, sve je moguce. Jel znate nekog u Beogradu gde bih mogao da odnesem ovo a da nije udaranje po usima?
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Jel znate nekog u Beogradu gde bih mogao da odnesem ovo a da nije udaranje po usima?

 

Stvarno ne znam. Pogledaj među članovima tko je iz Beograda. Možda ti netko od njih može popraviti to ili te može uputiti na nekog pouzdanog ako nema trenutno vremena. 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...