Jump to content

Damping materijal za zvucnike, i bakarna lak zica

Preporučeni Komentari

Napisano

Postavljena slika

Postavljena slika

Eto je, namotana. Debljine 1.2 i 1.4, svi kalemovi su 0,5 mH.

Neki je lepse ispao neki losije, ali induktivnost je ista.

Tela su kupljena u Aktiv2000 takodje gde i zica, cena je deracka, 175 dinara po komadu za ta sugava tela. Ali s obizirom da nema nigde drugde nista slicno, cutim i motam to sto ima.

Zica je po meni odlicnog kvaliteta, rekli su mi da je jedna domaca Bor, a druga Bugarska.

Hvala na savetu za poliestersku vunu. Nemam bas ideju koliko da je rascupam, ali smislicu nesto kad dodjem do tog koraka (na samom kraju) :)

• Odgovora 25
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Napisano

Dal si obmotao selotejpom? :sarcastic_hand: potopi to u neki rotor lak pod hitno :robots000_2: ...inače svaka čast za inicijativu, koliko je koštala žica po kilogramu?

Napisano

Necu da potapam ni u sta jer nema potrebe. Selotejp je tu samo privremeno, dok ne odsecem onu plastiku sto strci dole, pa da stavim one plasticne vezice.Zica je 1400 i nesto dinara po kilogramu, bilo je vec reci pre u ovoj temi :)

Napisano

Odlicno si uradio za kucno motanjeipak vidi se da se namotaji na krajevima ne uklapaju bas...to je ono sto sam hteo da kazemto smanjuje Q faktor prigusnice itd, ali za audio primenu je OKs obzirom da ti je verovatno prvi putmislim da je odlino :cheers:

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...