remam Napisano Decembar 12, 2024 #155 Napisano Decembar 12, 2024 Jos malo kvalitetnog i zlata vrednog sadrzaja,dok nije nestalo https://www.rsp-italy.it/Electronics/Databooks/Toshiba/_contents/Toshiba Power Transistor 1983.pdf LightMatic and Vix je reagovao/la na ovo 2
Zen Mod Napisano Decembar 12, 2024 #156 Napisano Decembar 12, 2024 idi u koren, ima tu svega remam, LightMatic and Vix je reagovao/la na ovo 3
Mikorist Napisano Decembar 12, 2024 Autor #157 Napisano Decembar 12, 2024 Philips NE5532 WWW-RICHIS--LAB-DE.TRANSLATE.GOOG Dokumentation und Analyse des Zweifach-Operationsverstärkers Philips NE5532 inklusive Bilder des Dies LightMatic and Vix je reagovao/la na ovo 2
remam Napisano Decembar 12, 2024 #158 Napisano Decembar 12, 2024 Evo, samo fali od ptice mleko,kome treba neka trazi The bitsavers main page BITSAVERS.ORG LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Mikorist Napisano Decembar 12, 2024 Autor #159 Napisano Decembar 12, 2024 NwAvGuy: Op Amp Measurements NWAVGUY.BLOGSPOT.COM INTRO: In last week’s Op Amps: Myths & Facts article I covered the background for op amps, why they’re important, and some common audiophi...
Mikorist Napisano Januar 13 Autor #160 Napisano Januar 13 http://www.tubebooks.org/technical_books_online.htm LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Mikorist Napisano Januar 17 Autor #161 Napisano Januar 17 Mikrofotografije integrisanih kola operacionih pojačavača Bipolare Eingänge HS-1135RH Harris Semiconductor strahlungsresisenter High-Speed-Operationsverstärker LM318 Raytheon LM318 Thomson Semiconducteurs hohe Slewrate LM358 National Semiconductor (Querverlinkung) LM358 Signetics (Querverlinkung) Zweifach-Operationsverstärker LT1012 Linear Technology Präzisions-Operationsverstärker mit Picoamp-Biasstromkompensation LT1013 Linear Technology Zweifach-Präzisions-Operationsverstärker LT1037 Linear Technology hohe Slewrate µA709 Varianten Fairchild, HFO, Microsystems International, Mikroelektronika Botevgrad National Semiconductor, Siemens, Telefunken, Texas Instruments, Toshiba und Transitron µA741 Varianten Analog Devices, Intersil, Microsystems International, National Semiconductor, RCA, Sanyo, Sescosem, SGS, ST Microelectronics und Tungsram µA776 Fairchild extern einstellbarer Arbeitsstrom NE1037 Signetics hohe Slewrate NE5532 Philips NE5534 Signetics SA5532 Texas Instruments NE5534 Texas Instruments Fälschung geringes Rauschen OP01 PMI (Revision S) OP01 PMI (Revision S) (Querverlinkung DAC800) OP01 PMI (Revision T) (Querverlinkung DAC80) OP02 (Querverlinkung DAC80) OP07 PMI (Revision Z) OP07 PMI (Revision U) (Querverlinkung AD1139) sehr kleiner Offset OP177 PMI sehr kleiner Offset OP27 PMI (Querverlinkung AD1139) OP283 PMI Zweifach-Operationsverstärker / Single Supply 3-36V OP284 PMI Zweifach-Präzisions-Operationsverstärker / Single Supply 3-36V / Rail-to-Rail Eingang und Ausgang OP295 PMI Zweifach-Operationsverstärker / Single Supply 3-36V / Rail-to-Rail Ausgang OP400 PMI Vierfach-Operationsverstärker OPA676 Burr-Brown schneller Operationsverstärker mit Eingangsumschaltung TA75558 Toshiba THAT 1240 THAT THAT 1240 THAT (Fälschung) TL592B Texas Instruments (Querverlinkung) TP1321 Teledyne Philbrick hohe Bandbreite, geringer Eingangsstrom TP1322 Teledyne Philbrick hohe Slew-Rate ZN459 Ferranti spezieller, sehr rauscharmer Verstärker JFET-Eingänge AD549 Analog Devices Ultra Low Input Bias Current AD712 Analog Devices (Querverlinkung AD1139) Zweifach-Operationsverstärker ICL8007 Intersil LF355 National Semiconductor LF356 National Semiconductor LF355 Texas Instruments LF411 National Semiconductor LH0042 National Semiconductor Hybrid basierend auf LM741 OPA140 Texas Instruments OPA2140 Texas Instruments Zweifach-Operationsverstärker OPA604 Burr-Brown Fälschung OPA627 Burr-Brown Präzisions-Operationsverstärker OPA656 Burr-Brown TL062 Texas Instruments Zweifach-Operationsverstärker TLE2072 Texas Instruments Zweifach-Operationsverstärker MOSFET-Eingänge LMC660 National Semiconductor Vierfach-Operationsverstärker LMC662 National Semiconductor Zweifach-Operationsverstärker LTC1051 Linear Technology Zweifach-Auto-Zero-Operationsverstärker TLC074 Texas Instruments Vierfach-Operationsverstärker TLC2262 Texas Instruments Zweifach-Operationsverstärker TLC272 Texas Instruments Zweifach-Operationsverstärker TLC274 Texas Instruments Vierfach-Operationsverstärker Ovo su neki standrdni tipovi iz kojih su se razvili svi ostali. Postoji i forum na kome se kače ove fotografije (sa raznim pojašnjenjima u crevca sitna) Opamps - Die pictures - Page 1 WWW.EEVBLOG.COM Opamps - Die pictures - Page 1 Ove dve stranice pružaju detaljne mikrofotografije različitih integrisanih kola, uključujući operacione pojačavače. https://siliconpr0n.org/map/ http://www.visual6502.org/ LightMatic, Leonardo and tuturutu je reagovao/la na ovo 1 2
Vix Napisano Januar 21 #163 Napisano Januar 21 Vreme je da razmisljamo pozitivno /../../favicon.ico A New Look at Positive Current Feedback, November 1957 Radio & TV News - RF Cafe WWW.RFCAFE.COM Wow, that is a lot like what politicians refer to a 'baseline budgeting.' Citajuci temu o Pass F7, pa onda malo gledam Zenductor...nesto me svrbi da se igram sa pozitvnom povratnom spregom. Jos uvek samo razmisljam...
remam Napisano Januar 21 #164 Napisano Januar 21 Skoro sam nabavio dve veoma zanimljive, smatram zlata vredne knjige, tvrdo ukoričene, stanje kao sad da su izašli iz štamparije, bogato ilustrovane (one ilustracije koje menjaju pola strane teksta, tako reći trodimenzionalne) usko vezane za zvučnike i zvučne kutije, sadržaj i tekst je veoma lepo i detaljno napisan, pogotovo za bas područja, od kojih na kraju krajeva zavisi i veličina samih kutija u sistemu..... Realno knjige su zlata vredne! E sad, o čemu se radi, napisane su isključivo na nemačkom jeziku, izdanja na engleskom nisam uspeo da nađem i koliko mi se čini i ne postoje, može se prevesti preko google prevodioca, ali prva stvar uopšte se ne može tako čitati, nije praktično ni malo, a druga i još bitnija stvar je u tome što google prevodi neke reči bukvalno i uopšte nije pouzdan i gramatički ispravan prevod takvog stručnog teksta pored pojedinih formula i obrazaca iz elektrotehnike i elektroakustike! Prva i osnovna zamisao mi je bila da pokušam da ovde nekako kod nas pokušam da ih prevedem na srpski kod zvaničnih prevodioca, ali naišao sam na veoma ogromne cifre prevoda od nekih 950 din za 1700-1800 karaktera u koju uračunavaju i razmake i znakove interpukcije...! Nipošto ne podcenjujem rad prevodioca i toga da to ljudi prevedu gramatički ispravno, naravno uz samu zamisao pisca kako je sam to zamislio i šta je hteo da kaže u pojedinim delovima teksta, ali za mene lično to realno izađe puno novca za dve knjige (jedna oko 230 i druga oko 430 strana) E sada, da li neko na forumu postoji zainteresovan da pomogne, u smislu da je i sam zainteresovan za to tako nešto, da da neki predlog kako može da se to odradi ili zajednički učestvuje u tom projektu da to prevedemo...? Realno smatram da su knjige izuzetne, bukvalno, sa onim što sam uspeo preko googla da prevedem vidim da takva koncepcija i toliko detaljno nisu ni kod nas pisali u pojedinim izdanjima kao što su to Nemci uradili u ovima, čak sam primetio da su neki naši autori dobar deo štiva koristili iz tih knjiga, ali ne dovoljno objašnjeno kao oni u tim izdanjima! P. S. Info Elektronika nije bila zainteresovana da to odradi, može ali se ne pronalazi u tome jer ta oblast se slabo prodaje jer oni u tome vide da im se jedino isplati ako plate prava i na kraju zvanično puste knjigu na srpskom u prodaju, drugačije ne bi prevodili!
Mikorist Napisano Januar 21 Autor #165 Napisano Januar 21 Ne isplati se jer to nikog ne zanima ovde da kupi. Evo jedne knjige gde je primenljivo znanje sažeto na 300 strana Loudspeaker Design Cookbook 7-th edition by Vance Dickason 2006 https://audioheritage.net/files/Loudspeaker Design Cookbook by Vance Dickason.pdf LightMatic je reagovao/la na ovo 1
remam Napisano Januar 21 #166 Napisano Januar 21 pre 9 minuta, Mikorist reče Ne isplati se jer to nikog ne zanima ovde da kupi. Evo jedne knjige gde je primenljivo znanje sažeto na 300 strana Loudspeaker Design Cookbook 7-th edition by Vance Dickason 2006 https://audioheritage.net/files/Loudspeaker Design Cookbook by Vance Dickason.pdf Imam ovu, na papiru, orginalnu! Izuzetna takođe, ali pojedine ilustracije su kao da je dete crtalo, u nekim momentima dosta nepregledna i čak se i sa fabričke štampe loše vide pojedini primeri i grafici! U ovim knjigama, nemci su to uradili školski, pogotovo prva u kojoj je navedeno dosta tehnikalije vezano za baš bas opsege i na tome je akcent, koji su uvek zavisni od samih kutija šta sve treba primeniti, koje jedinice su namenjene tom području i dosta toga drugog, dosta toga su na pismen način objasnili! Druga je daleko detaljnija i bazira se na principima električnih filtera uvrštenih u mehanički i akustički domen i kako ih prilagođavati zvučnim kutijama! U ovoj je ipak sažeta koncepcija i date su velika većina prenosnih funkcija tabelarno i nekako je manje zanimljiva pogotovo ko hoće da eksperimentiše u tom delu, tako da joj i samo ime to kaže Cook - Book Znam da se ne isplati i da slabo koga to zanima, ali eto mene ipak interesuje,zato sam se i javio sa predlogom, kažem veoma lepa izdanja i šteta da ne osvanu na našem jeziku! Ja ću ih češljati za sada ovako koliko se može preko prevodioca, pa ćemo videti za dalje, sve u svemu sam oduševljen kako je to neko detaljno objasnio i sročio u takve knjige!
Mikorist Napisano Januar 21 Autor #167 Napisano Januar 21 pre 30 minuta, remam reče Znam da se ne isplati i da slabo koga to zanima, ali eto mene ipak interesuje,zato sam se i javio sa predlogom, kažem veoma lepa izdanja i šteta da ne osvanu na našem jeziku! Interesuje svakog ovde na diy forumu. A mi smo oprilike 1% od 1% audiofila. 0.1 promil od cele populacije. Ono zašta se mi svađamo ovde to nikog živog ne zanima čak ni audiofile.
remam Napisano Januar 21 #168 Napisano Januar 21 pre 10 minuta, Mikorist reče Interesuje svakog ovde na diy forumu. A mi smo oprilike 1% od 1% audiofila. 0.1 promil od cele populacije. Ono zašta se mi svađamo ovde to nikog živog ne zanima čak ni audiofile. Sve razumem, nažalost...! Da se svi ostali "svađaju", svako u svojoj sveri interesovanja i delovanja, a ne oko gluposti i budala, gde bi nam kraj bio!! Mikorist je reagovao/la na ovo 1
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah