Mikorist Napisano Jul 20, 2011 #26 Napisano Jul 20, 2011 ... i jednom na most... ajd majke ti promeni avatar - izgledas kao mumija
Ја sam sam Napisano Jul 20, 2011 #27 Napisano Jul 20, 2011 .zato me i buni kad vidim da se i dan-danas mogu naći na po nekom rafu. Тих рафова је све мање и мање, остале су само пијачне тезге
Koja Napisano Jul 20, 2011 #28 Napisano Jul 20, 2011 Još jednom ponavljam, majka mog drugara je pravila to u Svrljigu, kaže da se frekventni odziv i T/S parametri razlikuju užas od primerka do primerka i u istoj seriji, tako da se ja bez linearnog mikrofona i mogućnosti merenja parametra ne bih upuštao u projekte sa njima. U tom slučaju su mnogo bolji neki visatoni, vife, peerlessi i slično.
Ја sam sam Napisano Jul 20, 2011 #30 Napisano Jul 20, 2011 još ne Нуди Стефацином другару, бољи сигурно од родноградских
HomeMadeAudioProject Napisano Jul 20, 2011 #31 Napisano Jul 20, 2011 U tom slučaju su mnogo bolji neki visatoni, vife, peerlessi i slično.Naravno. Svi znamo da su audiji mnogo bolji izbor od zastave. Mislio sam na sličan cjenovni rang... Još jednom ponavljam, majka mog drugara je pravila to u Svrljigu, kaže da se frekventni odziv i T/S parametri razlikuju užas od primerka do primerka i u istoj seriji, tako da se ja bez linearnog mikrofona i mogućnosti merenja parametra ne bih upuštao u projekte sa njima. Takođe svi znamo za onu "niko mene ne može malo da plati koliko ja mogu malo i loše da radim". Ne misli da su svi radnici tamo bili takvi ali eto bilo je nekih koji su svojom z---------om doveli do toga da danas sumnjamo u osnovne k-ke zvučnika iz iste serije! Pa sami su sebi i svojim sa-radnicima iskopali otkaze i uništili firmu. Pomislio sam da je ne daj Bože neki od "imaoca novca" (tajkuna/lovatora) kupio fabriku da bi pravio pristojne zvučnike iz neke početne osnove ali avaj...takvi se ovde ne rađaju. Samo kupi-prodaj,kajne proizvedi,kao da je proizvodnja kužna! Eto,još jedan čovjek kaže da su recimo niški visokotonci sasvim korektnog zvuka,pa moglo se to proizvoditi a da se na kvalitetu ostalog poradi. Makar su te osnovne parametre mogli kontrolisati kontrolom kvaliteta u proizvodnji za početak. Da ne pominjem niške lampe i njihovu proizvodnju-pa tu tek imaju tržište cijelog svijeta i već razrađen marketing! Ali kao i sve kod nas,sve ostade na "ne daj Bože..." a da ne pominjem sve te koji su radILI u proizvodnji a sad NE rade,NEzaposleni su.
Koja Napisano Jul 20, 2011 #32 Napisano Jul 20, 2011 Moglo je... ali nije.Ali eto, imamo RAAL, više bi mi bilo žao da on propadne, nego 10 Ei fabrika. Nego, moj komentar je bio u smislu neće se dobiti bogznakakvi rezultati bez merne opreme. Pritom nisam rekao da su Ei drajveri loši (nisam ih ikada imao a jos manje proferavao, tako da stvarno ne znam) nego da su zahtevni za rad.
HomeMadeAudioProject Napisano Jul 20, 2011 #33 Napisano Jul 20, 2011 Moglo je... ali nije.Ali eto, imamo RAAL, više bi mi bilo žao da on propadne, nego 10 Ei fabrika. Nego, moj komentar je bio u smislu neće se dobiti bogznakakvi rezultati bez merne opreme. Pritom nisam rekao da su Ei drajveri loši (nisam ih ikada imao a jos manje proferavao, tako da stvarno ne znam) nego da su zahtevni za rad.Više nego korektan odgovor. Kaži mi šta je RAAL i čime se bave? Možda je smiješno ne znati tako nešto ali ja eto ne znam...
HomeMadeAudioProject Napisano Jul 20, 2011 #34 Napisano Jul 20, 2011 http://www.raalribbon.com/products.htm OK,našao i obradovao se! Neko ipak nešto pametno radi...
Koja Napisano Jul 20, 2011 #35 Napisano Jul 20, 2011 E sad izguglaj negde kolika je cena tog jednog komada ribona
HomeMadeAudioProject Napisano Jul 21, 2011 #36 Napisano Jul 21, 2011 E sad izguglaj negde kolika je cena tog jednog komada ribona Cijena-prava sitnica! Raal "Original 140-15D" Ribbon Tweeter (with optional Amorphous Core) 509 američkih dolara... jasno je meni da je ovo najviša klasa(ili bar nešto najbliže tome) ali takođe shvatam i da tako nešto može da si priušti promil stanovnika na ovoj planeti. Ipak,ne bi bio nesretan da je ei-Svrljig opstao sa nekom čvršćom rukom kao vodećom i proizvodio to nešto što si može priuštiti neki procenat stanovnika iste planete. Siguran sam da se razumijemo,ali odmakli smo se već predaleko od same teme u kojoj pišemo,ljutiće se neko... Pozdrav!
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah