Jump to content

Македонска музика


Preporučeni Komentari

  • Odgovora 47
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Pa mi nesto ne bi pravo!

Ovo je Balkan. :w00t: Da bi se manje nervirao, podsetiću te da je i kod nas Gavrilo Princip dan-danas heroj. Zato što je "naš", a ubio je "njihovog" prestolonaslednika. Sa stanovišta Makedonaca, tada je bilo - otišli Turci, došli Srbi. Koja je razlika?
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Miroslave, kako ste se opredelili baš za makedonski melos? Bili ste tinejdžer kada ste otišli u svet. Jeste li imali prilike da aktivno slušate tu muziku dok ste živeli tamo?

Postavljena slika“Naravno. To je nekada u Jugoslaviji, a i sada po svim bivšim republikama koje su postale države, bila muzika koja nas je sve vezivala. Za nas kao muzičare ona ima jedan poseban šarm. Ima puno zanimljivih sastojaka i izazova u sebi. Ima neke vrlo zanimljive nepravilne ritmove koji su inače retki u svetu u drugim vrstama muzike. Ima tu razigranost i melodičnost u igrama, a u onim sporim pesmama ima melanholiju, tu nostalgiju koja neku žicu u nama udari. I ono što je najvažnije, ta makedonska muzika može dosta lako da se prebaci na gitaru.

Mene su često pitali zašto ne radim više srpske pesme. To naravno nema veze sa mojim ukusom ili sa mojom ljubavi prema muzici iz tog celog podneblja, nego ima ta neka veza između makedonske muzike i flamenka i tih nekih specifičnih gitarskih stvari što čini da ona najviše leži za mene”.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...