Jump to content

Цркава ми осигурач (3.15Амп) на појачалу Сони АХ-500


Дане

Preporučeni Komentari

После доста оф-топик постова (за мене), ево нешто интересантно (у струци)(вашој). Цркава ми осигурач од 3.15А који се налази на плочици главног прекидача (означен црвеном линијом).Цркава отприлике секунду након паљења појачала.Десило се тако када сам несто испробавао појачала, и мислим да сам грешком, кабл из појачала повезао у друго појачало :clapping::hammer::ban::mega_shok::first::dash1::Viannen_loungelizard: итд. Сони је утихнуо и угасио се. Искључио сам га, искључио све каблове, поново пробао да га упалим, али није давао знаке живота. Отворио сам га, прегледао, омирисао, опипао, све изгледа да је у реду, тј нигде не видим да је нешто горело. Затворио сам га, поново укључио у струју, и овај пут се појачало упалило, засветлеле су лампице, али је одмах цркао поменути осигурач. Заменио сам га али исто. Јел може помоћ како да нађем квар?Прилажем шему појачала.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 133
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Тачно сам знао да неће. ОК, добар знак. Сад лепо исључи то тандркало па врати оне три жице.Након тога погледај шему и то страницу #12 и извади два отпорника Р401- 409, па укључи.Јел имаш инструмент за мерење?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ок, било је и брже него што сам очекивао (изгледа постајем вештији са лемилицом), залемљене 3 жице и одлемљена по 1 ногица огромних отпорника. инструменат донет из подрума...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...