Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Steta sto nije vise ljudi doslo.Pripremili smo dosta ribe,sigurno je ostalo za jedno dvadesetak gostiju ali sta ces...A za one smudjarke da napomenem da je to smudj kamenjar ili volgin smudj -

Stizostedion volgensis i da je njegova dozvoljena minimalna mera 25 cm.

ovaj ,zaboravio sam da dodam da je i tekucih osvezavajucih pica trebalo da ostane u omjeru u kom i riba ali negde se potkrala greska....

  • Odgovora 28
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Napisano

....................sigurno je ostalo za jedno dvadesetak gostiju ali sta ces................i da je tekucih osvezavajucih pica trebalo da ostane u omjeru u kom i riba ali negde se potkrala greska....

greota da ste se pored onog kazančeta ubumbili :whistle2:
Napisano

a kako spremas ovu deveriku, jel kad se ovako zasece kosti se lakse vade ili sta?

Deverika ima puno sitnih kostiju, babuska manje ali ima. Ovako zasečena riba se prži na malo tišoj vatria malo duže. Rezultat je da sitnih kostiju više nema, malo krupnije slatko iskrckaju i najveće izvade.A ako se ima vremena i oštrih noževa, onda prava pereverzija: riba se filetira (od vrha leđa ka stomaku)glava i kostur odmah bace. Fileti se seku na trakice cca. 1 cm širine i tako prže. Pri prženju će se trakiceuviti kao pužići. Ovakvi fileti se mogu dati i deci, bez straha od kostiju. Nešto kao riblji čvarci :D
Napisano

Deverika ima puno sitnih kostiju, babuska manje ali ima. Ovako zasečena riba se prži na malo tišoj vatria malo duže. Rezultat je da sitnih kostiju više nema, malo krupnije slatko iskrckaju i najveće izvade.A ako se ima vremena i oštrih noževa, onda prava pereverzija: riba se filetira (od vrha leđa ka stomaku)glava i kostur odmah bace. Fileti se seku na trakice cca. 1 cm širine i tako prže. Pri prženju će se trakiceuviti kao pužići. Ovakvi fileti se mogu dati i deci, bez straha od kostiju. Nešto kao riblji čvarci :D

Ne znam zašto , ali imam utisak da te trakice , fileti ili čvarci takav zvuk proizvode dok se peckaju na roštilju da to ne mogu ni najbolje kutije

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...