Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Evo nabavih od druga, telefonca, nekol'ko ovih malih (2,5 x 2,5 cm) Iskrinih i Ei trafojcica iz tlf. centrale pa molim strucnije kolege da kazu valjaju li cemu i kako bi se mogli iskoristiti u audio svrhe, pa ako ima fajde da nabavim jos ?post-20-125906849826_thumb.jpg

• Odgovora 52
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Napisano

nisi mali munze ..... :buehehe:gene na 400Hz pa izmeris odnose namotaja ondak izaberes semu spajanja namotaja koja tebe interesuje , pa gene na niskoimpedansni izlaz , pa trimer u sekundar pa rimujes dok ne vidis da ti ne pada napon na 30KHzonda prosetas sweep , al ih drzi da ne popadaju sa stola na 20Hz :buehehe:zekim se - znam da znas .... poenta je da ih ja nisam nesto merio , mada sam 'teo .naravoucenije - kupi drugu onu torbu sas ruckama sto se nosa na najlone i buvljake , i reci da je napuni :rofl:

Napisano

Pa ja reko' da iskoristim ako si se vec zamajv'o s njima - da ne moram` i ja to da radim ako ti vec jesi. Ima covek 20-ak komada, gre'ota da se baci. Ako znas vise kazi, jer' ce kod mene da se nacekaju dok dodju na red... :buehehe:

Napisano

gde god trafo vidis , a ti ga kuci donesi :buehehe:ako treba mesta praviti - bacajte zenine gace :buehehe: il' saljite meni - trafoe , ne gace . :rofl:

Napisano

Pregled'o sam sad na brzaka om-metrom ovaj mali Iskrin i dva srednja pina gornjem redu nisu vezana ni na sta a svi ostali imaju vezu medju sobom - kao autotrafo, nema tu primara i sekundara ...

Napisano

dakle - one naocare na glavu i razdvajaj ..... :buehehe:

Ma jok, ja sam mislio da moze nesto od toga da ispadne takvo kako je, a ako treba da se igram sa 0,1 i 0,13 Cul - dzaba ga bilo ...
Napisano

...samo kad nisu gaće...

Pusti Zena, nema ni srca ni duse, pustio bi zene po ovoj 'ladnoci da idu bez gaca :buehehe:
Napisano

Ja sve da se raspitam o trafoima iz telekomunikacinog VF-a pa me nešto stid...Imam ih blago rečeno svakakvih po elektronikama koje sam uspeo da spasem od presovanja ...Konkretno, jel mora da se kupuje trafo za S/PDIF ili može nešto kao sa  Sipijeve slike da posluži?Ima hrpe nekakvih u feritnim lončićima raznih dimenzija... jel vredi to čemu?Napraviću neke slikice sutra po danu da vidite o čemu pričam.

Napisano

Ja sve da se raspitam o trafoima iz telekomunikacinog VF-a pa me nešto stid...Imam ih blago rečeno svakakvih po elektronikama koje sam uspeo da spasem od presovanja ...Konkretno, jel mora da se kupuje trafo za S/PDIF ili može nešto kao sa  Sipijeve slike da posluži?Ima hrpe nekakvih u feritnim lončićima raznih dimenzija... jel vredi to čemu?Napraviću neke slikice sutra po danu da vidite o čemu pričam.

trafo za spdif - da ili ne - to samo osciloskop moze da ti pokaze ;imas na Audio Note England tutorijal kako ih napraviti ( i bal i unbal) sa toroidnim jezgrima .daj slikice
Napisano

Evo slika trafoa.

Zbog predstave o njihovim dimenzijama, papir ispod njih je format A4 

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Malo kasnije ću omski da ih izmerim i nacrtam raspored kalemova.

Napisano

Ovo feritno lonce spolja sluzi za smanjenje smetnji.

Jel to ozbiljno ili...? Ako nas malo ... zaboravili ste smajli. A ako ne onda je to ozbiljan problem
Napisano

Evo prvog, najveće feritno lonče.........

sudeci po debljini zice (pomalo nejasno) i po Rdc namotaja - to moze da posluzi kao diferencijalni choke za neko napajanje , ali nece moci kao signalni trafo ...... previse niska impedansa

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...