Jump to content

Koji lampaš za Dynaudio:30w54,d54,d21 ?


Dzile

Preporučeni Komentari

  • Odgovora 26
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Jesu zahtevni. Skoro je bila rasprava o Dynaudio zvučnicima na HiFiles forumu gde je kroz iznošenje iskustava ustanovljeno da je za izvestan model potrebno pojačalo koje je tri puta skuplje od zvučnika da bi zvučalo kako treba...

Koko se zove tema ako ste upamtili da ne lutam?
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 4 nedelje kasnije...

E, to moramo da se dogovorimo - sta znaci dinamican zvuk ?Rec dinamika (od grckog dinami - snaga) u nasoj prici oznacava raspon glasnoce (zvucnog pritiska) izmedju najtiseg i najglasnijeg zvuka koji odredjeni izvor isporucuje. Za simfonijski orkestar od 60-ak instrumenata taj raspon ide do 70-ak dB, u peak-ovima i vise. Manje-vise, sva korektno izvedena pojacala to mogu da prenesu (na svom nivou snage za koju su konstruisana) bez obzira da li su cevna ili tranzistorska, tako da tebe verovatno nesto drugo muci ako imas taj osecaj da je zvuk "mrtav" odn. komprimovan. Preispitaj (poredjenjem sa drugim spravama) i svoj izvor (CD, DAC...) i preamp. Moze da se desi da taj HK amp i nije usko grlo (i ako nije bog-zna-kakvo pojacalo).

Ja to zovem zvucnom slikom.Nacin na koji ti i takvi zvucnici/sistemi pomeraju vazduh u sobi.Dubok zvuk a istovremeno - neutralan linearan i analitican u odnosu na ostatak spektra.Nesto sto ima jako dobru zvucnu sliku i na manjim peak-ovima slusanja.Nesto sto zvuci apsolutno LIVE :sarcastic_hand: Zvucna slika je upravo to kvalitet kretanja cestica vazduha od membrane zvucnika do membrane uha.Zvucnik velik kao orman moze da bude krsh - a zvucnik od pola metra savrsen.200W moze da bude krsh - negde 5W moze da bude savrseno.Pravilo za dobru zvucnu sliku ne postoji.Pravilo je da nema pravila. :buehehe:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Dobra Dinamika HI- FI sistema jeste po mom misljenju :Da je HI- FI sistem sposoban da bez ikakvog kolebanja i izoblicenja reprodukuje zvuk od stanja apsolutne tisine pa do zvuka sa najglasnijim delovima reprodukcije u celom zvucnom spektru .Primera radi : Extremno dobri dinamicki HI-FI sistemi mogu da reprodukuju verno zvucni zapis pucnja topa ili sl,potpuno verno ali i isto tako mogu istovremeno i da prenesu i najfinije i najtise detalje sa zvucnog zapisa verno, bez ikakve negativne interakcije sa najglasnijim delovima istog zvucnog zapisa .Poz Svima :good2:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 3 nedelje kasnije...

Pozdrav!Imam iste zvučnike kaoi ti . Posedujem i lampaško pjačalo koje 8 godina odlično nosi te drajvere. Ako si još uvek zainteresovan pitaj. Veruj mi nećeš se pokajati i mogu ti polako preneti svoje dugogodišnje iskustvo na ovom polju, a ono je veliko i dalo je odlične a može se reći i vrhunske rezultate.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...