Jump to content

Koji DAC i kakva veza sa PC-jem?


remark

Preporučeni Komentari

Da se vratimo na Teralink:

http://www.digitalau...audio-converter

No, možda je zanimljivije i kako se, još ranije, moglo sa takvim sokoćalom slušati i više od RedBook-a, na Ubuntu. Neki, uporno, i danas, tvrde da je to nemoguće. Napokon sam našao, skoro sve napisano, da ja ne moram da pišem, lenčuga... :)

http://www.diyaudio....eralink-x2.html

Možda je, i ovo, zanimljivo:

http://www.tweak-fi.com/apps/blog/show/5029064-the-usb-to-spdif-shoot-out-review-part-2-teralink-x2-vs-jkeny-s-modified-hiface-vs-audio-gd-digital-interface

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 107
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Ne znaš baš koliko to ima svrhe. Dobar klok je bitan, ali da li Tent pravi bitnu razliku u odnosu na originalni, može samo da se oceni nakon slušanja.

Nakon nabavke Teralink-X2 možemo da idemo sa temom o vrhunskom DIY DAC-u (ako tako nešto postoji) kome se direktno dovodi I2S. Ovaj X2 bi trebao da radi sa I2S ko munja. USB--->Teralink-X2--->I2S--->DAC U temi koju si okačio vidi se i jedan DIY DAC na bazi BB PCM 1704 koji na ulazu prima I2S signal.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pa odličan, nisam primjetio da mi pravi nekakav problem. Više me na Toshibi zeza Vista, a kako mi je to laptop od firme ne mogu staviti piratski OS pa sam naručio V7.Imam i opciju kompjutera sa Xonar DS (mislim da je ta) preko optike spojeno na DAC i to mi se čini jednako dobro. Uglavnom, koristim kompjutere u opcijama 24/96 i to sve radi bez greške. 24/192 mi nije neki kvalitativni napredak u odnosu na 24/96, tek nešto bolje rezultate bilježim kada se takav materijal snimi na DVD-Audio i pušta direktno sa DVD playera (Denon 3910). Od DAC-ova koristim PS Audio DL3 i Rotel RSP1098.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

I mene je Toshiba zezala sa Vistom ali sam sa Toshibinog sajta uradio upgrade na Win7. Sačuvani svi programi koji su došli preinstalirani i sve radi kako treba. Toplo preporučujem upgrade na Win7 ali po proceduri koju sa neta odradi Toshiba.Ja moju nisam probao sa 24 bitnim sadržajem. Ustvari uopšte je nisam probao kao izvor.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Izašao me točno 37,80$ kolika mu je i cijena na ebayu.

http://www.ebay.com/...=item3a6b666d35

Svira malo oštrije nego što sam očekivao. Zapravo sam od početka razmišljao na način da će mu trebati raditi 5V napajanje umjesto ovog kojeg dobija preko USB-a iz kompjutera.

Bolje i ovo nego da je bez rezolucije i muljavo. Dakle, ima potencijal kojeg treba istjerati van.

Tko se prije nije puno družio sa visokorezolutnim formatima i ovo će mu biti dovoljno.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Кинез 100%.

Nego sta, vidim nesto im fali u odnosu na skupe Dac-ove za koje brendovi gule koze kupcima. Od kad sam cuo onog tvog kineza VS mog Klasse Dac-a-promenio sa nacin razmisljanja u vezi digitalije-hvala na otvaranju ociju i sluha :character59:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Od kad sam cuo onog tvog kineza VS mog Klasse Dac-a-promenio sa nacin razmisljanja u vezi digitalije-hvala na otvaranju ociju i sluha :character59:

Ето разлога више да платиш пиће :oke: . Ма те ДАЦ-ове треба све покуповати, ко има паре. Послушати а онда оне који звучно не задовољавају продати.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...