gaggia Napisano Oktobar 19, 2012 #1 Napisano Oktobar 19, 2012 idiotski mi se dopalo kako ovo radi.. ubih se par dana, ali sam ga namestio.. mora jos da se steluje, ali radiiiiiiiii, brz, lep, u paketu skoro sve sta treba - software-a na sve strane, nekako kao spoj linux-a i win-a.. toplo preporucujem svima koji imaju C2D ili jace - iskljucivo Intel, jer je za AMD-a lsabija podrska od strane hackintosh zajednice
shonne Napisano Oktobar 19, 2012 #2 Napisano Oktobar 19, 2012 ubice tebe Bili ko zeca :Duvek koristim AMD i nisam probao ali imam prijatelja koji ima Intel i profesionalac je u fotografiji, ima ovo cudo, photoshop zajedno sa ovim otkida...
grau. Napisano Oktobar 20, 2012 #3 Napisano Oktobar 20, 2012 kakva 2 velicanstvena poteza, prvo cef, onda mek, ukratko - gagi za patrijarha!
gaggia Napisano Oktobar 20, 2012 Autor #4 Napisano Oktobar 20, 2012 jbt, nisam se ovoliko zainatio za system od pre par godina i mlacenja sa Linux-om.. sa C2D 7200 i 6GB ram-a ovo letiiii, doslovce.. takodje je velika prednost to sto se pojavom novijih SandyBridge ploca sa UEFI biosom- gygabyte su najblize mac-ovima - skoro pa sve po deafaultu radi bez potrebe i za kakvim prepravkama - dakle sys radi i instalira se krajnje jednostavno, sa flash-a (8GB, ne manji), sve ostalo je manje vise kozmeticke prirode. To dakle vazi za novije ploce, a za ostalo treba citati, no lakse je nego mlacenje sa Linuxom onomad
Ubledeli Napisano Oktobar 20, 2012 #5 Napisano Oktobar 20, 2012 ima li ikakve prednosti u odnosu na posten(winxp/mikorin) os?
ninja Napisano Oktobar 20, 2012 #6 Napisano Oktobar 20, 2012 Jesi li ti to instalirao na PC ili si kupio tu zagrizenu jabuku?
gaggia Napisano Oktobar 20, 2012 Autor #7 Napisano Oktobar 20, 2012 @ubledeli - nisam probavao mikoristov Zorin, ali verujem da ima.. u odnosu na XP sigurno @ninja - upravo o tome pricam - instalirao na PC, obican PC, ne orig MACInace, cim sam turio teralink, prepoznao i svira bez ikakvih problema. Kome treba info, kacim ono sto znam i linkove vezane za uputstva. Za pocetak, flash GB, intel masinica i linkovi od mene
ninja Napisano Oktobar 20, 2012 #8 Napisano Oktobar 20, 2012 Kako si to uspio? Je li imas neki link sa info?
gaggia Napisano Oktobar 20, 2012 Autor #9 Napisano Oktobar 20, 2012 http://myhack.sojugarden.com/guide/ - ovde je uputstvo po kom sam radio, jedno od mnogih koja se mogu naci - treba najpre znati sta od konfiguracije imas i sta ti tacno treba da bi uspesno izvukao instalaciju. Napisi ovdi pa mozda pomognem, ako znam. Dalje: http://pastebin.com/gCi4gvq0 - linkovi za skidanje osx, link za USB instalacioni - http://www.isrbija.n...ion-iz-Windowsa Dakle, kod nas na Isrbija i Benchmark.rs postoje grupe ljudi u delovima foruma - MAC OS, Hackintosh - koji imaju dosta iskustva i voljni su da pomognu, ukoliko sami ne nadjete resenje problema. Jako puno site-ova sadrzi uputstva, youtube ih je prepun. Treba imati strpljenja i doterati stvari do kraja. Sto se mene tice, isplati se. I zaboravih - sasvim lako se namesti da i pise po NTFS particijama iz MAc-a, ali i obratno, da se iz WIn-a cita i pise po MAc particijama. Dual boot je takodje ne tesko izvesti.
ninja Napisano Oktobar 20, 2012 #10 Napisano Oktobar 20, 2012 Ok, hvala. Procitacu pa cu vidjedi sta i da li ici dalje.
zika Napisano Oktobar 20, 2012 #11 Napisano Oktobar 20, 2012 Inace, cim sam turio teralink, prepoznao i svira bez ikakvih problema.Zar ima problem-a sa TeraLink-om inače...?Izvin'te na pitanju, znate da sam monogamous što se tiče OS...
Mikorist Napisano Oktobar 20, 2012 #12 Napisano Oktobar 20, 2012 ja jos nisam probavao 10.8 , nisam siguran da ce da mi radi ATI HD 7770...a AMD procesor radi (takodje) , moze da se narihta
gaggia Napisano Oktobar 20, 2012 Autor #13 Napisano Oktobar 20, 2012 @zix - ma nema, nego ja mu to racunam kao + imace i Mac ima terminal @mix - narihtao sam i ja phenom-a na 10.6 i to je razbijalo, medjutim, vec na 10.7 brlja kernel, a za 10.8 ga nema, ali mislim da se sprema. Mislim da ce da radi.. AKo si za, daj da probamo - ponesem ti instalaciju 10.8 pa da vidimo. Nego, jesi li imao problem sa sleep-wake? Ima razlike izmedju 10.6 i 10.8, dosta manje medju 10.7 i 10.8.Inace - 10.6 - osx Tiger - 10.7 - osx LIon - 10.8 - Mountain LionJos jedan + : radi upravljanje voyageMpd linuxom - Mpd client Themerin
Mikorist Napisano Oktobar 20, 2012 #14 Napisano Oktobar 20, 2012 , jesi li imao problem sa sleep-wake?kad ode sleep nece da izvines da se digne.mislim da je problem sa prepoznavanjem biosa .
gaggia Napisano Oktobar 20, 2012 Autor #15 Napisano Oktobar 20, 2012 kad ode sleep nece da izvines da se digne.mislim da je problem sa prepoznavanjem biosa .da, ali postoji varijanta koju upravo cackam a vezana je za pravljenje filea koji OS-u daje informacije koje bios daje.. kao neka vrsta modifikacije bios instrukcija prilagodjenih MAc OS-u. Ova metoda je dosta bolja od ubacivanja zakrpa i kext-ova. Dakle, kucaj DSTD u googlu ili baci oko na :http://forum.benchmark.rs/showthread.php?257735-DSDT-kako-da-!/page4Dakle - iscitas orig file DSDT.dsl iz Win-a ili Ubuntua i onda cepis preko DSDT editora, autopechera ili fixer-a sve sto ti je potrebno. Treba doci do toga da pri kompajliranju nema ni gresaka ni upozorenja. Taj file das da se ucitava preko bootloader-a i to bi bilo to. Kad zavrsim svoje objavim rezultateSleep enabler kext nisam probao, jer je problematican - a ovo sa DSDT je resenje za duze staze - dok se ne dodje do UeFi bios-a (citaj Sandy Bridge)
stein Napisano Oktobar 20, 2012 #16 Napisano Oktobar 20, 2012 Džaba kad SWX radi samo na MSOS platformama...
Mikorist Napisano Oktobar 20, 2012 #17 Napisano Oktobar 20, 2012 Džaba kad SWX radi samo na MSOS platformama...solidworks ? na 10.6 rade sve verzije eDrawings http://www.solidwork...quirements.html dignes viruelnu masinu za ostatak skinuo 10.8.... probao sam, nece da bekne HD 7770 http://legacy.tonyma...hp?f=22&t=64662
gaggia Napisano Oktobar 20, 2012 Autor #18 Napisano Oktobar 20, 2012 skinuo 10.8.... probao sam, nece da bekne HD 7770 http://legacy.tonyma...hp?f=22&t=64662mozda §oce na ML, probaj, nije tesko presaltati se na Nvidia-u
Mikorist Napisano Oktobar 20, 2012 #19 Napisano Oktobar 20, 2012 inace ovi torenti sto si postavio cepaju mi download 20 megabita - skinem za 20 minuta
gaggia Napisano Oktobar 20, 2012 Autor #20 Napisano Oktobar 20, 2012 jadan ti, kako li ces da se strpis..
zika Napisano Oktobar 20, 2012 #21 Napisano Oktobar 20, 2012 Srećom te imam AMD pa ste me upozorili. Inače bih (zbog svraba u predelu jagodica prstiju mi) krenuo u razmatranje probe ovoga. Verovatno ne postoji ni LiveCD...
gaggia Napisano Oktobar 20, 2012 Autor #22 Napisano Oktobar 20, 2012 postoji, koliko mi se cini. No jako je lako probati, instalacija traje citavih pola ure. Koji AMD gospodin poseduje i koju plocu i grafiku? Molim da se primeti da i Mika takodje ima AMD i da sam i sam pomenuo da sam bezvecih problema instalirao i koristio 10.6 na AMD-u, dok nisam docepao INtel-a, slabusnog, ali dovoljno dobrog
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah