Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Ako ništa drugo, moći ćeš da pokreneš novi serijal oglasa "poklanjam" (povratak prazne kutije ubice) ... :msn-rofl:

• Odgovora 79
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Napisano

Баш си саможив :unbelieveble:

Ma nisam, ja samo volim solidne stvari - i spreman sam da to platim. Nerviraju me oni dugmići sa aluminijumom spolja, a plastikom iznutra, da i ne spominjem totalnu plastiku. Ne kažem da ih se ne može naći i sasvim korektnih, ali pošto ja ne pravim često, kada sednem da pravim, hoću da bude prava stvar. Pa neka košta što mora, a kako je napravljeno, i mora da košta, a opet, ne treba mi ne znam koliko takvih.Pa reci i sam, zar ti ne bude onako toplo oko srca kada podigneš neki uređaj, a on onako, masivan i težak, deluje ti neuništivo?
Napisano

Pa reci i sam, zar ti ne bude onako toplo oko srca kada podigneš neki uređaj, a on onako, masivan i težak, deluje ti neuništivo?

Ма буде ми али ми после тешко, морам да се лечим.
Napisano

Ovi na slici levo. Oni desno su moji "custom" dugmići, koje radim sam za sebe.

U međuvremenu sam se dogovorio sa kolegom sa foruma koji će mi napraviti pomenutu dugmad. Hvala u svakom slučaju.
Napisano

Pa reci i sam, zar ti ne bude onako toplo oko srca kada podigneš neki uređaj, a on onako, masivan i težak, deluje ti neuništivo?

Ma ja da mogu, svu opremu bih smestio u kutijicu veličine mobilnog telefona... Al' kad ne mere trafo od 6 kila da stane unutra... :buehehe:
Napisano

U međuvremenu sam se dogovorio sa kolegom sa foruma koji će mi napraviti pomenutu dugmad. Hvala u svakom slučaju.

Ako je Leonardo (nindža kornjača - :D) , onda je to isti onaj koji je napravio ono veliko, masivno dugme desno na mojoj slici.
Napisano

Ma ja da mogu, svu opremu bih smestio u kutijicu veličine mobilnog telefona... Al' kad ne mere trafo od 6 kila da stane unutra... :buehehe:

Da nabavimo japanske trafoe od 6 kila, ti bi možda i stali... :wink2:Što reče moj drug Peka: "Audiotehnika je poslednja grana tehnike gde se kvalitete i dalje meri na kilo."
Napisano

Ako je Leonardo (nindža kornjača - :D) , onda je to isti onaj koji je napravio ono veliko, masivno dugme desno na mojoj slici.

Upravo on! :)
  • 2 nedelje kasnije...
Napisano

Uradio sam ovo za probu: R16 na ulazu, pre potenciometra sam izbacio i prespojio ga. Dva elektrolita C14 i C15 od 22uF zamenio tantalom od 10uF (po originalnoj šemi), C19 i C20 zamenio takođe elektrolitima ali od 470uF (u originalu stoji bipolar 220uF, ali skup je i nema ga nigde, a redna veza 2kom 470uF daje 235uF valjda ), na izlazu C23 zamenio sa bipolar 10uf (takođe kao u originalnoj šemi).Prvi utisak, očekivano (zbog R16) signal je jači, mislim da je sada kako treba, ne treba odvrtati potenciometar kao ranije. Basovi su dooosta jači i generalno zvuk je bolji. Jedino za basove sumnjam da su prejaki, moraću to malo duže da testiram, možda sam nešto poremetio kad sam stavio C19 i C20 od 470uF umesto od 220uF kako je bilo ranije.

Da odgovorim samom sebi: Merio sam sa software-om SIA SmaartLive 5, na ulaz pretpojačala doveden je white noise i naravno to je referentni signal, a sa izlaza pretpojačala uzima se mereni signal, transfer funkcija između referentnog i merenog signala je idealno ravna kada su isključene tonske kontrole, dakle sve je ok! :)

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...