Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

teško je naći malu sondu da moze uići u procep manjg prečnika.

Ustvari sigurno postoji neka baš za te namene...

Ja imam neku HP ali iako na oko mala, ne može da prođe kroz standardne prečnike gapova... :(

.

To sam dobio od Anricsa, i super je, ali je na keramici i nije je moguće ostrugati i smanjiti.

a i potrebno je napraviti neki primač za tu sondu pošto je to samo "detektor"

• Odgovora 62
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Napisano

Kad se već skida mehanizam da bi se izmerila jačina magnetnog polja, a ne postoji odgovarajuća sonda,

onda mozda nije loše da se namota coil.

Sa dodatom masom, i silom zemljine teže mislim da se može utvrditi da li postoji razlika.

Mada kad je mehanizam već skinut, preče je očistiti gap?

Napisano

kontam to , krava te ubola

nego - solenoid , retka zemlja ........ ?

Napisano

kontam to , krava te ubola

nego - solenoid , retka zemlja ........ ?

Pa šta si zapeo ko jarac na krivo drvo, lepo ti kažem to je jedna keramička pločica. :phil_04:

samo senzor - potreban je i uređaj da bi se prikazale vrednosti...

Napisao bih i konkretno koji je model naravno, ali se ne sećam, znam samo da je HP proizvodjač...

.

sonda  na slici gore je savitljiva a verovatni i izmenljiva, pa moze da meri vise različitih prečnika i debljina procepa.

:)

Napisano

a u keramicku plocicu spakovan Preputium , pozlacen

:buehehe:

pitam , da ne kopam ........... ideja je da se , ako se zna sta je u pitanju , moze napraviti adekvatna DIY sonda , imajuci tu veliku kao ref.

bem ti slikare , njima sve emocije

:cheers:

Napisano

Osim sto sam takodje zemunac :) sretan sam vlasnik i jednih malo poznatih japanskih zvucnika JVC s-777. Ne trazite slike na netu, mislim da ih nema, slika uz ovaj post je iz original kataloga (1978 god).Elem, drajveri su dual-koncetricni, a magneti su Alnico V, sto i pise na slici - tako da sam i ja veoma zainteresovan da im eventualno malo vratim snagu ako se ona tokom vremena istrosila. Zvucnici su kupljeni naravno polovni, tako da nemam nikakve informacije o prethodnoj amortizaciji ... pa zato ta sumlja ...

Kako nema,kad je pun net o njima;)

post-1130-0-19270600-1392240476_thumb.jp

post-1130-0-76942300-1392240665_thumb.jp

post-1130-0-13921100-1392240673_thumb.jp

post-1130-0-44422900-1392240681_thumb.jp

post-1130-0-88870700-1392240688_thumb.jp

post-1130-0-00481000-1392240712_thumb.jp

post-1130-0-24656900-1392240753_thumb.jp

Napisano

Osim sto sam takodje zemunac :) sretan sam vlasnik i jednih malo poznatih japanskih zvucnika JVC s-777. Ne trazite slike na netu, mislim da ih nema, slika uz ovaj post je iz original kataloga (1978 god).Elem, drajveri su dual-koncetricni, a magneti su Alnico V, sto i pise na slici - tako da sam i ja veoma zainteresovan da im eventualno malo vratim snagu ako se ona tokom vremena istrosila. Zvucnici su kupljeni naravno polovni, tako da nemam nikakve informacije o prethodnoj amortizaciji ... pa zato ta sumlja ...

Zanimljiv drajver, AlNiCo od 100W:

http://audio-heritage.jp/VICTOR/Speaker/s-777.html

Napisano

ygpp

Zen ubih se trazeći taj pdf koji sam, ubeđen sam u to, nekada iskopao o toj sondi...

Potražiću sutra konkretno tu spravicu :)

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...