dunavko Napisano Maj 29, 2012 Autor Share #23 Napisano Maj 29, 2012 Steta sto nije vise ljudi doslo.Pripremili smo dosta ribe,sigurno je ostalo za jedno dvadesetak gostiju ali sta ces...A za one smudjarke da napomenem da je to smudj kamenjar ili volgin smudj - Stizostedion volgensis i da je njegova dozvoljena minimalna mera 25 cm. ovaj ,zaboravio sam da dodam da je i tekucih osvezavajucih pica trebalo da ostane u omjeru u kom i riba ali negde se potkrala greska.... Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
revox Napisano Maj 29, 2012 Share #24 Napisano Maj 29, 2012 ....................sigurno je ostalo za jedno dvadesetak gostiju ali sta ces................i da je tekucih osvezavajucih pica trebalo da ostane u omjeru u kom i riba ali negde se potkrala greska....greota da ste se pored onog kazančeta ubumbili Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
крокодил Napisano Maj 29, 2012 Share #25 Napisano Maj 29, 2012 triodonozac obavezan! Како и чим су вас натерали да се врнете кућама ? Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
grau. Napisano Maj 29, 2012 Share #26 Napisano Maj 29, 2012 a kako spremas ovu deveriku, jel kad se ovako zasece kosti se lakse vade ili sta? Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
sir Oliver Napisano Maj 29, 2012 Share #27 Napisano Maj 29, 2012 Ne nego kosti izgore Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
dj.nik Napisano Maj 29, 2012 Share #28 Napisano Maj 29, 2012 a kako spremas ovu deveriku, jel kad se ovako zasece kosti se lakse vade ili sta?Deverika ima puno sitnih kostiju, babuska manje ali ima. Ovako zasečena riba se prži na malo tišoj vatria malo duže. Rezultat je da sitnih kostiju više nema, malo krupnije slatko iskrckaju i najveće izvade.A ako se ima vremena i oštrih noževa, onda prava pereverzija: riba se filetira (od vrha leđa ka stomaku)glava i kostur odmah bace. Fileti se seku na trakice cca. 1 cm širine i tako prže. Pri prženju će se trakiceuviti kao pužići. Ovakvi fileti se mogu dati i deci, bez straha od kostiju. Nešto kao riblji čvarci Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Rade Napisano Maj 30, 2012 Share #29 Napisano Maj 30, 2012 Deverika ima puno sitnih kostiju, babuska manje ali ima. Ovako zasečena riba se prži na malo tišoj vatria malo duže. Rezultat je da sitnih kostiju više nema, malo krupnije slatko iskrckaju i najveće izvade.A ako se ima vremena i oštrih noževa, onda prava pereverzija: riba se filetira (od vrha leđa ka stomaku)glava i kostur odmah bace. Fileti se seku na trakice cca. 1 cm širine i tako prže. Pri prženju će se trakiceuviti kao pužići. Ovakvi fileti se mogu dati i deci, bez straha od kostiju. Nešto kao riblji čvarci Ne znam zašto , ali imam utisak da te trakice , fileti ili čvarci takav zvuk proizvode dok se peckaju na roštilju da to ne mogu ni najbolje kutije Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah